Beste lezers,

Is het gebruikelijk/gepast om af te dingen op de prijs voor overnachtingen in resorts? Wij willen met zes personen gaan en moeten dus 3 kamers tegelijk boeken: 3 weken op 3 verschillende plekken.

Groet,

Bert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.80/5. From 5 votes.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Kan je afdingen op de prijs voor overnachtingen in resorts?”

 1. Christina zegt op

  Het enigste wat je kan doen is rechtstreeks mailen met het resort en vragen wat is jullie beste prijs.
  Soms lukt het wel en boekings sites vergelijken dat scheelt ook een hoop.
  In de USA hebben ze senioren korting maar dat moet je weten en dat schommelt nog al.
  Ons is het altijd gelukt maar als we nu besluiten om te gaan nemen all in van KLM is er iets dan krijg je het geld terug wel nog checken reisverzekering hoe het zit of dat je moet bijverzekeren.

 2. keespattaya zegt op

  De laatste jaren boekte ik mijn hotel meestal vooraf via hun eigen website. Dan staat de prijs vast en valt er weinig af te dingen. In mijn beginjaren ( 1990 ) liep ik op goed geluk een hotel binnen en was het heel gebruikelijk om af te dingen op de prijs. Vaak genoeg mijn koffer opgepakt en vertrokken. Vooral in het laagseizoen riepen ze je dan toch terug en gaven ze een betere ( lees goedkopere ) prijs. Proberen kan altijd. Zelf ding ik alleen NIET af op de eerste levensbehoeften. Dus niet op eten , drinken en condooms .

 3. Jos Rieken zegt op

  Hallo Bert. De prijzen van de resorts zijn in Thailand toch al niet te duur. Maar in deze moeilijke tijd voor iedereen zou er geen haar op mijn hoofd aan denken om dan ook nog eens voor een paar bathjes af te gaan dingen.

 4. Frank zegt op

  Ik vind het onbegrijpelijk dat je wilt afdingen in deze tijd. Resorts en hotels hebben het zo moeilijk en vragen zulke lage prijzen en dan nog wil je afdingen. Kijk gewoon op internet wat er vrij is en wat de prijzen zijn dan weet ik zeker dat je voor weinig iets kunt boeken. Gun deze mensen ook iets zodra je weer Thailand in kunt.

 5. john koh chang zegt op

  Dag Bert, ik weet niet of het gepast is. Weet wel dat er veel nood is aan omzet. Zeker als je drie kamers voor drie weken huurt lijkt me verstandig om het te proberen. Let wel degene aan wie je het vraagt moet wel de bevoegdheid hebben om hierover te spreken. De grotere hotels hebben meestal personeel in dienst. Die hebben zeker niet de speelruimte om hierover te beslissen.
  Daarnaast, je bent in thailand waar men engels maar beperkt beheerst. Je moet daar wel een oplossing voor vinden ! Anders valt je vraag op gortdorre grond.

  • Lung addie zegt op

   Goed lezen John: hij wil 3 kamers huren gedurende 3 weken op 3 verschillende locaties….laat zeggen 1 week per locatie. Ook spreekt hij over ‘resorts’ en daar gaat het meestal niet over hotelkamers maar bungalows.

 6. Sjaak S zegt op

  Wanneer je met zoveel mensen gaat en drie kamers boeken wilt, kun je gerust naar een discount vragen. Dat is ook in deze tijd niet erg.
  Wel is het zo dat veel hotels al kamers met sterk gereduceerde prijzen aanbieden en dan zal er waarschijnlijk geen verdere verlaging van de prijs gegeven worden. Ik was vorige week met mijn vrouw een nacht in Bangkok en kreeg een kamer voor 1300 Baht, die normaal 2000 Baht kostte. Dan ga ik niet proberen nóg meer met de prijs naar beneden te gaan.

 7. chris zegt op

  Sinds de Corona crisis betaal ik – wonend en werkend in Bangkok – vrij constant meer dan de gevraagde prijs. Zo kost de songteaw 8 Baht maar ik betaal standaard 10 Baht. Ik doe dat bij alle kleine zelfstandigen (veel straatverkopers van fruit, koffie, loterijtickets en op de markt) en niet bij de grote bedrijven en in de warenhuizen. Daar betaal ik de gevraagde prijs maar ik ga niet lopen afdingen.
  Bedenk eens hoe jij je zelf zou voelen als je klanten na een moeilijke periode op jouw produkten en diensten zouden afdingen. Of, als je in loondienst werkt, jij salaris moet inleveren omdat alle klanten overal korting op willen hebben.

