Goededag,

Ik wil wat vragen aan Thailandblog over een toeristen visum. Ik heb er nu eentje voor 2 maanden. Gehaald in Amsterdam bij de consulaat, moest er wel voor betalen.

Mijn vragen:

Moet ik nu ook de witte kaart invullen die je in het vliegtuig krijgt? Ik heb nu toch al een visum?

Kan ik mijn toeristenvisum in Thailand verlengen? Ik heb gehoord dat ik dan het land niet uit hoef en ik tegen betaling 30 dagen extra kan krijgen. Is dat zo en waar moet ik dan zijn? Ik ga naar Pattaya. Is dat in Pattaya ook zo? Hoeveel kost dat dan?

Als ik wel het land uit ga mag ik dan langer blijven? Ik ben niet gepensioneerd.

Kan u mij wat hulp geven want ik vind het lastig allemaal.

Groetjes van Richard

14 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een toeristenvisum in Thailand verlengen?”

 1. phangan zegt op

  Je moet in het vliegtuig gewoon die witte kaart invullen, 1 deel vd witte kaart wordt in je paspoort geniet, die halen ze er weer uit als je thailand verlaat.

  Je kunt een tourist visa bij elk immigration office verlengen met 30 dgn dit kost 1900 baht ook heb je een pasfoto nodig.

  Als je Thailand eerder verlaat, bjvoorbeeld op de 40 ste dag van je visum, dan vervalt je visum en krijg je als je over land binnen komt 15 dgn en via de lucht 30 dgn.

  waarom vind je het vreemd dat je voor je visum moest betalen?

  • mumpat zegt op

   Veronderstel ik heb een visum van 2 maand voor Thailand.
   wat bedoel je juist met : “Als je Thailand eerder verlaat, bjvoorbeeld op de 40 ste dag van je visum, dan vervalt je visum en krijg je als je over land binnen komt 15 dgn en via de lucht 30 dgn”
   Betekent dit als ik na 1 maand een uitstap naar Laos maak ik hierna niet meer over een geldig visum beschik ?

   • Mathias zegt op

    @ Beste Mumpat, ja uw conclusie is correct, want u beschikt maar over 1 entry ( 60 dgn max. ). Eenmaal Thailand uit, visa entry verlopen!

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Inderdaad. Je kan dat trouwens duidelijk zien op je visum in je paspoort.
    Op je Single entry Tourist Visum (TR) komt, bij het binnenkomen van Thailand, de stempel ‘USED’ , wat dus zoveel wil zeggen als dat het gebruikt werd.
    En het visum zegt het zelf, ‘single entry”, dus 1 binnenkomst.

 2. Mathias zegt op

  Beste Richard, Ja, je moet in het vliegtuig je arrivalcard invullen. Deze card wordt bij aankomst in je paspoort geniet. Daar moet je al op invullen dat je een geldig visum hebt voor 1 entry. Ja, je kan 30 dgn verlengen bij de immigration in Jomtien gelegen in soi 5. Kosten waren vorig jaar 1900 bht. Je kunt er gewoon heen gaan ( meestal druk ) en daar je papieren invullen en je hebt wat copietjes nodig, dit kan je laten doen bureautje ertegenover. ( Beter is die papieren een paar dagen van te voren halen en de rest van je benodigheden en die invullen in je hotel zodat je alles al klaar hebt als je daadwerkelijk voor je verlenging gaat )!
  Als je dan nog wilt blijven kan je een visa run doen en krijg je weer 15 dgn. Ga je met het vliegtuig Thailand uit en weer terug krijg je weer 30 dgn on arrival.
  Success en een fijne vakantie!

 3. cha-am zegt op

  De arrival/departure card moet altijd ingevuld worden, die heeft niets met het visum te maken.

  Een toeristenvisum kan bij de dichtsbijzijnde immigration met 30 dagen worden verlengd, de kosten hiervan zijn baht 1.900.-

  Als je tijdens je vakantie Thailand verlaat, dan vervalt je visum, kom je terug per vliegtuig, krijg je 30 dagen, of per auto, trein, dan 15 dagen.

