Beste lezers,

Is het zo als men in Thailand voor de wet trouwt (officieel) dat er dan vlugger een goedkeuring van de ambassade komt, om naar Belgie te komen?

Dank voor reacties.

Groet,

Hans (BE)

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Kan ik sneller een visum krijgen van de Belgische ambassade als ik gehuwd ben?”

 1. Dree zegt op

  Je zegt het zelf voor de wet is officieel en aanvaard voor de Belgische wet en in de Tempel trouwen is ceremonie voor familie en vrienden.
  Ik trouwde 2 jaar geleden in het stadhuis en laten erkennen op de Belgische Ambassade zodat ze een rijksregister heeft daarna de nodige documenten invullen op de Ambassade zodat ze na een paar maand naar België kan komen.

  • Hans zegt op

   Hallo, is het mogelijk via Thai blog in contact te komen met Dree ivm mn vraag op 5 nov aangaande huwelijk in Thailand? Mvg Hans

 2. Dieter zegt op

  Toen ik hier voor de wet trouwde en met de vertaalde trouwpapieren naar de Belgische ambassade trok was mijn vrouw officieel Belgische. De ambassade heeft haar zelfs een Belgische reispas bezorgd zodat ze met mij naar Belgie kon. Alles binnen de twee weken geregeld. Echter dat is ondertussen al wel 38 jaar geleden. Maar misschien? Het proberen waard.

 3. Fred zegt op

  Ik ben kort en bondig.

  NIET via Belgie maar via Nederland reizen en op een TOERISTEN visum dus niet als familie bezoek.

  Ik heb hier een uitvoerig bericht over geschreven ruim een maand geleden.

  Mvg

  Fred R.

  • Mai Roe zegt op

   Beste Fred, als je het van belang vindt ons te herinneren aan een eerder door jou geplaatst bericht, doe er dan ook een link bij die we kunnen aanklikken om bij de jouw bedoelde informatie te komen. Wel zo handig.

  • Dieter zegt op

   Misschien wil deze Hans zich met zijn vrouw in Belgie vestigen en er blijven wonen. Waarom dan een toeristenvisum? Trouwens als je via Nederland gaat moet je de strenge douane op Schiphol passeren. Ook geen lachertje. Ik heb iedere keer mijn bagage moeten openen en twee keer voedsel moeten vernietigen. Op 6 vluchten vind ik dat veel. Nadien op Brussel gevlogen en nooit meer problemen gehad. Belgische identiteitskaart tonen en hup, binnen.

   • David H. zegt op

    @Dieter
    Je bent niet de top ,
    IK 8 vluchten 7 keer valiezen controle , altijd lege valiezen ( 2in 1 om bij terugkeer vele proviand mee te nemen a 80€ voor extra KLM valies ! ) toen ik nog als domicilie Belgie toen had ,

    Maar nu laatste keer in 2018 geen douane gezien,ook nog eens op andere uitgang in de shopping area buitengekomen , geloof zowaar dat ik ergens verkeerd ben gelopen , alhoewel Ik netjes de aanwijzingen volgde ?

    Zal wel een intrressante voetbalwedstrijd voor hen geweest zijn zeker die timing !

    Prima luchthaven bevonden als Belg, alleen die irritante maar beleefde douane dienders seieus minpunt

  • Frank zegt op

   Beste Fred,

   Ik vind jouw bericht over deze materie niet terug.
   Kan je misschien een link doorgeven aub?

   Alvast bedankt

  • Rob V. zegt op

   Een visum kort verblijf vraag je aan bij de ambassade welke het hoofddoel (langste verblijf) van het visum zal zijn. Een Belg die op vakantie wil naar BE met zijn Thaise lief zal dus bij de Belgische ambassade aan moeten kloppen. Als een Belg op vakantie wil in (voornamelijk) Nederland met zijn lief dan kunnen ze natuurlijk wel bij de Nederlanders terecht. Het hoofdverblijf zal wel blijken uit de hotelboeking (bij een aanvraag voor ‘toerisme’ ) of het logies-formulier (bij bezoek aan familie/vrienden met privé verblijf).

   Echter: Een Belg gehuwd met een Thaise kan een gratis visum bekomen als ze de aanvraag voor het visum bij een andere EU ambassade doen, bijvoorbeeld Nederland. Indien men er voor kiest gebruik te maken van een externe dienstverlener (VFS Global) komen er wel de service fees boven op, een afspraak maken op de ambassade is gratis, Het visum moet dan met minimale eisen worden afgegeven en zo snel als mogelijk. Zolang er geen fraude s=is (schijnhuwelijk oid) kan het visum niet geweigerd worden.

   Hans kan zo vanwege het huwelijk snel een gratis een visum bekomen voor zijn vrouw. Echter weet ik niet hoe de Belgische immigratie regels zijn. Ik denk dat Hans zijn vrouw naar België wil halen voor permanent verblijf en niet voor een vakantie in B of NL. Hoe DVZ aankijkt tegen inreizen op een visum kort verblijf voor toerisme of familie/vrienden bezoeken en dan aan kloppen voor een immigratie procedure … Veel landen zitten daar niet op te wachten want men ziet het als omzeilen van de procedures. In Nederland (bij de IND) lukt het niet om als Nederlander met je Thaise partner op een Belgisch of Nederland visum in te vliegen en dan proberen een immigratieprocedure te starten (TEV).. Ik vermoed dat DVZ er net zo over denkt. Omdat dit topic naar het lijkt over immigratie gaat onthoud ik mij van verder commentaar daar ik weinig van de Belgische migratie wetgeving weet en welke voordelen wel of niet en waar trouwen heeft.

   NB: Hans zou wel in bijvoorbeeld Nederland kunnen gaan wonen met zijn Thaise aanstaande voor tenminste 3 maanden. Invliegen op een Nederlands of Belgisch visum type C voor kort verblijf voor welk verblijfsdoel dan ook, en dan in Nederland de verblijfsprocedure starten en inschrijving in een Nederlandse gemeente. De ‘Nederland route’ of ‘ EU route’ heet dat dan. Na tenminste 3 maanden wonen in Nederland kunnen ze dan naar België verhuizen en daar onder EU recht (EU Directive 2004/38) ook verblijf verkrijgen.

 4. Pascal zegt op

  Neen, 6 maanden wachttijd voor nogmaals een onderzoek van IBZ Dienst Vreemdelingenzaken.

 5. Paul Vercammen zegt op

  Inderdaad Hans, eerst toestemming krijgen om te trouwen (hoe lang ken je haar al?) dit is tegenwoordig al niet eenvoudig meer. Dan trouwen en al de nodige papieren indienen. Gezinshereniging aanvragen en dan heeft men 6 maanden de tijd(en men gebruikt er gewoonlijk 5) om een visa te verlenen. Kort samengevat +/- neemt 6 a 7 maanden in beslag. Als je nog vragen hebt geef je maar een seintje. Succes.

 6. Rudi zegt op

  En niet vergeten er moet 180 EUR visumleges gestort worden op een rekening voor u visum aanvraag bij een gezinshereniging.

  https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Gidsvandeprocedures/Pages/Gezinshereniging/Ziekteverzekering.aspx.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website