Lezersvraag: Is Traveldoc betrouwbaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 april 2021

Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw vliegt op 30 april met KLM van Amsterdam naar Bangkok.bKLM heeft haar verteld om naar de website, Traveldoc te gaan en de laatste updates mbt de benodigde papieren.

Ik heb haar gegevens ingevuld en dan blijkt dat zij geen PCR test hoeft te doen. Als ik mijn gegevens invult dan blijkt dat ik wel een PCR test moet doen.

Hoe betrouwbaar is Traveldoc?

Groet,

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Is Traveldoc betrouwbaar?”

 1. Sake zegt op

  Ik lees wat dat betreft verschillende berichten. Voor mij aanleiding om gisteren KLM te bellen.
  Die vertelde dat er maar één site leidend is, NL rijksoverheid.nl en ambassade geeft dezelfde informatie. Tot nu toe staat daar dat test niet verplicht is.

  • Ja, maar dat gaat niet over een reis van Amsterdam naar Bangkok, maar andersom.

 2. Willem zegt op

  Thaise staatsburgers hoeven idd geen RT-PCR covid test te doen. Tenzij de airline het verlangt. Voor Thailand hoeft het niet.

  Kijk voor de juiste info ook altijd op de website van de thaise ambassade. En kies dan voor Thaise staatsburger.

 3. Erik zegt op

  Mijn vrouw is deze week teruggevlogen van Bkk naar Brussel met Austrian airlines. Geen covid test nodig en ook geen fit to fly. Alleen passenger locator form.
  Groetjes,
  Erik

 4. Rob zegt op

  Mijn thaise vrouw is vorige week vrijdag naar bangkok gevlogen met klm.

  Ik hoorde dat een week van te voren een aantal thaise personen tegen gehouden werden omdat ze geen pcr-test of fit-to-fly test konden laten zien heb. Deze mensen mochten uiteindelijk mee na een online fit-to-fly test te kopen wat de vlucht een tijd vertraagde.
  Toen een paar dagen voor de vlucht ze ook een mail kreeg dat ze een pcr-test moest laten zien heb ik geprobeerd de helpdesk van klm via whatsapp en telefonisch te bereiken. Na een hoop frustratie en standaard antwoorden (thaise immigratie is leidend, wij hebben geen informatie) hebben ze toch een antwoord gegeven op wat bij klm bekend was: benodigd een fit-to-fly test. Toen ik aangaf dat dit niet klopte kreeg ik weer een hoop standaard antwoorden, waaruit het maximale haalbare voor me was een halve bevestiging dat immigratie leidend was en dat klm traveldoc de juiste informatie was.

  Uiteindelijk met deze informatie en ook een bevesting van de immigratie op zak naar schiphol, waarbij ze geen problemen heeft ondervonden zonder een fit-to-fly en pcr test, maar blijkt dus bij klm niet iedereen echt heel goed op de hoogte is (en de helpdesk dramatisch).

  Het klopt dus dat beide niet hoeft voor een Thaise ingezetenen. Dat als je hem zelf invult er wel pcr test uit komt heeft te maken, dan voor iedere niet Thai wel een pcr test is vereist.

  Succes!

  • TheoB zegt op

   Inderdaad Rob,

   Op de website van de Thaise ambassade te Den Haag (https://hague.thaiembassy.org/th/content/115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand), in het gedeelte met de blauwe achtergrond, staan de belangrijkste wijzigingen voor Thai per 1 april.

   Vertaling naar het Engels:
   “Latest update – from April 1, 2021 until further notice.

   (1) Thai people do not need a medical certificate, fit to fly.

   (2) Period of detention for Thai nationals from the Netherlands.

   Reduced detention time to 10 full days (12 days and 11 nights including check-in / check-out days).
   The quarantine period may be reduced to 7 full days if a traveler has completed the vaccination requirements at least 14 days before departure, which must be a vaccine certified by the Ministry of Public Health, provided that the deciding power belongs to the disease control officer at the checkpoint Suvarnabhumi Airport. You must show evidence documents to the disease control officer.

   (3) List of vaccines certified by the Ministry of Public Health

   Sinovac: ARS-CoV-2 Vaccine (CoronaVac)
   AstraZeneca: AZD1222
   Pfizer / BioNTech: Comirnaty (BNT162b2 / Tozinameran (INN))
   Serum Institute of India: Covishield (ChAdOx1_nCoV19)
   Janssen (Johnson & Johnson): Ad26.COV2.S
   Moderna: mRNA-1273

   Warning – Airlines have the power to set additional conditions of service from the Thai authorities, so travelers must check with the airline directly and comply.”

   Een RT-PCR-test was en is voor Thai niet vereist, wel vereist voor niet-Thai. Volgens mij verlangt KLM geen RT-PCR-test met negatieve uitslag en geen fit to fly-verklaring om te mogen instappen.
   Ik heb ook ervaren dat een leidinggevende van KLM niet goed op de hoogte was van de geldende regels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website