Lezersvraag: Kan ik in Nederland een bankrekening openen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 juni 2021

Beste lezers,

Sinds geruime tijd geleden heeft de ABN-AMRO mijn bankrekening opgezegd omdat ik niet meer in Nederland woon. Sindsdien heb ik bij diverse banken in Nederland geprobeerd een rekening te openen. Dat is mij niet gelukt.

Wie weet een bank waar dat wel mogelijk is?

Groet,

Elisabeth

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Kan ik in Nederland een bankrekening openen?”

 1. Romeo zegt op

  Vrijwel alle Nederlandse banken hebben een woonadres nodig. Er zijn een paar buitenlandse europese banken waar je wel terecht kunt?

  https://www.banknu.nl/rekening-zonder-adres/

 2. Eddy zegt op

  Beste Elisabeth,

  Door de strengere regelgeving en om kosten te besparen bieden banken deze service niet meer aan niet-ingezetenen in het land.

  Ik weet niet wat je met een NL bankrekening wilt doen. Misschien is dit een oplossing voor je.

  Ik heb bijvoorbeeld een N26 [Duitse internetbank] rekening. Hiermee laat ik vaste kosten zoals gemeentebelasting afschrijven. Dit kan omdat alle euro rekeningen in de EU zijn aangesloten via SEPA. Alle transacties zijn kosteloos.

  Stel je wilt zoiets, ik heb een tijdje terug voor mijn Thaise vriendin [woonplaats Thailand] een zgn borderless euro account geopend bij Transferwise. Nu heten ze Wise.

  Deze euro bankrekening heeft een Belgische IBAN nummer en is op dezelfde manier te gebruiken als een NL of Duitse euro bankrekeningnummer. Wise ondersteunt ook incasso’s [direct debit].

  https://wise.com/gb/multi-currency-account/pricing#account-pricing

 3. Dennis zegt op

  Met welk doel wilt u een rekening openen? Want anders zou een rekening bij virtuele banken als N26, Openbank etc. ook een mogelijkheid zijn. Krijg je gewoon een IBAN-rekeningnummer, bankpas etc.

 4. Peter zegt op

  Lukt wel bij ING maar je moet er wel persoonlijk heen

 5. Sjaak S zegt op

  Het is eigenlijk niet nodig om in Nederland een rekening te hebben. Open een rekening bij (Transfer) Wise. Die zijn supersnel en handig en handhaven goede tarieven. Ik laat een deel van mijn pensioen daarop sturen en kan daarmee betalingen binnen Europa goedkoop (28 Cent) uitvoeren en ook naar mijn rekening in Thailand sturen. Ik had geen rekening in Europa meer, maar had wel een creditcard bij de Bangkok Bank. Daarmee kon ik bij Transferwise (Wise) een rekening openen. Ik kan daarmee ook van mijn Thaise kredietkaart rekening geld overmaken, zou dat nodig zijn.

  • janbeute zegt op

   Valt transwerwise ook onder een soort van garantie fonds het zij in Duitsland of Nederland mocht ooit eens de op dit webblog oh zo bejubelde door vele transverwise aanhangers, ooit eens in financiele problemen komen.
   Of gaat het dan net als toendertijds met de bejubelde IJsland bank.
   Misschien iets om eerst om over na te denken.
   En anders is er nog de Thaise banken optie, woon je hier permanent wat let je.
   Krijg je zelfs nog wat rente op je spaarrekening en niet zoals in Holland dat je met dank aan het EU monitair systeem nu rente moet betalen aan de bank.
   Oftewel de wereld op zijnkop.

   Jan Beute.

   • Cornelis zegt op

    Voorzover ik weet hebben die geen bankvergunning en dus vallen ze buiten het garantiestelsel.

    • KhunTak zegt op

     misschien maakt dit het allemaal iets duidelijker:
     Under FCA regulations, TransferWise holds all customer funds separately from the money used for the everyday running of the business. That means that, in the unlikely event that TransferWise should cease to exist, all customer funds are held in a low-risk financial institution, and would be paid back from this account.

   • Willy zegt op

    Jan, het is gemakkelijk om kritiek te spuien op Wise (Transferwise). Dat deze oplossing door velen onder ons volgens jou ‘bejubeld’ wordt is maar normaal zeker. Het is een betaalbare oplossing om ons geld in Thailand te krijgen.

