Lezersvraag: Kan ik met een non-covid verklaring naar Thailand reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
10 september 2020

Beste lezers,

Ik heb de volgende vraag: Stel, je krijgt covid hier in Nederland, je geneest! Kan je dan net als voor covid met je visum weer gewoon naar Thailand reizen? Ik snap wel dat je een covid vrije verklaring moet hebben.

Ik neem aan dat je die kan krijgen na een antistof controle van je bloed?

Groet,

Adri

Rating: 2.00/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met een non-covid verklaring naar Thailand reizen?”

 1. wibar zegt op

  Los van de stringente toelatingseisen van de thaise regering is er nog een ander probleem. Het gehad hebben van Covid-19 betekent niet dat je het niet nog een keer kunt krijgen. Immuniteit is geen garantie omdat de duur van de immuniteit nog niet duidelijk is. Men zal dan altijd op het zekere voor het onzekere gaan en je dus weren tenzij na quarantaine enz.. Al deze regels zijn nog in afwachting. Op dit moment kom je Thailand gewoon als toerist niet binnen.

 2. Rianne zegt op

  Niemand komt “Thailand gewoon als toerist” binnen. Maar op basis van een geldige reden, bij voorbeeld het gehuwd zijn in Thailand, kun je via de Thai Ambassade Den Haag na hun instemming naar Thailand. Er bestaat geen vrijstelling voor iemand die aanwijsbaar antistoffen in z’n bloed heeft. Thailandblog heeft vele malen gepubliceerd welke procedure is te doorlopen: https://www.thailandblog.nl/?s=fit+to+fly&x=47&y=15

 3. Ger-Korat zegt op

  Er zijn 2 testen te weten een PCR test en een antistoffentest lees ik bij RIVM. De PCR test is verplicht voor het reizen en de test toont aan of je op dit moment Covid-19 hebt. Bij een negatieve test heb je het niet en dat is wat je nodig hebt. De antistoffentest kan aantonen of je Covid-19 in het verleden hebt gehad, maar daar wordt niet om gevraagd.

  zie de link:
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

 4. Nick zegt op

  Wachten. Gewoon wachten. Dat is wat je moet doen. Net zoals de rest van de wereld. Zit niks anders op.

 5. willem zegt op

  Zelfs als je permanent in Thailand woont maar niet met een thai(se) getrouwd bent, geen thaise kin(eren) hebt, geen en geen officiële verblijfsvergunning (residency permit) hebt of werk visa… kom je er nu niet in als je om welke rede dan ook buiten Thailand bent geraakt. Eigen huis, inboedel, alles daar. Je hele hebben en houden..

  Helaas. Afwachten..

  Dus toeristen…. Echt (nog) niet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website