 8. Henk zegt op

  Ons guesthouse heeft 3 slaapkamers. Ideaal voor zes personen, grote keukenplaats, groot 45 m2 terras.
  Wel 1 gezamenlijke douche en toiletruimte. Parkeren geen probleem. bakkerhpj@ gmail.com. 1500 Thb. per nacht. Prachtige omgeving in de Isaan.

 9. PEER zegt op

  Beste Bert,
  Misschien ‘n idee!
  Bekijk het resort en schat ‘n beetje in wat de overnachting zou kosten in Nederland, Duitsland, België het maakt niet uit.
  Wanneer dat € 90,= ( 3500 Th Bth) is biedt dan 1750 Bath , en de hotelier zal heel blij in z’n handen wrijven.

  “als de éne hand de andere wast, worden ze állebei schoon”
  Welcome to Thailand

  • John kohchang zegt op

   Peer misschien een gedachte die breed toegepast Jan Worden. Kijk in eettent wat het in nederland zou kosten en betaal dat.zelfde met je tuinman enz. Dan wordt thailand een heel ander land! Een uitdagende gedachte

 10. Marc Dalle zegt op

  Ik zie niet in waarom je zou moeten aarzelen om de beste prijs te vragen. Zeker in Thailand waar heel veel onderhandelbaar is. Ik werkte ooit als reisbegeleider en kan je verzekeren dat heel veel Thai grote kortingen bekomen bij vooral hotels van hogere standaarden. Kortingen tot 50% daar waren en zijn wellicht nog geen uitzonderingen. Liever een paar kamers aan goedkopere prijzen dan een hotel dat voor meer dan de helft leeg staat. Vaak krijg je ook redelijke kortingen wanneer je zomaar binnen loopt. Ik zou niet weten waarom hzt nu plots onfair zou zijn of schandelijk…. Bij grote toeloop schamen veel hotels zich ook niet om de prijzen op te drijven of om alle kamers tegen de maximum prijs te verhuren. Als vraag en aanbod dan de regel is, dan is dit nu ook het geval. Grotere resorts en hotels gaan heus niet in faling door je wat prijsvoordeel te geven. Doen dus!

 11. ser kokke zegt op

  Onvoorstelbaar!
  Mijn Thaise vrouw, die zelf een resort heeft gehad onderhandelt altijd uit tot de laagste prijs.
  Als je dat niet doet betaal je minimaal de dubbele prijs, zegt ze.
  Dus geen medelijden met de arme Thai.

 12. Thai Thai zegt op

  Ik zal er wel op letten om het rechtstreeks te boeken.
  Eerst vragen naar de prijs voor 1 kamer en dan voor 3.
  Als je dan al winst heb is het goed. Zo niet dan is het afhankelijk van jullie of jullie het een goede prijs vinden.
  Ivm corona en de meeste hotels/resorts al kortingen geven zal ikzelf niet actief gaan afdingen, of de verhoudingen moeten te ver uit elkaar liggen.

 13. Gygy zegt op

  De laatste keer dat we een hotel geboekt hebben in Bangkok via booking.com hadden we een mooie kamer zonder ontbijt.Bij het inchecken vroegen ze aan de balie of we ontbijt bij wilden boeken voor 400 bath pp.
  Ik zei dat dit te duur was.Wanneer alle formaliteiten gedaan waren en onze valies optilden om naar de kamer te gaan kwamen ze nog met het voorstel aan halve prijs. Dit hebben we dan wel genomen. Zo zie je dat je er altijd zelf om moet vragen.

 14. Piet, omkoi zegt op

  Mijn vrouw heeft een klein resort met 5 bungalows, prijs per nacht 500bath. Soms vragen gasten om korting. Antwoord van ons is altijd dat de bungalow per nacht niet duur is. Dus het is 500 of niks. Ook als er meerdere nacht wordt gehuurd zelfde prijs. En onze klanten komen altijd terug. De reden is schoon komfortabel en rustig.

 15. Ruud NK zegt op

  Waarom zou je niet proberen af te dingen? Hotels die op een boekingsite staan betalen daar ook voor. Als je aan de balie dezelfde prijs moet betalen verdienen ze dus zo ie zo meer. En medelijden hebben met de vaak zeer rijke eigenaar van de grote hotels hoef je echt niet te hebben.Ding lekker af en geeft dat geld aextra aan het kamermeisje of de bali medewerker. Die hebben het moeilijk tot zeer moeilijk gehad de afgelopen anderhalf jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website