Lezersvraag: Kan ik gebruik maken van de Phuket Sandbox?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 mei 2021

Beste lezers,

Ik ben begin januari teruggekomen in Thailand en heb toen 15 nachten quarantaine gedaan in het centrepoint Pratunam hotel in Bangkok. Begin april kreeg ik een oproep om mij in Nederland te laten vaccineren, ben toen op het vliegtuig gestapt en heb inmiddels mijn eerste prik gehad. Op 31 mei volgt de tweede prik. Mijn terugvlucht naar Bangkok staat voor 26 juni met de KLM. Direct zou, zoals de regels nu weer zijn, weer 15 nachten in een hotel in quarantaine moeten.

Nu lees ik overal dat Phuket misschien per 1 juli opengaat voor een 7-daags gecontroleerd verblijf onder voorwaarden (gevaccineerd, negatieve COVID test, verzekeringen, enz.) ik voldoe aan al deze criteria.

Mijn vraag is, ik vlieg aan op Bangkok, ik kan een aansluiting kopen bij de KLM naar Phuket met Bangkok air. Gaat dit worden toegestaan of moet je direct in Phuket aankomen?

Groet,

Theo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik gebruik maken van de Phuket Sandbox?”

 1. Branco zegt op

  Zover de informatie nu reikt geldt voor het sandbox model dat je rechtstreeks op Phuket moet vliegen (overstappen buiten Thailand mag waarschijnlijk wel). Overstappen in Bangkok is dus niet toegestaan.

  Dit kan natuurlijk nog veranderen net als dat nog geen zekerheid is dat de plannen per 1 juli uberhaupt doorgaan.

 2. Jan Stbrg zegt op

  Branco, voor zover ik weet kan dat niet. Dit is een zogenaamd Sandox project waarin als eerste per 1 juli (mits de lokale bevolking daar is gevaccineerd) Phuket word open gesteld.
  Daar moet je dan ik meen 2 weken gecontroleerd verblijven en daarna zou je verder mogen reizen door Thailand.
  Maar, je moet wel een Intercontinentale vlucht hebben naar Phuket, dus rechtstreeks.
  Via Bangkok moet je verplicht in quarantaine, dus let op!

  Succes ik wacht er ook op.
  Jan

 3. willem zegt op

  Helemaal niemand weet wat de exacte voorwaarden zullen worden voor de zgn Phuket sandbox. De datum 1 July is een streven maar nog niet bevestigd, Er moet eerst aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zoals 70% van de lokale bevolking gevaccineerd en geen lokale besmettingen. Ik verwacht dat pas op het laatste moment er een besluit genomen gaat worden en dan pas de voorwaarden bekend gesteld zullen worden.

  Er valt nu niets zinnigs over te zeggen en niet op te plannen.

 4. Any zegt op

  Hoi, je vlucht staat op 26 juni dus dat is voor 1 juli. Ik denk dat als de regels niet veranderen je gewoon in quarantaine moet!
  En volgens mij moet je rechtstreeks naar Phuket vliegen.

 5. Kris Kras Thai zegt op

  Volgens mijn informatie, moet je direct op Pkuket vliegen. Doch indien de time slots op de luchthaven van Phuket volledig zijn volgeboekt, overweegt men om overstappen via een afgesloten terminal op Suvarnabhumi toe te laten.
  Bron: Bangkok Post ( https://www.bangkokpost.com/business/2114975/phuket-banking-on-129-000-arrivals )

  Ik denk persoonlijk niet dat het de eerste maanden zal stormlopen op Phuket airport. Dus zou ik alvast de heenreis omboeken via Phuket bij Emirates, Qatar Airways, … Of wacht nog een maandje, dan is er misschien meer duidelijkheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website