Lezersvraag: Is Myanmar de moeite waard?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 januari 2020

Beste lezers,

Over 3,5 maand vertrek ik weer naar mijn vriendin in Thailand. We hebben samen al heel Thailand doorgereisd en zijn nu aan het kijken naar een vakantie. Zelf lijkt Myanmar mij wel interessant voor een korte vakantie.

Wat zijn de recente ervaringen van andere lezers. Is Myanmar de moeite waard of toch beter naar Laos, Cambodja of Vietnam?  Hebben jullie nog specifieke tips?

Groet,

Erik

6 reacties op “Lezersvraag: Is Myanmar de moeite waard?”

 1. hugo zegt op

  Beste,

  Ik heb al 3 maal Myanmar rondgereisd en dat is me steeds bevallen,
  Yangon is de vroegere hoofdstad en daar heb je met een 2tal dagen ter plaatse voldoende
  Bagon, de stad van de 2.000 tempels hebt ge zeker te bezoeken en trekt hier maar gemakkelijk een 3 of 4 dagen voor, ter plaatse kunt ge alles gaan zelf bezoeken met de huur van een elektrische brommer aan 5 us dollar /dag
  Isle lake is een klein stadje, met een fijne dagtour op het meer maar ge kunt ook de omgeving gaan verkennen welke ook wel degelijk de moeite waart is.
  Verplaatsingen ginder moet ge met het vliegtuig doen gezien de slechte staat van de wegen en de lange tijd die ge dan nodig hebt om die verplaatsingen te maken.

  Laos heb ik ook gedaan maar dit is volgens mij iets meer voor rugzaktouristen.

  Cambodia, ik ben juist gisteren terug van siem reap waar ik 5 dagen volop hebn genoten vooral de tempels van angkor wat zijn schitterend (8 maal reeds siem reap bezocht)
  Phnom Phen is ook leuk voor een 3 max 4 dagen

  Vietnam is mijn topper
  vertrek binnen 3 weken terug voor de 24ste maal
  Ik vind het een reuzeland met heel vriendelijke mensen, mooie natuur, echt de moeite waard van het noorden tot in het zuiden
  voor mij is hoi an in centraal vietnam het hoogtepunt en dan passeer ik daar liefst een volle week.

  al deze bestemming zijn leuk
  prettige reis

 2. janssens marcel zegt op

  Cambodja is zeker de moeite waard omdat er de watt angkor is . Nu is er ook een rechtstreekse vlucht naar Siam reap vanuit Bangkok. En er is een Belgisch cafe De red piano ,zeer gezellig .

 3. Harry Romijn zegt op

  Wat we nu Thailand noemen, was eeuwenlang het agrarische intermezzo tussen de hoogculturen van de Irrawady ( Pagan, Pedu) en het Khmer rijk.

 4. Guy P. zegt op

  Ik raad iedereen aan om Myanmar te bezoeken nu het nog min of meer “ongerept” is. Wij hebben er (6 jaar geleden) drie weken in rondgereisd en vonden het een prachtig land. Rangoon – Bago – Taungoo – (spook-hoofdstad) Nay pi Daw, – Mandalay – Ava, Mt. Mandalay, Sagaing, U-bein Bridge, Mount Popa – . van Mandalay met de boot naar Bagan – Pyay – Pathein – en tenslotte enkele (heerlijke) dagen in Ngwe Shaung Beach. Wij gebruikten Khine Thazin Tours&Travels vanuit Yangon, een lokaal agentschap. Prima gids en zeer betrouwbaar.

  • RENÈ van wersch zegt op

   Een geweldige aanrader
   Ik vond myanmar geweldig
   Was maar 1 dag daar maar wat ik daar
   Gezien en gevoeld heb geweldig

   I

 5. Rob zegt op

  Het zuiden is voolledig door de Chinezen kaalgeplukt en volgezet met plantages. Grotere smeerlapperij nog nergens gezien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website