Beste lezers,

Aangezien ik er niet achter kom op Google, deze vraag. Een kennis van met verblijft momenteel in Rayong en woont met zijn vrouw in Lomsak. Kan hij vanwege de noodtoestand nog met zijn auto naar huis rijden (alleen)?

Groet,

Math

8 reacties op “Lezersvraag: Kan je nog naar huis rijden ondanks de noodtoestand in Thailand?”

 1. Yan zegt op

  Beste Math,
  Goeie vraag! Velen zullen uw bezorgdheid delen. Daarom was ik 2 dagen terug op het politiekantoor te Kram met dezelfde vraag. De aanwezige agent aan het onthaal wist er geen raad mee en nam me mee naar de grote baas. Daar werd ik zeer vriendelijk onthaald, waarschijnlijk omdat ik netjes kwam informeren wat volgens hen toegestaan was. De man zei me dat er in principe geen bezwaar was en dat ik (tijdens mijn eventuele reis) wel wat controle posten zou moeten passeren in verschillende provincies. Hierbij zou mijn temperatuur gecontroleerd worden op het al dan niet hebben van koorts.
  Het is ook mogelijk uit eigen overweging naar een “Government hospital ” te gaan en daar te laten vaststellen dat men “fit to travel” is…zodat men dit dokument eventueel ook kan tonen bij een controle ( kost 50 baht); (maar deze verklaring wordt niet aanzien als “zeker corona-vrij”; het wordt wel gevraagd door sommige luchtvaartmaatschappijen bij binnenlandse vluchten, maar doet bij wegverkeer niet terzake).
  Vervolgens heb ik ook nog contact opgenomen met 2 taxi maatschappijen…1 durfde niet buiten de provincie te reizen, de andere maakte er helemaal geen probleem van….
  Succes,
  Yan

 2. Erik zegt op

  Wat ik dikwijls en me dan telkens afvraag : aan controleposten word je temperatuur gemeten ! En wat als je dan koorts hebt ? Uw auto laten staan en uw plan trekken ? Of wat gaan ze dan doen ?

 3. Erik zegt op

  Ik ben een andere Erik dan van 12.26 uur. Er komt een avondklok lees ik vandaag, van 22 tot 04 uur behalve voor noodzakelijk verkeer maar daar valt jouw reis niet onder. Jouw reis is tussen 550 en 600 km lang dus kijk eerst of je dat kunt halen binnen dit tijdsbestek. Een doktersbriefje kan vervolgens geen kwaad.

 4. Mark zegt op

  Zaterdag 22/4 reden we het traject Rayong-Uttaradit met onze eigen auto.

  Zes keer gestopt door een wegcontrole van politie en/of militairen. Normaal zijn dat er 3 of 4.

  Raampje open goede dag zeggen en de officer zet meteen een paar stappen achteruit en zegt: Tsjeun tsjeun krap, lets go, go go krap, pay pay krap.

  Ze leken wel schrik te hebben.

  Ik hoor dat er ondertussen wel wat veranderd is. Nog meer controleposten. Vragen naar herkomst en bestemming. Vragen naar het motief van je reis. . Soms beordelen ze de verplaatsing als niet essentieel en laten ze wederomkeer maken.

  Huiswaarts gaan lijkt me nogal essentieel. Maar hoe maak je die verklaring hard? Kopie van certificate of residence? Kopie tabiaan baan? Schriftelijke verklaring van je partner?

 5. Janinne zegt op

  Thaise vriendin keert terug naar het noorden.
  Ze moet noteren waar ze allemaal stopt, en verplicht handenalcohol in de auto.
  Daarna 2 weken in thuis quarantaine en de dorpsarts komt elke dag de temperatuur meten.
  Deze regels heeft ze vandaag door gekregen

 6. jacob zegt op

  Huis, woon, werk verkeer is uitgezonderd van avondklok
  Je kan wel aangehouden worden dus zorg dat je een document met je adres bij je hebt

 7. Co zegt op

  Om in deze tijd te reizen vind ik onverstandig, blijf thuis en zoek het niet onnodig op. Neem aan dat degenen die naar huis willen gaan daar tijd genoeg voor hebben of die lezen het nieuws niet.

 8. Piet zegt op

  Ik ben op 28 maart van Bangkok naar Roi et gereden. Geen enkel probleem ondervonden. Wel politieposten gezien onderweg, maar die lagen te slapen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website