Beste lezers,

Weet iemand of het reuma middel Tocilizumab (Roche-Actemra) in Thailand verkrijgbaar is? Dit is een “biological” die per infuus of zelf-prik toediening kan worden ingezet. Het zou het mooiste zijn als het in Thailand toegediend kan worden gedurende verblijf daar en het niet in het vliegtuig mee moet (moet natuurlijk daarna zien te weten te komen hoeveel het kost en of de verzekering wel akkoord gaat zodat de rekening in Nederland kan worden ingediend).

Van Humira weet ik dat het in Thailand verkrijgbaar is, maar Tocilizumab is ietsje anders.

Groet,

Pieter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Is het reuma middel Tocilizumab (Roche-Actemra) in Thailand verkrijgbaar?”

 1. john koh chang zegt op

  het zou in thailand verkrijgbaar moeten zijn.
  Zie bijgaande klik

  http://ndi.fda.moph.go.th/uploads/drug_detail_corporation/doc/word/1160/069ca97e25a408b804424edd4128a3dd-a1.pdf

  op de allerlaatste pagina staat : in thailand geimporteerd door thailand Roche ltd. Heet actema
  Als je verder googled op actema thaikand kom je nog veel meer info tegen.
  er is zelfs een artikel dat aangeeft dat er een “loco” dus namaak maar zelfde stof is in thailand onder de naam actrema. Dus, ga maar op zoek. Google is your friend. !

 2. Augusta zegt op

  Ik zou erg graag meer info over dit middel willen hebben van u pieter.
  En of u dit al erg lang gebruikt.
  Ik zoek nog steeds naar een betere oplossing
  Als u wilt kunt u mij bellen 0800500801
  Augusta

  • Pieter Achterberg zegt op

   Hallo Augusta,

   Mijn vrouw gebruikt dit al meer dan 5 jaar. Het werkt erg goed bij een groot percentage van de reumapatiënten, vaak in combinatie met Methotrexaat of Plaquenil, maar kan later in principe ook als “mono” therapie. Resultaat : geen pijn, geen ontstekingen, geen beperkingen en op termijn maar minimale schade aan gewrichten door de reuma. Kan per infuus (elke 4 wkn naar ziekenhuis) of subcutane zelf-injectie ( 2x of 4x per maand) gebruikt worden. De prijs van Tocilizumab helaas kan erg hoog zijn, dus als er een “biosimilar” is zoals john koh chang zegt dan zou dat helpen met de prijs.
   Er zijn ook andere opties zoals Humira die het erg goed doen, maar ik wil mijn vrouw liever niet laten overstappen naar iets anders.

 3. Bintu zegt op

  Ik gebruik Enbrel 50mg myclic injecties en koop het hier in Bangkok. Mijn verzekering vergoedde het tot nu toe. Ik zou elke 3 maanden terug gaan voor familie, mijn huis en mijn controles bij reumatoloog. De enbrel zou ik dan weer voor 3 maanden mee terugvliegen naar Bangkok waar mijn man een baan heeft gekregen sinds december 2019. Door de Covid kon en kan ik nog steeds niet elke drie maanden terug. De verzekering vergoedde de injecties die ik hier koop terug. Nu Nederland heeft aangegeven dat Thailand “veilig”is, wordt het niet meer vergoed en moeten wij de 1200 euro per maand zelf ophoesten omdat je het hier kan kopen. Zoek het dus goed uit!!! Wij zijn bezig om mij te laten accepteren in een Thaise verzekering, dit blijkt lastig te zijn.

  • Pieter zegt op

   Hallo Bintu,

   bedankt voor je reactie ! Hoe vervoer je normaal gesproken die Embrel vanaf Ned naar Bangkok? Directe vlucht nemen en met koelmateriaal in handbagage?. Moet je extra koelmateriaal door de vliegtuigcrew in de koelkast laten leggen?
   Neem je ook een document mee van het ziekenhuis (of moet je naar de Thaise ambassade voor een documentatie?).
   Die info is erg welkom.

   Alvast bedankt,

   Pieter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website