Beste lezers,

Ik lees net over de noodtoestand in Thailand, maar hoe zit het dan? Mag ik niet reizen? Zit nu in Pattaya en als ik naar de luchthaven in Bangkok moet, hoe kom ik daar dan? Ik wil 30 maart terugvliegen met KLM naar Nederland? Kan dat dan niet? Nou dan ben ik mooi de klos.

Groet,

Benny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Kan ik door de noodtoestand nog wel terug naar Nederland”

 1. Bas zegt op

  Beste Benny ,

  niet nog een week te wachten , maar probeer om te boeken naar vandaag of morgen . Er wordt al een tijdje geadviseerd om Thailand te verlaten want niemand weet wat er morgen of overmorgen bedacht wordt door de Thaise overheid.

 2. Erik zegt op

  De noodtoestand gaat donderdag in; het is nu dinsdag. Je hebt dus ruim een dag om naar Bangkok te gaan als je bang bent straks niet te mogen reizen. Je vertrekt de 30e per KLM dus moet nog een paar dagen verblijven in een hotel nabij de luchthaven en deze quarantaine past in het advies ‘blijf binnen’. Kortom, je hebt alle kans onaangename maatregelen voor te zijn.

 3. Kees zegt op

  Als je bang bent dat je zo erg “de klos” bent als je tot 30 maart wacht, verander je vlucht dan onmiddellijk en vertrek zo spoedig mogelijk. Er zullen toch nog wel taxi’s rijden?

  • Tonny zegt op

   Terug vliegen is haast niet mogelijk .
   Heb zelf twee vluchten geboekt . Maar zijn geannuleerd.
   KLM vraagt 900 euro voor een enkele reis .

   • Ben2 zegt op

    Zie artikel elders in deze nieuwsbrief,

    Voor de regeling bijzondere bijstand buitenland wordt door de drie partijen een bedrag van maximaal tien miljoen euro vrijgemaakt. Als uitgangspunt geldt dat reizigers binnen Europa zelf 300 euro en buiten Europa 900 euro bijdragen aan hun terugreis.

   • Vakman zegt op

    En alle vluchten zitten boordevol, zei mijn buurvrouw. Zij is stewardess bij KLM.

 4. Lung addie zegt op

  De noodtoestand zou maar donderdag 26/3 ingaan. Ik zie als enige oplossing indien je werkelijk wil vertrekken op 30/3: pak vandaag nog je koffers en je hebt morgen gans de dag om bv per taxi bij de luchthaven te geraken. Daar neem je, en er zijn er genoeg op zelfs loopafstand, een hotel tot je kan vertrekken.

 5. Bert zegt op

  KLM heeft speciaal noodnummer voor direckt vertrekkende mensen. Kijk goed op Internet en vertrek.
  Sterkte

 6. Bert zegt op

  KLM heeft aangekondigd om van 29 maart tot 1 mei twee keer per week op Bangkok te vliegen.

 7. Paul Vercammen zegt op

  Dit zag je toch al lang aankomen! Moet je nu niet zeggen dat je de klos bent hee. Nu inpakken en vetrekken.

  • Joop van den Berg zegt op

   Vind ik niet redelijk van je. Ikzelf kom de 25e terug uit de Isan met een vlucht van thai smile naar bkk.
   De 26e ga ik naar asd. Ik was al blij om dat geregeld te hebben.
   Ik hoop dat ik de 26e op het vliegveld mag komen.
   Als ik dus pech heb en de vlucht gaat niet dan minimaal 1 maand in bkk?
   Dan kan ik mezelf opsluiten in een hotel.

  • Joop van den Berg zegt op

   Vind ik niet redelijk van je. Ikzelf kom de 25e terug uit de Isan met een vlucht van thai smile naar bkk.
   De 26e ga ik naar asd. Ik was al blij om dat geregeld te hebben.

 8. Vakman zegt op

  Benny, dit is wel erg kortzichtig. Vorige week zondag is in Nederland al de noodtoestand in gegaan. Als je dan zorgeloos in Thailand zit en het je niet interesseert hoe je nog terug kunt komen naar Nederland…..

  Ook niet aangemeld bij Ministerie van Buitenlandse Zaken of Nederlandse Ambassade? Zij roepen al een paar dagen op om de gegevens te actualiseren. Ik zou pas 4 april naar Thailand gaan, maar kreeg toch diverse mails met het verzoek te reageren als ik in Thailand zou zijn.

