Lezersvraag: Kan ik straks voor longstay naar Phuket?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 augustus 2020

Beste lezers,

Deze link: www.cnn.com en nieuwsbericht op CNN geeft hoop op (longstay toerisme voor minimaal 30 dagen in Phuket. Weliswaar met de nodige beperkingen maar wellicht toch nog een opening om de koude wintermaanden in Nederland deze komende winter te ontvluchten.

Is er iets bekend over verdere versoepelingen? Hua Hin?

groet,

Marcel

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Kan ik straks voor longstay naar Phuket?”

 1. Bert Vos zegt op

  Voor zover ik het kan zien en beoordelen moeten we er ons allemaal maar bij neerleggen dat een vakantiereis naar en overwintering in Thailand niet gaat gebeuren dit jaar en een deel van 2021. En Hua Hin is wat mij betreft favoriet. Helaas kunnen we er nu alleen maar over dromen. Echter, ooit eens kunnen we weer die kant op. Maar nu even niet. Het is daar voor heel veel mensen een dagelijkse overlevingsstrijd. Wat dat betreft moet je je afvragen of je er uberhaupt wel wil zijn dezer dagen. Tis een grote ellende daar nu.

  • Dirk K. zegt op

   Leg dat laatste eens uit…

  • Danzig zegt op

   Overdreven om te stellen dat Thailand een grote ellende is. Waar ik woon, in niet-toeristisch Thailand, bloeit de economie als nooit tevoren.

  • Piet zegt op

   Beste Bert,

   Ik zit nu al 7 maanden ‘vast’ in Thailand, geen zin om in quarantaine te moeten bij terugkeer en

   tis geen grote ellende hier nu.

   Piet

   • Cornelis zegt op

    Je hoeft niet in quarantaine bij terugkomst uit Thailand. Zie
    https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies

  • Guus zegt op

   Bert Vos, hoe zo grote ellende in Hua Hin? Het is hier heerlijk en volgens mij een stuk veiliger dan in Nederland. Snap niet hoe je het verzint.

  • Bob zegt op

   Volgens mij zijn alle uitingennin de pers nog niet door oficiele bronnen bevestigd.
   Vandaag is er een cabinets vergadering geweest, waarin wel besloten is dat de noodtoestand weer met een maand is verlengd
   Als de pilot voor long stay in Phuket waar is, zou er dan hierover ook geen beslissing genomen zijn? Ook de Thaise ambassade in NL zwijgt in alle talen?

 2. Rob zegt op

  Kijkend naar het CNN filmpje valt me toch 1 ding op er zijn massale controle’s van de temperatuur van mensen, maar bij een verkeerscontrole kunnen mensen zonder helm en met een kind voor op de motorbike ongehinderd de politie passeren.
  Als je de corona doden dan afzet tegen het aantal verkeersslachtoffers begrijp ik de draconische corona maatregelen niet en de gevaarlijke verkeerssituaties worden ongemoeid gelaten, ik vraag me dan werkelijk af is de politie daar nu zo dom of ben ik zo intelligent om met Louis van Gaal te spreken.

 3. RobVinke zegt op

  Antwoord Bert Vos…. gebaseerd op ?
  Of gewoon zomaar een reactie ?

 4. laksi zegt op

  Tja Marcel,

  In dit Thailand blog, kan je lezen dat de noodwet voor de 5e maal is verlengt.
  De beste graadmeter is Thai Airways, als je hierbij weer kan boeken voor een vlucht naar/vanuit Europa, gaat Thailand weer open. Al het andere is nep nieuws.

