Beste lezers,

Ik, Belg van 65, wil dolgraag terug naar Koh Samui. Ik lees dat het vanaf 15/7 zou lukken. Weet er iemand of ik in Belgie geholpen kan worden om de nodige en juiste documenten in de gewenste volgorde te verkrijgen, uiteraard tegen vergoeding?

Ik zou via Frankfurt of Parijs moeten vliegen, wat heb ik nodig om daar in transit te blijven tot mijn aansluitende vlucht? Kan na mijn verplicht verblijf in een SAH+ hotel mijn vriendin vanuit Surin naar mij komen, wat heeft zij nodig als niet gevaccineerde?

Wordt ik terug naar huis gestuurd indien iemand op mijn vlucht positief test?

Zoveel vragen, zo weinig antwoorden die dagelijks aangepast worden.

Groet,

Jozef

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Kan ik vanaf 15 juli naar Koh Samui?”

 1. S.a.a. zegt op

  Ik acht die kans zeer klein. Het probleem is ook dat de thaise autoriteiten/regering gewoon kei hard liegen. Momenteel verblijf ik al enkele maanden in Phuket. Alles zou hier open zijn i.v.m. phuket sandbox. Gewoon kei harde leugens. Alles is dicht. Na 21:00uur is er helemaal niets meer te beleven. Nergens. Volgens de Thaise regering zouden er 600.000 toeristen betrokken worden bij het Sandbox project. Vanuit Europa zijn inmiddels officiële berichten gekomen dat er nog geen 4000 Europeanen zijn vertrokken in de afgelopen 2 weken. Het is 1 grote grap. Laat jezelf niets wijsmaken door allerlei berichtgevingen uit thaise Media o.i.d. Ze liegen recht in je gezicht. Protesten zwellen hier wel aan. Zeker in Bangkok komen meer en meer mensen in opstand, maar daar hoor je niets over. Gelukkig levert meneer Prayut 3 maanden salaris in zodat er meer mensen geholpen kunnen worden. Thailand is momenteel doodziek. Niet van Covid, maar door de regering. Kom niet..doe het uzelf niet aan. U krijgt er spijt van.

  • Ruud NK zegt op

   S.a.a. Raar dat je verwachte dat alles open zou zijn. Dat is niet de schuld van de regering, maar de schuld van het beperkte aantal toeristen. Zolang de kosten hoger zijn dan de mogelijke opbrengsten zal niemand het in zijn hoofd halen om ook maar iets te openen.

   Voorbeeld: Een face-boek vriendin, die een grote massage salon had in Phuket, denkt er niet over om voor 2022 terug te gaan. Simpel, zij denk dat zij voor die tijd nog niet de helft van de al flink gekorte huurkosten kan opbrengen.

   • S.a.a. zegt op

    Ruud,

    Ik verwachte niet dat alles open zou zijn. Ik ken de thaise overheid al langer dan vandaag 😉 feit is dat toeristen worden gelokt onder de noemer van Phuket Sandbox maar dan bedrogen uitkomen. Er is niets open. En dat is gewoon een leugen vanuit de regering. Toeristen lokken, heel veel geld laten spenderen om er überhaupt te geraken en dan dit hier aantreffen.

    2 weken gelden was de grote opening. Vuurwerk, lichtshow etc. Het zou gaan gebeuren in Patong, Bangla Road. Niets. Helemaal niets. Daarna kwam Prayut langs, alles zou veranderen vertelde hij tegen lokale ondernemers. Niets, weer niets. Ja, politie die om 21:00uur door de straten rijdt en kleine poolcafes binnenvalt om Farang te bekeuren. Thailand is zichzelf echt compleet naar de afgrond aan het voeren. Ik ben voor eerst sinds vele jaren weer blij om naar Nederland terug te kunnen binnenkort. En dat is echt een uniekum kan ik u melden.