  Als je nu pas op zoek gaat naar een manier om terug te vliegen, dan kon je nog wel s een paar weken geduld moeten hebben. In Nederland zijn samenscholingen met meer dan 3 personen nu ook verboden tot 1 juni, gisteren aangescherpt, omdat er toch veel mensen zijn die liever gezellig naar het strand gaan en zich niks aantrekken van de oproep om thuis te blijven en anderhalve meter afstand te bewaren. Het lijkt me sterk dat je met de uitstekende wifi-netwerken in Thailand niet op de hoogte bent van wat er hier al een week speelt.

 9. nicky zegt op

  Hoeveel hotels denk je dat er in bangkok zijn ? of guesthouses? Dan blijf je toch niet tot de laatste dag daar.
  Tja, als je geen eerdere vlucht meer kan krijgen en werkelijk tot 30 maart wil wachten, Tja dan zal je de klos zijn. En in mijn ogen niet direkt slim

 10. Angela Schrauwen zegt op

  Vandaag bericht gekregen van Connections dat onze terugvlucht op 25 maart met Qatar geannuleerd is. Wij hebben op eigen houtje op 15 maart een terugvlucht met Finair geboekt en deze van Qatar geannuleerd. Wijzigen lukte niet omdat ze telefonisch of per mail niet te contacteren waren . Refund geweigerd wegens andere maatschappij natuurlijk. Ben toch blij dat we zo vlug gereageerd hebben .

 11. Gerard zegt op

  Een kennis zit momenteel in Pattaya en de planning is dat hij a.s, zondag terug vliegt met Ethiad.
  Ik heb hem al een paar keer aangespoord om in actie te komen maar hij is er vrij luchtig over en hij vertelde dat hij dagelijks kijkt naar BKK en dat de vliegtuigen van Ethiad normaal vertrekken en ook de aansluitende vlucht naar Amsterdam vertrekt volgens de dienstregeling.
  Vooralsnog geniet hij volop van zijn Chiang biertjes en is zorgeloos maar gaat hij straks niet de Hollandse bietenbrug op?

  • Cornelis zegt op

   Je kennis heeft pech, lijkt mij, want Etihad vliegt m.i.v. morgen 25/3 voorlopig niet.
   Zie https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/72/algemeen/verenigde-arabische-emiraten-stoppen-alle-passagiersvluchten

 12. Roelof zegt op

  De KLM vlucht van 30 maart staat op dit moment nog gewoon gepland – die van 31 maart ook trouwens.
  Wanneer je al een ticket hebt, ga dan zo gauw mogelijk naar Bangkok (zie ook advies van de vorige posters).
  Beide vluchten zijn helemaal vol, dus wanneer je nog geen ticket hebt, gaat het moeilijk worden.
  De eerstvolgende KLM vlucht (die zojuist geladen is) staat gepland voor 1 april en heeft nog volop plaats – maar of daarvoor nog toestemming gegeven wordt? …

 13. Caatje zegt op

  Gisteren heeft mijn man de KLM nog gesproken en daar zeiden ze tot het eind van de maand sowieso nog te vliegen.
  Maar de situatie verandert per dag dus ik zou zeker niet tot op het laatste moment wachten.

 14. zwarteb zegt op

  Ik heb ook KLM geboekt voor 30/03 eerder is/was al niet meer mogelijk.
  Wel gisteren bericht gekregen dat de vlucht niet om 12.05 vertrekt maar om 22.30
  Dat vond ik wel vreemd.

 15. Dre zegt op

  Beste Benny,

  Van zodra, in januari, het nieuws bekend raakte dat er in China ” een beestje” zijn koffertje had genomen om, via menselijke hulp, een wereldwijde reis te gaan maken waarbij er onmenselijk met veel leed en chaos in zijn spoor achterlatend, dan had bij jou een alarmbelletje moeten gaan rinkelen zijn.

  Er waren énkel maar twee optie’s :

  1 ) onmiddellijk maatregelen treffen en beslissingen nemen die van cruciaal belang zijn.

  2 ) de kat uit de boom kijken en zien wat er komt en hopen op de goede afloop.

