Lezersvraag: Is in Thailand alles nog verkrijgbaar vanwege corona?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 maart 2020

Beste lezers,

Wij vliegen volgende week naar Thailand. We hebben besloten om toch maar te gaan, omdat wij anders ons geld voor de tickets kwijt zijn. De annuleringsverzekering keer niets uit in deze situatie. We gaan 4 weken backpacken.

Wij, twee vrouwen, vroegen ons af of alles nog gewoon te krijgen is in Thailand vanwege de coronavirus? Anders moeten wij veel meer meenemen vanuit hier. Zoals bijvoorbeeld maandverband en andere dingen voor vrouwen?

Groetjes,

Madeleine en Laura

16 reacties op “Lezersvraag: Is in Thailand alles nog verkrijgbaar vanwege corona?”

 1. Wayan zegt op

  Haha , geen zorgen , hier wordt niet gehamsterd
  Alles is gewoon te verkrijgen.
  Wel veel festiviteiten met Songkran gaan niet door
  Groetjes

 2. Wil zegt op

  Beste dames,
  Jullie hoeven je geen zorgen te maken. Het is gelukkig niet zo als in Nederland. Alles is volop te krijgen bij Tesco/Lotus en 7-Eleven in iedere stad of dorp.
  Veel plezier verder in Thailand

 3. wim zegt op

  Geen enkel probleem hier, gewoon volle schappen.

 4. Eddy zegt op

  Beste Madeleine en Laura,

  Ik kan alleen over het eiland Ko Chang spreken. Ko Chang is minder toeristisch dan bijv Phuket en wordt ook niet als een potentieel risico gebied door de overheid gezien zoals Bangkok, Phuket of Chiang Mai.

  Hier is alles verkrijgbaar, we hebben nog toeristen, ook geen hamsterende klanten in de Makro of Tesco supermarkt.

  Soms zijn de schappen voor ma-maa (de populaire instant noedelsoep) wel leeg, maar dat is normaal hier. Ook (nog) geen gedeeltelijke lock downs aangekondigd. Je merkt alleen soms dat het personeel een mondkapje draagt en dat je temperatuur aan de ingang van de supermarkt gemeten wordt.

  Nog een fijne en veilige vakantie gewenst!

 5. Freek Vermolen zegt op

  Hi Madeleine en Laura, lees net jullie bericht in de supermarkt. En zie de schappen vol liggen, ook met maandverband. Goede reis en een fijne tijd toegewenst in Thailand,
  Groet, Freek Vermolen Koh Chang

 6. Wim zegt op

  Alles verkrijgbaar, behalve mondkapjes.

  • PEER zegt op

   Maar Wim toch!!!!!
   Hoeveel dozijn of gros mondkapjes wil je hebben??

   • Sylvia zegt op

    Beste Peer,

    Wij zijn in vele winkels geweest maar er zijn geen mondkapjes te koop hier op Phuket .
    Wij zouden er graag wat willen hebben dus als je ze kan sturen zou dat super zijn .ik betaal er graag voor natuurlijk .
    Groetjes uit warm en zonnig phuket .

 7. Wil zegt op

  Beste dames,

  Alles is in veelvoud te koop,ook toiletspullen in oa de seven eleven die in elke straat aanwezig zijn.
  De temperatuur is nu hoog en hoogzomer kleding met slippers weegt niet veel!

  Geen zorgen en leuke trip!!

  Wil

  • rori zegt op

   Jullie hoeven alleen maar zaken voor ongelukken tijdens het vligen en voor 1 dag kledimg. Alles is hier te koop en voor een 7 euro heb je een nieuwe spijkerbroek en voor 3 euro een nieuw t-shirt.
   Tandenborstels, tandpasta en zeep voldoende te krijgen en bij iedere Tesc0-Lotus en of Big-C is een foodcourt aanwezig waar je je voor 7 euro helemaal heet eet.