    Heb jij misschien een alternatieve oplossing om ons pensioengeld naar hier te transfereren? Dan hoor ik het graag. Ben benieuwd hoe jij je centen naar hier haalt.

    Een rekening bij hen openen en daar een pak geld op laten staan, daar ben ik ook geen voorstander van. Ik gebruik anders wel graag hun diensten, ze zijn een pak voordeliger dan de reguliere banken.

    • janbeute zegt op

     Ik stuur mijn geld hier via overboeking van uit miin nog bestaande Nederlandse bankrekeningen naar mijn in Euro FCD account bij een bank in Thailand.
     En dat doe ik wanneer het mij het beste uitkomt, en wissel bij de Thaise bank FCD account weer om in Thai baht ook indien nodig op een lopende Thaise bankrekening.
     Kun je doen aan de balie of via de ATM van de Thaise bank branches.
     Ik werk met de Krungsribank of beter bekent als de bank of Ayuthaya.

     Jan Beute.

  • KhunTak zegt op

   Beste Sjaak S,
   ik moest bij de opening van een account bij Wise een Nederlands adres opgeven.
   Is dat veranderd en kan ik bv de cc van de Bangkok bank gebruiken en mijn adres hier in Thailand?
   Of begrijp ik het even verkeerd

 6. dick zegt op

  Gewoon je bankrekening op het adres van een familie lid in Nederland zetten.. Vervolgens kan je met internet bankieren alles doen vanuit Thailand

 7. ton zegt op

  Dat gedoe met de ABN AMRO is mij ook overkomen en ik heb het nog een tijdje kunnen uitzingen daar met een adres in een EU land waar ik een band me heb.
  Het is me toen wel eenvoudig gebleken een rekening te openen bij de ING bank (en heb bij het openen het adres van een familielid gebruikt) Toen e.e.a. op rolletjes liep en ik de nodige bank- en creditcard had met pin codes en internetbankieren, heb ik via een adreswijziging de rekening op mijn adres in Thailand gezet. Je moet dan voor de rekening iets meer betalen omdat je buiten de EU woont maar het werkt verder perfect. Bankkaart, Creditcard, alles werkt. Bij het internet bankieren staat de mogelijkheid tot adreswijziging naar het buitenland nog steeds vermeld dus ik ben er van overtuigd dat het nog steeds kan.

  De andere genoemde mogelijkheid N26 is een Duitse bank. Er moet een adres worden opgegeven in een land wat op de lijst staat (Thailand staat daar niet bij, alle EU landen wel) Er moet ook een BSN nummer worden opgegeven en paspoortkopie.

  De bank werkt prima via een app en is gekoppeld met Transferwise zodat ook alle internationale overschrijvingen via de app te doen zijn.

 8. Jos M zegt op

  Toen ik nog in NL woonde had ik een online rekening bij de ASN bank.
  Ik heb hun verledenjaar een adreswijziging gestuurd dat ik nu in Thailand woon en die is geaccepteerd.
  Misschien kun je deze bank eens contacteren, zij werken alleen online geen fysieke kantoren

  • ruud zegt op

   Mijn rekening bij de ASN mocht ik alleen houden, zolang ik een tegenrekening had bij een andere bank in Nederland.

  • janbeute zegt op

   ASN bank accepteerd geen nieuwe rekeningen als je in Thailand woont, net als de Regiobank allen onderdeel van de volksbank.
   Daar komt nog bij dat je bij de ASN ook een tegenrekening moet hebben bij een andere Nederlandse bank.
   Heb je nog oude lopende rekeningen zoals ik daar bij beide banken lopen kan dit tot op heden nog.
   Maar voor hoelang?????

   Jan Beute.

 9. ser kokke zegt op

  Een bankrekening waar geen geld op staat wordt door de bank in overleg opgeheven.
  Als er geregeld bankverkeer is: bijvoorbeeld pensioen, af- en bijschrijvingen wordt de rekening niet opgeheven.
  Ik doe alles vanuit Thailand (internet bankieren) met mijn Raborekening, die ik nog steeds heb, al bijna 60 jaar.

  • Henk zegt op

   Heb ik een vraag voor u.Een Rabopas is geldig voor 5 jaar wordt de nieuwe pas dan ook op uw adres in Thailand opgestuurd als u uitgeschreven staat in Nederland ?

 10. Harrie Mertens zegt op

  Fortis Bank…..in België…….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website