Lezersvraag: Kan ik Thailand binnenreizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 juli 2020

Beste lezers,

Ik las dat o.a. de volgende personen naar Thailand kunnen reizen: Non-Thai nationals who hold a valid certificate of residence, or permission to take up residence in the Kingdom. Ik heb een retirement visum geldig to in oktober en re-entry. En ik bezit een appartement in Chiangmai. Kan ik dan Thailand binnenreizen?

En wat is er verder nog nodig? En wat kost gemiddeld 2 weken quarantaine?

Bij voorbaat dank voor de informatie.

Groet,

Adriaan

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Kan ik Thailand binnenreizen?”

 1. Cornelis zegt op

  Nee, je kunt Thailand voorlopig niet in, je voldoet overduidelijk niet aan de eisen.

 2. willem zegt op

  Helaas,

  U kunt nog niet Thailand inreizen.

  De Thaise ambassade in den Haag zal u dit bevestigen. Ik zit in de zelfde situatie en kan ook nog niet terug.
  Net als vele duizenden Non 0 of OA visa houders met jaarverlenging.

  Helaas

 3. Rob V. zegt op

  Misschien handig om een bron te geven? Die geciteerde tekst komt (namelijk) niet overeen met de laatste officiële informatie zoals o.a. op de pagina’s van de Thaise ambassade is te vinden:

  https://m.facebook.com/photo.php?fbid=3246625035389886&id=996922700360142&set=a.1002982409754171&source=49

  Die informatie (die vorig week ook ergens hier op het blog stond) komt er kort weg op neer dat alleen gehuwde stellen mogelijk Thailand binnen komen en zelfs dan nog een pak gedoe, werk en in de rij aansluiten is. Dat staat uitgebreider hier:

  https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/procedure-voor-terugkeer-naar-familie-in-thailand/

  Volgens mij zijn er sindsdien geen verdere wijzigingen geweest in de procedures.

 4. Nico van Kraburi zegt op

  Heb zelf ook een ritirement visum tot half oktober.speciale inreis vergunnig is nodig 2x Corvid19 testen voor vertrek, goedkoopste hotel las ik 32.000 bath inclusief eten voor 2 weken in afzondering in hotel Qiu inclusief 2 corvid19 testen. Met de testen in Nl of in Belgie
  Fit verklaring en het hotel zal het dus minimaal 1500 euro kosten, er zou ook een staats opvang zijn voor 2 weken niet duidelijk of dat ook voor buitenlanders mogelijk is.

  • Cornelis zegt op

   Nico, die ‘inreisvergunning’ krijg je dus niet wanneer je niet met een Thaise gehuwd bent.

 5. Guido zegt op

  Er staat or permission to take up residence in Kingdom dus volgens mij als je je uitschrijft uit Nederland of België en in Thailand domicilieert kan je wel binnen. Uiteraard zal je dan van Thaise Ambassade Certificate of Entry moeten vragen.

  • Cornelis zegt op

   Volgens mij een volstrekt verkeerde interpretatie. Als je op basis van een retirement of marriage extension In Thailand verblijft, al dan niet uitgeschreven in NL of BE, heb je nog geen ‘residency’ in de zin van de Thaise wetgeving,

  • willem zegt op

   wees voorzichtig met eigen intepretaties. Volgens mij kloot uw redenatie niet.

  • Lung D zegt op

   https://www.thaiembassy.com/thailand/thai-permanent-residency.php

 6. ton zegt op

  Residence Permit hebben maar zeer weinig buitenlanders en dat zijn diegene die zeer veel geinvesteerd hebben in Thailand. B.v. een groot Hotel, een bedrijf met veel werknemers. verder naar het schijnt ook enkele zeer rijke personen. Normaliter ‘wonen” buitenlanders in Thailand op basis van een verlengd Visum (retirement Visum of Huwelijk met Thai Visum) Zelfs de zg residence verklaring die emigratie afgeeft t.b.v. bv de aanvraag van een Thais rijbewijs, vermeld uitdrukkelijk dat hieraan geen residence rechten mogen worden afgeleid. Of je een apartement huurt of bezit is daarbij niet relevant. Of je een vriendin met (haar) kinderen hebt is niet relevant. Alleen die buitenlanders die een werkvergunning hebben of middels huwelijksacte kunnen aantonen dat ze met een Thai getrouwd zijn en vaders van Thaise kinderen (aantoonbaar door naam van de vader op de geboorte acte) kunnen na tonen van vele documenten ( betreefende corona vrij, verzekering en meer) toestemming vragen aan de Thaise Ambassade in het land waar ze verblijven) en dan wachten of en wanneer je toestemming krijgt.
  Overige visum houders worden als tourist beschouwd en krijgen geen toestemming.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website