Beste lezers,

Ik ga 23 mei naar Thailand en nu vraag ik mij af of je de mogelijkheid en de tijd krijgt om op de luchthaven van Bangkok een simkaart te kopen en geld te wisselen op de begane grond?

Groet,

Wim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Kan ik bij aankomst op de luchthaven van Bangkok geld wisselen en een simkaart kopen?”

  1. wim zegt op

    Nee zeker niet.

  2. S zegt op

    Nee, onmogelijk. Sowieso zijn veel geldwisselkantoren gesloten. Zeker in Bangkok.

  3. Ferdinand PI zegt op

    Hallo Wim,

    Zit je momenteel in NL of Belgie?
    Ik woon in NL, provincie Zeeland

    Ik kan je eventueel wel aan wat Thaise contanten helpen, want in Bangkok zal je waarschijnlijk rechtstreeks van het vliegveld in quarantaine gaan en die hele periode zal je geen gelegenheid hebben om geld te wisselen of een SIMkaart te kopen.

    Je kan mij een PB sturen via fpidoo@gmail.com om te overleggen.

    groet
    Ferdinand

  4. Lisa zegt op

    Beste Wim,

    Zolang je in quarantaine bent heb je niets aan contant geld.
    Ik heb begrepen dat je mbv. je hotel wel een Sim kaart kan regelen, bij 7-11 bv. Maar neem hiervoor contact op met je quarantaine hotel.

  5. Will zegt op

    Hallo Wim ja op het vliegveld als binnen ben na de paspoort controle ga je naar de onderste verdieping daar kun je euro wiselen niet noven doen daar krijg veel te lagen wissel koers dus beneden gr will

    • Cornelis zegt op

      Die kans krijg je helemaal niet, na de douane ga je rechtstreeks naar het vervoermiddel dat je naar je hotel brengt.

  6. Arnie zegt op

    Als je door de douane bent en je koffer gaat halen bij de baggage banden, dan heb je de enigste mogelijkheid om geld te pinnen.
    Alleen bij atm want geldwisselkantoor is dicht en je word direct afgevoerd naar je quarantaine hotel.
    Sim card kun je via je Hotel bij 7eleven bestellen.

    • Lung addie zegt op

      Je gaat niet eerst door de douane voor je naar de bagagebanden gaat. Je gaat eerst door de grenspolitie, immigratie. Vandaar ga je de koffers ophalen aan de bagagebanden en pas dan ga je door de douane en kom je in de aankomsthal terecht.

  7. Gerrit in Thailand zegt op

    Beste Wim,

    Nee hoor, als je uit het vliegtuig komt dan wordt je gewoonweg helemaal op weg geholpen naar de uitgang, via politie, douane en bagage ophalen tot aan de uitgang waar je wordt opgewacht. Absoluut geen enkele kans om even iets anders te doen. Ik kreeg in mijn ASQ-hotel wel direct een SIM-kaart, waarvan de eerste 14 dagen zelfs gratis zijn. In de meeste hotels staan ook ATM’s en daarbuiten. Maar als je in het hotel bent, dan heb je toch niks aan je centjes. Veel succes!

  8. Eric zegt op

    Hallo Wim,
    Ik lees verschillende verhalen , kan natuurlijk zijn dat sommigen onder ons het toch gelukt is.
    Mijn vrouw is nu in Thailand en haar ervaring is dat je netjes word begeleid zonder je maar ook iets anders kunt. Zij werd gelijk in een wat grotere bus direct naar haar SQ hotel gebracht, geen schijn van kans om of geld te pinnen of een SIM kaart te bemachtigen.
    In het hotel kan je dan later doorgeven of deze een SIM kaart voor je willen kopen.
    Verder is zij 15 dagen de hotelkamer niet uit geweest , alleen 2 x voor een PCR test.
    Succes ermee, zorg dat je een hotelkamer met balkon hebt, dat maakt het een stuk prettiger.
    .

  9. Freek Vermolen zegt op

    Ik had euro’s bij me en het hotelpersoneel heeft dit gewisseld naar thai baht. In mijn kamer kon ik dus bestellen wat ik wilde en met baht betalen.

  10. Eric zegt op

    Nee, maar je kunt wel pinnen.

    • Eric zegt op

      Ik heb dit uit eerste hand van 2 Thailand gangers (1 Nederlander en 1 Amerikaan) die nu in quarantaine zitten. Geen garantie.

      • TheoB zegt op

        Maar dan waarschijnlijk bij ‘n ATM in de bagage-afhandelingshal, tussen immigratie en douane.

  11. Co zegt op

    Zodra je op de luchthaven bent ga je direct naar je hotel waar je eerst voor 15 dagen vast komt te zitten dus met andere woorden je komt nog geen eens in de buurt om geld te wisselen of een telefoonkaart te kopen. Succes de komende tijd.

  12. Branco zegt op

    Je kan bij aankomst geen simkaart kopen of geld wisselen. Er staan in de aankomsthal bij de bagageband wel pinautomaten maar toen ik afgelopen vrijdag aankwam kon ik hier geen geld opnemen (wegens ‘technische storing’).

    Vanaf de bagageband kan je maar 1 richting op en na de douane staat er direct iemand klaar die je hotel opriept en vanaf daar is het in een rechte lijn naar de taxi.

    Tijdens de quarantaine heb je ook weinig aan contant geld. Je kan het roch niet uitgeven. Wisselen of pinnen kan daarna en simkaart kan via de meeste hotelkamers worden geregeld en die betaal he dan bij uutchecken met creditcard of bankkaart.

  13. Henkjan zegt op

    Gewoon even hier bestellen zit in Nederland al meerder keren aangeschaft door mijzelf. Kaartje er in en klaar direct online via DTac https://www.prepaidzero.com/product/thailand-1-gb-sim-card/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website