 2. Jozef zegt op

  S.a.a.,

  Bedankt voor je duidelijke reactie. Ik weet idd dat de berichtgeveing vanuit TH niet altijd op waarheid berust.
  Moest ik op Samui geraken, ik heb het nachtleven niet nodig of drukke plaatsen, ik kom er reeds 35 jar en ga enkel voor de rust, ik ben een “beach-lover” en heb zeer goede vrienden daar, zowel expats als Thai.

  Voor het overige blijf ik wel met al.mijn vragen zitten ivm eventuele hulp, wat nodig is in transit in Frankfurt of Parijs e.d.
  Toch dank voor je update en ervaring in Phuket, probeer toch zoveel.mogelijk te genieten daar ok.

  Vr grtjs, Jozef

 3. Stefan zegt op

  Bezin eer je begint. De covid cijfers gaan alle kanten op, de regels bij vertrek, in Thailand en bij terugkeer veranderen zeer frequent. Als het al zou lukken om naar Phuket te reizen, dan zullen er heel wat kopzorgen bij komen kijken. Niet alle vaccins werken effectief tegen de oprukkende Delta variant.
  Ik begrijp dat je dolgraag wil gaan, maar kan veel zorgen teweeg brengen
  Een gepensioneerde collega van mij trok net voor de eerste Corona periode naar Turkije voor 3 weken. Uiteindelijk is hij daar in absolute quarantaine moeten gaan en is pas 3 maanden later kunnen terug keren.

 4. Leen zegt op

  Ik denk dat het hele verhaal van de Samui ‘’sandbox’’ niet door zal gaan. Iedereen is bang op Samui.
  Bang voor het virus en bang voor de vaccins, die in veel gevallen niet blijken te werken.
  Het Samui plus verhaal heeft naast de $ 100 000 verzekerings eis, zo veel haken en ogen, dat het niet raadzaam is op dit moment te gaan. Dure ASQ hotels en belachelijk prijzen voor testen.
  En wat leugens betreft, denk ik dat reactie 1 gelijk heeft en dit ook voor Samui geldt.
  Ik zou nog maar even wachten. Bovendien begint net de moesson. Ik denk dat het prettiger weer is in België.

 5. Steven zegt op

  Ik weet niet of je geholpen kan worden met het in orde brengen van je documenten. Alleszins staat op de website “https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en” stap voor stap wat je moet doen, uiteindelijk is het simpel maar het vergt een aantal weken tijd vooraleer je jouw visum ontvangt. Ik ben vorige week zaterdag vanuit Brussel via Schiphol naar Bangkok gevlogen en zit tot 18 juli in verplichte quarantaine in Bangkok. De regels veranderen zowel in als buiten Europa te snel om nu te zeggen hoe en wat je allemaal moet doen. Ik zou zeggen, haal het avontuurlijke in je boven en begin eraan. Uiteindelijk wijst het allemaal zichzelf uit, belangrijk is dat je de nuttige informatie volgt op de officiële websites. Succes!

 6. Leen zegt op

  Als je perse naar Samui wil kun je beter via de 14 dagen quarantaine mogelijkheid in Bangkok gaan en van daaruit naar Samui. Momenteel is Bangkok in lockdown en zijn er reisbeperkingen.
  Overigens is op Samui bijna alles dicht. Chaweng en Lamai zijn ghosttowns. Alle barretjes dicht. Nauwelijks restaurants open . ‘S avonds uitgestorven.

 7. Jozef zegt op

  Bedankt voor jullie reacties, ik ga jullie raad wijselijk opvolgen en nog een paar maandjes doorbijten en thuis blijven.
  Zou idd te gek zijn om een hoop.geld te moeten spenderen en er heel weinig of niets voor,in de plaats krijgen.
  Dus Samui plan +, niet voor mij, plannen terug in de ijskast.
  Nog fijne dag,
  Jozef

 8. Arjen zegt op

  Greenwood travel heeft een pakket, waarbij ze alles voor je regelen.

  Greenwood is een zeer betrouwbaar bedrijf.

  Arjen.

 9. Henk zegt op

  Maak je niet gek. Greenwood kan van alles en nog wat in haar pakket stoppen, maar als op samui alles dicht zit heeft Greenwood jou een lege doos verkocht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website