  • Paul zegt op

   Dan dus nog niet tot eind october:

   https://www.aviation24.be/airlines/thai-airways/thai-airways-postpones-to-31-october-the-resumption-of-flights-to-brussels/

  • Marcel zegt op

   Hi Laksi,

   Bedankt voor je reactie.
   Ik begreep dat Thai Airways gisteren besloten heeft
   alle vluchten tussen Brussel en BKK te hebben geannuleerd
   in ieder geval t/m 31-10

 5. Patjqm zegt op

  Ik hoop echt dat ze na Phket ook iets gaan bedenken in regio Hua Hin, ik ga al 3 jaar 3 x per jaar naar Pak Nam Pran en mis het erg.
  Echter zale ea toch afhangen van het kostenplaatje. Maar ik vermoed dat men na de test te Phuket zal inzien dat men eigenlijk wel heel veel vraagt van een ” toerist” en dat de opkomst ver achterloopt op de verwachtingen ( 2 mio over enkele maanden) .
  Zoals de rest vd wereld zal men moeten leren leven met het virus, wat al bij al niet het gevreesde ” killervirus” blijkt te zijn. En door gecontroleerde besmetting een groepsimmuniteit opbouwen, tegelijkertijd de ouderen en risicopatienten zeer goed beschermen.

  Want hermetisch aflsuiten van de wereld heeft nu ook zijn prijs… en zodra men weer “opengaat” is het virus er toch weer. Mijn bescheiden mening…

 6. Pieter zegt op

  Ik zie hier niets over minimaal 30 dagen.
  Wat ik lees in een minimum van 14 dagen in
  Quarantaine , in een daarvoor aangewezen locatie
  In/op Phuket.
  Je wordt a h begin en einde van de 24 dgn. getest
  Is de test negatief, dan mag je “vrijelijk” over het eiland
  bewegen.
  Wil je ( na de 14 dgn) naar andere delen van Thailand, dan is een 3xtra 7 dagen quarantaine verplicht en een 3e corona test aan het einde van de 7 dagen.

 7. Pieter zegt op

  Als dit dan de mogelijkheid biedt om naar mijn vriendin te kunnen.
  Dan ga ik toch 3 weken in Thailand “thuiswerken”. I.p v op mijn werkkamer in Nederland.

  Dan ga ik daarna mijn vakantie houden en eindelijk weer face to face met mijn vriendin de zaken bespreken.

  Wat uiteraard meespeelt is hoe betaalbaar het zometeen wordt.

  Evengoed is het wel een lichtpuntje, er komt een begin.

 8. Rob zegt op

  Zie deze link: https://www.traveldailymedia.com/thailand-reopening-in-october-5-things-to-keep-in-mind-before-booking-that-flight/

  Voor degenen die een langdurige relatie met een Thaise inwoner hebben en/of gepensioneerd zijn zou dit misschien een optie (zie de link) kunnen zijn als Nederland op de lijst komt van landen waaraan toestemming wordt verleend Thailand binnen te reizen.

  Dit zijn de voorwaarden:

  Reizigers moeten rechtstreeks naar Phuket vliegen. Een negatieve PCR-test kan ook vereist zijn voor alle aankomsten om naar Phuket te vliegen.
  2.Toeristen moeten minimaal 30 dagen in Thailand verblijven. Daarna is men vrij naar alle provincies in Thailand te reizen, mits de drie testen negatief zijn (zie punt 4).
  3. De helft van het verblijf van 30 dagen omvat 14 dagen verblijf in quarantaine in hun hotel en gemeenschappelijke ruimtes binnen het hotel.
  4. Om het hotelterrein te verlaten en Phuket te verkennen, moeten reizigers twee negatieve PCR-tests registreren.Toeristen die Phuket willen verlaten en naar andere delen van Thailand willen reizen, moeten in de derde week van hun bezoek een derde PCR-test uitvoeren.
  5. Het is nog onduidelijk welke landen aan hun kusten zullen worden verwelkomd. Het is echter zeer waarschijnlijk dat het land eerst zijn grenzen zal openen met landen in Azië waar het virus ook met succes is ingedamd, en / of landen die van vitaal belang zijn voor het toerisme en de economie van Thailand, zoals China en Rusland.

  Groeten,

  Rob

 9. JCB zegt op

  Ben ook benieuwd Marcel. Ik wil ook graag naar HH

  Marcel Amsterdam???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website