 8. Annet zegt op

  Wij zijn vorige week teruggekeerd en alles was nog te verkrijgen.

 9. ser kokke zegt op

  De bevoorrading in de Thaise binnenlanden is altijd een probleem geweest en nog steeds. Dus hebben wij altijd een belachelijke voorraad duurzaam voedsel in huis en medicijnen en brandstof en bestrijdingsmiddelen, zelfs een generator met 5 dagen brandstof voor als de stroom uitvalt en je de hele diepvries aan de buren kunt uitdelen. In Bangkok is alles te krijgen, maar ze zijn als het er op aankomt in een paar dagen uitverkocht en het duurt dan geruime tijd voordat alles weer verkrijgbaar is. Maar wees gerust: als je gewoon europees “rijk” bent verhonger je echt niet en de “vrouwen” dingen die je nodig hebt raken zeker niet uitverkocht. Thaise vrouwen kunnen dat niet betalen, maar toch is dat in de westerse winkels, zoals Tesco ruim voorradig, zoals ook de “mannen” dingen, die voor een Thaise man onbetaalbaar zijn. Backpack dus met veel plezier door heel Thailand zonder zorgen. En het virus heeft Thailand nog niet bereikt, omdat ze onvoldoende testkits hebben. Dus het is er wel maar ze weten het niet, misschien wel beter. Veel vakantie plezier

  • rori zegt op

   Magik vragen waar jullie in hemelsnaam wonen? I zit op 40 km van het centrum van Uttaradit 15 km van de grote weg in een doodlopend gebied (hoefijzervormig dal). Maar zelf hier hebben we een benzinepomp een amazon en een 7-eleven en anders genoeg toko’s.

   Verder zijn en zat auto’s en er is zelfs een dagelijkse “bus”dienst met de bathbus naar Uttaradit. Kan me niet voorstellen dat er niks is. Volgens mij is je verhaal echt als geintje bedoeld.

 10. Christina zegt op

  Weet niet bij vliegtuig maatschappij jullie geboekt hebben maar bij diverse maatschappijen kun je omboeken of annuleren. Zelfs in Canada kunnen vluchten al geannuleerd worden. Weet uit betrouwbare bron familie. Check bij je verzekering hoe het zit als je ik hoop het niet in quarantaine moet blijven. En de vliegtuigmaatschappij niet meer vliegt.
  Heel belangrijk! We konden alles annuleren en hebben ons geld terug.

 11. Loe zegt op

  Hallo,
  Gisteren teruggekomen vanuit de Isaan. Alles was nog genoeg op voorraad en er zouden slechts zeer weinig besmettingen in Thailand zijn. Maar wat zegt dit, volgens mij niets. Het gaat om morgen en verder, wat dan gebeurd weet niemand. Bovendien moet je het waarheidsgehalte over de besmettingen niet te hoog inschatten. Het reizen op zich is al spannend, want de regels veranderen per minuut per land. Wij moesten gisteren bij Etihad bij de landing allemaal blijven zitten. Er kwamen enkele maan mannetjes binnen en iedereen werd optemperatuur getest. Dit duurde ongeveer 1 uur. Toen mochten eerst de mensen die in Abu Dabi bleven eruit en toen pas de rest. Wat er zou gebeuren als er iemand met koorts was gevonden weet ik niet. Misschien het hele vliegtuig twee weekjes in quarantaine. Jullie zijn nog jong als jullie al deze risico,s willen nemen moet je gaan.Maar bedenk dat het binnen 1 uur kan veranderen en jullie wel eens spijt kunnen krijgen.

 12. Marijke. zegt op

  Wij zijn vrijdag met eva air in bangkok aangekomen.Hebben geprobeerd te annuleren maar kregen niets terug.Dus toch maar gegaan we denken er over om eerder naar huis te gaan indien mogelijk.Overigens was het vliegtuig op de heenreis voor meer dan de helft leeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website