  Wel beste, in Uw plaats ware het beter geweest om gekozen te hebben voor optie 1 , zoals ik gedaan heb.
  Mijn geplande komst naar Thailand voorzien van 3 maart tot 31 maart om bij vrouw en kinderen te toeven, waarbij de vliegtickets geboekt waren net nà Nieuwjaar 2020, had ik op 01 maart, mijn onderbuikgevoel volgend en al zéker na al wat dat ” beestje ” aan het uitspoken was, besloten niet te vertrekken naar Thailand. Met als gevolg dat ik nog steeds in Belgie ben en mijn besluit om niét te vertrekken, door mijn vrouw in Thailand én mijn leefomgeving hier in Belgie als een wijze en cordate beslissing wordt aanzien. Temeer hoe bij de recente nieuwsberichten blijkt hoe moeilijker het wordt en nog zàl worden om naar het vaderland terug te keren.
  Het klinkt hard, maar soms zijn beslissingen, indruisend tegen de emotionele gedachte, de beste oplossing voor het behoud van……… en tevens een blijk van verantwoordelijkheidszin.
  Op 14 maart zei onze minister van gezondheid ; ” Blijf in uw kot ” . Wel, ik was de minister een stapje voor en besloot reeds vanaf 1 maart in mijn kot te blijven.

  Had vroeger wellicht beter gesoliciteerd voor ‘n postje…………… Nee, nee laat maar, …… onderbuikgevoel speelt me wéér op. Ik kies voor optie 1

  Veel sterkte en geluk,

  Dre

 16. Stefaan zegt op

  Eerst goed informeren en vertrekken !
  Vliegen, treinen of taxi naar Thais buurland om van daaruit naar Nederland of Duitsland te vliegen.
  Ik zag net Kuala Lumpur – AMS met KLM voor 550€.

  • thailandganger zegt op

   Goed informeren leert dat Maleisië geen Europeanen meer toelaat.

 17. David H. zegt op

  Ik zou nu wel eens een paar reacties willen lezen aangaande al bovenstaande van ret.ext houders , omdat ik vermoed dat bovenstaande posters meestal toeristen of overwinteraars zijn , de zgn.” snowbirds ”

  Het lijkt en is ws. wel zo dat er op korte tijd of enkele maanden wel vluchtproblemen zijn , dit weliswaar van hoog belang van onzekerheid , mede ivm. van te verwachten visa perikelen voor deze groep .

  Maar diegenen die bvb met jaar extensies hier in Thailand zitten zullen ws. wel wat rustiger reageren ivm. met een ev. terugkeer naar NL of Be.

  Ik heb enkel voorlopig mijn 2 jaarlijkse Begie visite uitgesteld , eventueel zelfs afgelast tot betere tijden , en bevestiging per email gekregen van Assudis Axa Expat dat covena -1 perikelen gedekt zijn tot zelfs repatriering, dit tot mijn vervaldag 1 Oct.2020. , en een kleine opmerking van hen , dat tegen die tijd een andere gelijkwaardige verzekerings mogelijkheid wel eens zou kunnen voorgesteld worden

 18. jan bekkering zegt op

  Er komt miv donderdag een curfew van 7 pm tot 7am,dus overdag kun je gewoon boodschappen doen en naar een vliegveld reizen,of zie ik dat verkeerd??

 19. TheoB zegt op

  Zojuist lees ik dat je altijd nog met Thai Airways van Bangkok (BKK) naar München (MUC) en Zürich (ZRH) kunt blijven reizen.
  Voor ZIJN gerief en z’n 20 speelmaatjes wordt die route niet opgeschort.
  Moet je alleen nog vervoer van daar naar Nederland organiseren.

 20. Hein zegt op

  Vandaag met Eva teruggevlogen.
  Reis van 7 april was gecancelled door Eva, wijziging kregen we niet geregeld.
  Zelf dus nieuw ticket gekocht.
  Daar was dus plaats en vliegtuig was ook niet vol tot mijn verbazing.

  • nl th zegt op

   Beste Hein
   Ik weet niet wat je niet vol vindt dan mankeert er wel wat aan mijn ogen of heb je een andere vlucht dan ik gehad die om 12.50 vertrok? Ik zeg niet dat ik het hele vliegtuig heb gecontroleerd zodat 1-2 stoelen leeg waren. Maar dat je durft te beweren dat hij niet vol was is onzin en uit de nek wat kletsen om te zeggen plaats genoeg.

 21. Dik Lenten zegt op

  Op de vlucht van Eva air van 24 maart zijn er 30 passagiers niet op komen dagen .(info van een stafmedewerker van Eva.) Waarschijnlijk zijn er redelijk veel mensen die bij verschillende maatschappijen tickets boeken.
  Mvg Dik Lenten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website