Lezersvraag: Kan ik het beste voorlopig in Thailand blijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 juni 2020

Beste lezers,

Omdat onze retourvlucht van 4 april die ik via Gate 1 bij Eva Air geboekt had, uiteraard gecanceld is, verblijf ik nog steeds in Thailand. Ondertussen heb ik een waardebon ontvangen die 1 jaar geldig is. Daarmee kunnen we gemakkelijk met Emirates naar Amsterdam terug vliegen.

Als trouwe lezer van Thailandblog lees ik dat de Thaise regering het massatoerisme drastisch wil beperken. Wanneer we nu naar Nederland terug zouden vliegen dan vrees ik als we eind oktober weer naar Thailand willen dat mijn Thaise vrouw toegelaten wordt maar ik niet. Vraag me af wanneer ben je een zogenaamde goedkope massatoerist?

Ik ben officieel getrouwd, heb een eigen condominium in Jomtien en 1 miljoen baht op mijn bankrekening staan en reis niet met een rugzak! Maar ik speel geen golf zelfs geen tennis en verblijf niet in een 6 sterren resort. Daarom ben ik bang dat ik noodgedwongen de koude wintermaanden in Nederland zal moeten verblijven waar bovendien het Corona virus veel minder onder controle is als in het warme Thailand met een lekker zeewindje.

Wat zal ik doen, geen risico nemen en veilig in Thailand blijven?

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Kan ik het beste voorlopig in Thailand blijven?”

 1. Rob V. zegt op

  Ik maak me geen zorgen, het zal niet zijn vandaag op morgen dat ze zeg een minimum inkomen of bankbedrag eisen om überhaupt het land in te komen voor een korte vakantie. Met mijn salarisje kan ik nooit een top toerist zijn en zou niet eens gratis opgesloten willen in een 5 sterren eiland resort. Ik wil voor Thais betaalbare prijzen op reis her en der in Thailand tussen de Thai.

  De visum/verblijfs eisen voor de lang verblijvende gast met tijdelijk verblijf zie ik ze ook zo nog niet aanpassen. Ik denk dat 1 van de bekende vele proef ballonnetjes is die een minister of ambtenaar op laat. Gebeurt niks mee behalve misschien een extra duur ressort her of der neer te plempen.

  Maak je je toch zorgen kijk dan of je een betere verblijfsstatus kan krijgen, dus geen tijdelijke (dan ben je een soort kort of lang pakkende toerist) maar permanent residency, een verblijfsvergunning dus. Per jaar kunnen 100 mensen per nationaliteit zo’n ding aanvragen. Kost ook wel wat hoor qua geld en papierwerk maar dan ben je tenminste een immigrant ipv lang plakkende tijdelijke gast.

  https://immigrationbangkok.com/thai-permanent-residence-visa/

 2. ruud zegt op

  Het is niet onmogelijk dat het verblijf in Thailand moeilijker wordt gemaakt.
  Als u echter in Thailand getrouwd bent, lijkt het me wel erg onwaarschijnlijk, dat u niet binnen zou mogen, wanneer de Coronamaatregelen voorbij zijn.

  Dat zou allerlei problemen met andere overheden en organisaties voor mensenrechten geven.
  En ziet u de koppen al in het nieuws: “Thailand verscheurt gezinnen!”
  Ik denk niet, dat Thailand dit zou willen.

  De vrijgezelle gepensioneerde loopt wat dat betreft wat meer risico.
  Maar ik vermoed dat dan ook daar alleen het verkrijgen van nieuwe retirement extensions moeilijker zal worden gemaakt, niet het verlengen van bestaande.

  @Rob V: Ik kom als gepensioneerde niet in aanmerking voor permanent residence.
  Er is geen categorie voor mij, anders zou ik het wel doen.

 3. Bz zegt op

  Hallo Jan,

  Misschien even goed je er op te wijzen dat als je langer dan 8 maanden in een jaar in het buitenland verblijft je jezelf uit dient te schrijven bij je Gemeente en mogelijk je Ziektekostenverzekering komt te vervallen en nog zo wat zaken die kunnen gaan spelen.

  Je dient je ook te registreren als RNI (Registratie Niet Ingezetene).

  Google even op “langer dan 8 maanden buitenland”.

  Succes!
  Mvg. Bz

 4. Christiaan zegt op

  Ik adviseer jou in Thailand te blijven. De Nederlanders en Belgen,die in Thailand wonen en getrouwd zij met of zonder kinderen, hebben een kans om binnen afzienbare tijd weer terug naar Thailand te kunnen gaan.
  Zij, die nu onder het huidige regime naar Nederland of België willen gaan, moeten er rekening mee houden, dat ze niet terug kunnen komen naar Thailand. Voor hen geld dan helemaal achter in de rij aansluiten

 5. Sjoerd zegt op

  Als Thailand je favoriete land is, dan is de keuze HEEL simpel: blijf in Thailand, want terugkomen betekent 14 dagen quarantaine op eigen kosten + eerst een hoop administratieve rompslomp met de NLse ambassade.

  Als je getrouwd bent met een Thaise (zoals jij) kun je tenminste nog terugkomen, diegenen die dat niet zijn…. kan duren totdat er een vaccin is.

 6. John zegt op

  Je vermeld er niet bij wat voor visa je hebt, of je permanent verblijft hier, of dat je 6-6 of 4-8 verblijft hier… of wellicht een visa met extension based on marriage… of je leeftijd… verstrek meer informatie als je een goed antwoord zoekt…

 7. Jack Braekers zegt op

  Het is voor jou aan te raden om zolang mogelijk in Thailand te blijven. Alles wijst erop dat het erg moeilijk wordt om terug te keren. De gemeente zal bij een langer verblijf niet te moeilijk doen in deze coronatijd. Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website