 4. Pimslim zegt op

  Helaas is dit niet juist ik heb het zelf mee gemaakt in februari van dit jaar . Je krijgt maximaal 7 dagen na betaling van 1900 bath.
  Nodig pasfoto , kopie ticket, kopie van de witte kaart die je bij binnen komst krijgt.
  En dan heel lang wachten soms staan er wel 300 mensen in de rij .
  Succes met dit alles .
  Pim

  Dick: Dat kan ik bevestigen. Heb het meegemaakt bij Immigration Nakhon Ratchasima. Kreeg 10 dagen omdat Songkran niet werd meegeteld, dus kreeg formeel 7 dagen. Hoeveel ik heb betaald, weet ik niet meer. Het was druk, maar er stonden gelukkig geen 300 mensen en ik werd wonder boven wonder snel geholpen door een ambtenaar die zo te ruiken de vorige avond flink had geborreld.

  • phangan zegt op

   Had je toen niet gewoon een visum vrije entree(visa exemption stamp), de stempel als je geen visum hebt aangevraagd zoals de vraagsteller?

   Die kun je maar met max 10 dgn verlengen, verschilt per immigration office, maar een tourist visa die kun je normaal gesproken met 30 dgn verlengen.

 5. rob phitsanulok zegt op

  Ik wens je veel plezier op vakantie maar heb je wel over alles goed nagedacht? Het komt op mij vreemd over als je een 2 maanden visum aanvraagt en daarna gaat vragen hoe je hem een maand kunt verlengen. Volgende keer misschien gelijk een 3 maanden visum vragen.

 6. John zonneveld zegt op

  Kan je inderdaad verlengen met 30 dagen bij de immigratiedienst tegen 1900 Baht ( ongeveer 47,50 euro )
  Hebben volgens mij inderdaad in pataya een immigratie kantoor
  Anders terug naar bangkok en naar de immigratiedienst aldaar , het heet Chang Whattana en ligt niet heel ver van Don Muang airport
  Iedereen moet witte kaart invullen in het vliegtuig , maakt niet uit wat je visum is

  Sterkte

 7. Pascal zegt op

  Je kan in Nederland gewoon een 90 dagen visum aanvragen ! Waarom dus 60 dagen ?

 8. Leo Th. zegt op

  Een visum voor 60 of 90 dagen is standaard een visum met single entry. (dus eenmalig geldig). Je mag dan 60 of 90 dagen ONAFGEBROKEN in Thailand verblijven. Voorbeeld: je hebt een visum voor 60 dagen, na 20 dagen ga je per vliegtuig naar bv. Singapore. Na 3 dagen arriveer je weer per vliegtuig in Thailand en is het 60 dagen visum niet meer geldig maar krijg je het normale stempeltje in je paspoort voor de komende 30 dagen. (Visa on arrival) Let op, dag van aankomst en vertrek vallen onder die 30 dagen. Een 60 dagen is in dit voorbeeld dus overbodig. Je kan ook een 60 of 90 dagen visum aanvragen met multiple entry, (is iets duurder) en dan kan je gedurende de geldigheid van het visum Thailand in of uit reizen zonder dat het visum vervalt.

 9. jan zegt op

  Immigration in Jomtien is inderdaad altijd druk. Ga lekker met de bus naar Sri Racha… uurtje rijden , nooit druk en geen problemen. Ga lekker Japans eten ..daar heb je grote groep Japanse expats ivm industrie, dus ook lekkere Japnse restaurants.

  SiRacha Immigration Office
  3/1 Choem Chomphon Road
  Tambon Sri Racha
  Amphoe Sri Racha
  Chon Buri 20110
  Phone: 0-3831-2571
  Email: [email protected]

 10. JW. Markies zegt op

  Een visum voor 90 dagen onafgebroken in Thailand kan alleen als Richard boven de 50 is of daar gaat studeren of daar gaat werken, zo niet dan 60 dagen visum en dan naar immigration om 30 dagen te verlengen. Heel veel plezier deze 3 maanden, kom zelf net terug van 3 maanden overwinteren in Cha am en ga volgend jaar weer, eerst even sparen want voor een levensgenieter als ik is het niet goedkoop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website