Beste lezers,

Kan je door middel van het Thais paspoort detecteren of iemand ladyboy is? Wordt het geslacht op het Thais paspoort vermeld? Ik veronderstel dat het geslacht op het paspoort onveranderd blijft of bestaat de mogelijkheid dat ze ook dat aanpassen?

Groet,

Kris

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Kan men op een Thais paspoort zien of het om een ladyboy gaat?”

 1. Erik zegt op

  Kris, op een Thais ID staat het geslacht: een man heet นาย en voor de naam in het Engels staat Mr. Ik neem aan dat in het paspoort (al heeft lang niet iedere Thai een paspoort) ook zoiets staat. Een ladyboy is puur technisch gesproken immers een man.

  Het is heel eenvoudig om het geslacht van een dergelijk document af te lezen. Er zijn ook andere methodes om daar achter te komen maar die hoef ik hier toch niet uit te leggen?

  • RonnyLatYa zegt op

   Op het paspoort staat ook de vermelding Sex/เพศ – M(ale) of F(emale)

  • kris zegt op

   Niet iedere Thai heeft een Thais paspoort?
   (buiten de kinderen natuurlijk)

   • RonnyLatYa zegt op

    Natuurlijk heeft niet iedereen Thai een paspoort. Enkel de Thai die van plan zijn internationaal te gaan reizen.

    Andere Thai hebben enkel hun ID kaart en dat volstaat.
    Is toch zinloos dat die een paspoort zouden aanvragen.
    Dat doe je als Belg/Nederlander toch ook niet. Toch ook enkel als je gaat reizen naar landen waar een paspoort een eis is.

 2. keespattaya zegt op

  Ik weet niet of het inmiddels gewijzigd is , maar vroeger kon het geslacht op het paspoort niet veranderd worden. Ik heb jaren terug vaak wat gedronken met een post-up ladyboy bij de Heaven Door bar ( toen Lipstick bar geheten ) in soi 7. Zij vertelde mij dat haar Duitse vriend , die niet wist dat zij als jongetje geboren was , haar mee wilde nemen naar Duitsland om haar voor te stellen aan zijn ouders. Dat vond ze wel leuk , maar , zei ze tegen mij , in mijn paspoort staat dat ik een man ben en dat kan niet aangepast worden.

 3. John Chiang rai zegt op

  Kan zijn dat ik het verkeerd lees,maar de vraag is eigenlijk of men aan het Thaise paspoort zien kan of iemand ladyboy is,en dat is gewoon met NEE te beantwoorden.
  In het Thaise paspoort zal deze ladyboy gewoon o.a.met MR. vermeld staan,zodat je uitsluitend aan de persoon zelf kunt zien of hij deze vermelding trouw gebleven is.
  Ook aan een vrouw die liever als man door het leven gaat,zal afgezien dat deze zich opvallend mannelijk kleed of gedraagt,hoogstens een MIS of MRS. staan in haar paspoort.

 4. ergens in Thailand zegt op

  Heb het ff gevraagd aan mijn vrouw.
  Ladyboy heeft altijd Mr ervoor staan ook al heeft hij een operatie gehad.
  Ze kunnen een hoge boete verwachten als ze het merken.
  Ze willen nu het aanpassen voor ladyboys met een soort naam bij de wet maar het is er nog niet door.
  Bij een man Mr
  Bij een vrouw Miss of Mevr
  Bij lady boy ???

  mzzl Pekasu

 5. Rudolf P. zegt op

  Als de transformatie naar vrouw compleet is (daar is nogal wat aan verbonden) en ze is op en top vrouwelijk, wat maakt het dan uit. Herinnert me aan een arbeidszaak bij de kantonrechter waar een bedrijf een voorheen mannelijke liftmonteur wilde ontslaan omdat ze tot vrouw was getransformeerd. Het was een hoogst aantrekkelijke blondine geworden die er op en top als vrouw uitzag (heb de stukken van overtuiging natuurlijk niet gezien). Ontslag werd geweigerd door kantonrechter.

 6. Geert zegt op

  Als het pietje is verdwenen kunnen ze op de Thaise identiteitskaart het geslacht wijzigen in female wat dan ook op de reispas female zal zijn. Dit moet geacteerd zijn met doktersattesten. In België zijn Thaise mannen na operatie met als female op hun Thaise kaart wat dan ook wordt overgenomen op de plaatselijke identiteistpapieren. Maar meestal doen ze de moeite niet of weten ze de weg niet om dit te laten aanpassen…

 7. FB zegt op

  Op i.d of paspoort staat je geslacht vermeld. Dat is wereldwijd het geval.

 8. Bo Meekers zegt op

  Kris ,, op mijn vrouw haar id kaart staat Mrs. ,, wat de aanspreektitel is voor vrouw.
  het is ook daadwerkelijk een vrouw want zij heeft ook een dochter , iets wat een ladyboy niet kan hebben.
  Ik heb er geen benul van maar ik veronderstel dat je in het echt wel het verschil tussen een ladyboy en een vrouw zult kunnen onderscheiden.
  Grtj. Bo

 9. Ed zegt op

  Een ID heeft iedere Thai. Daar staat het ook op.

 10. pj zegt op

  Nee het is man en het blijft een man en dat kan niet veranderd worden op de geboorteakte.
  En er staat altijd mr of mevr voor in je paspoort of id card

  mvg PJ


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website