Beste lezers,

Weet iemand toevallig nog of het mogelijk is om nog met bankbiljetten (met het logo van koning Rama 9) te betalen in Thailand?

Heb ooit wel eens gelezen dat deze biljetten eeuwig geldig waren. Misschien is er ook iemand die er nog regelmatig mee betaalt, of er nog wel eens één ontvangt?

Heb in Nederland nog een hele stapel liggen.

Groet,

Martin

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Lezersvraag: Kan ik nog met oude bankbiljetten (foto van koning Rama 9) betalen in Thailand?”

 1. David. H. zegt op

  Die komen zelfs nog uit de ATM heden , wel sporadisch , en ik heb er mee betaald enkele gisteren bij 3bb voor mijn internet abonnement.
  Ook in Tesco Lotus gewoon aanvaard.

 2. Stan zegt op

  Ja, je kunt er nog mee betalen. Alle bankbiljetten vanaf de oprichting van de Bank of Thailand (in 1942) zijn nog geldig.
  Dus ook die briefjes van 10 baht die sommigen misschien nog kennen. Al kan ik wel aanraden om die bij een bank op het vliegveld te wisselen, omdat veel Thai er niet zo’n zin in hebben om ze aan te nemen en ze zelf te wisselen. Dit wisselen hoort kosteloos te zijn.

 3. vanneste kris zegt op

  Ja zeker, je kan er nog mee betalen …

  Als goede kwaliteit kan je zelf meer krijgen (is een collector item in Thailand)

  In Europa wellicht waardeloos zoals Marokko en Tunesie …..

 4. Lode zegt op

  Beste Martin ,

  Ik woon al 10 j in Thailand, en het is inderdaad nog steeds mogelijk om met dat biljet te betalen. En zoals al gezegd , ze komen nog uit ATM apparaten, krijg ze terug als wisselgeld…enz….. totaal geen probleem.
  Grtjs


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website