Beste lezers,

Heb onlangs vernomen via mijn gemeente dat vast legaal werkaanbod een manier is om een Thaise vriendin naar Belgie te laten komen. En dan hier eventueel te trouwen?

Klopt dit en zijn hier nadelen aan verbonden?

Groet,

Hans (BE)

4 reacties op “Lezersvraag: Is legaal werkaanbod een manier om mijn Thaise vriendin naar Belgie te halen?”

 1. wibart zegt op

  Ik weet het niet voor Belgie maar in Nederland is dat alleen mogelijk als het werk zo bijzonder is dat er geen Nederlander voor te vinden is. Heb het een keer geprobeerd tot aan de rechtbank toe om iemand voor mijn praktijk te laten komen op een werkvergunning maar UWV was van mening dat de werkzaamheden niet bijzonder genoeg waren om iemand buiten het Schengen gebied een werkvergunning daartoe te gunnen. Hun uitgangspunt is simpel. Zolang er nog werkelozen in de uitkerings-pot zitten die al of niet met omscholing in aanmerking kunnen komen voor de werkzaamheden wordt er geen werkvergunning verstrekt voor iemand uit Thailand. De rechtbank gaf ze gelijk ;(.

 2. Antonius zegt op

  Beste Hans.

  Je kan natuurlijk optreden als werkgever. En bijvoorbeeld een massage salon starten of een ander winkeltje.Bijvoorbeeld Thais restaurant. Je moet je vriendin wel het wettelijke minimum loon betalen. Ook kan het zo zijn dat jouw vriendin alleen een werkvergunning krijgt als er in Belgie geen mensen te vinden zijn die deze job in kunnen vullen. Daarnaast mag jij als werkgever geen sexuele relatie met je personeel hebben dus dir is een nadeel .
  Trouwen in belgie kan natuurlijk ook als zij gewoon bij jou op vakantie is. Even informeren welke papieren er nodig zijn en naar het gemeentehuis voor een huwelijk

  Ik wens je beide veel geluk.

  Groet Antonius

  • Cornelis zegt op

   Ik leer elke dag weer nieuwe dingen. Nu ook weer: dat je als werkgever geen sexuele relatie met je personeel mag hebben…………. waar haal je dat vandaan?

 3. Hans van Mourik zegt op

  In Nederland in 2002 toen mijn vriendin met een MVV kwam en nadat ze van van de vreemdeling politie haar ID kaart kreeg,stond er op, arbeid toe gestaan.
  Ze heeft toen daarna ook gewerkt via een uitzendbureau.
  Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website