Beste lezers,

Is een Thais motor rijbewijs met Thai verzekering geldig in Bali, als een Nederlander daar een scooter huurt?

Groet,

Peter

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Is een Thais motor rijbewijs met Thai verzekering geldig in Bali?”

 1. Erik zegt op

  Kijk eens op deze site: https://www.backpackblog.nl/scooter-huren-bali

  Op Bali kun je een Indonesisch tijdelijk rijbewijs kopen en een lokale verzekering afsluiten. Of je met een Thais internationaal rijbewijs of een Nederlands internationaal rijbewijs terecht kunt zou ik maar goed navragen; wel moet je bij dat internationaal rbw een geldig nationaal rbw hebben voor een motorfiets met 50 cc of meer, een ‘motor’ dus in Nederlandse begrippen. Aan het NL bromfietsbewijs heb je dus niets.

  Of jouw Thaise polis dekt kun je op die polis nalezen. Hou er verder rekening mee dat je als buitenlander snel als schuldige zult worden aangewezen en dat alcohol in het verkeer een bezwarende factor is. Drugs zijn in dat land ook taboe net als in Thailand. En neem je eigen helm mee want wij poldermensen hebben vaak grotere hoofden dan Aziaten…..

  Veel plezier gewenst!

 2. JAN zegt op

  Een Thais rijbewijs is in principe geldigin de 10 ASIAN lidstaten.

  • Peter Teunisse zegt op

   Dank je wel Jan. Kun je mij een website geven waarop de namen van de 10 Asian lidstaten staan vermeld? En ik neem aan dat Indonesia daar bij staat. Ik heb het internet afgezocht maar niet gevonden. Mijn Thai is ook niet zo goed om de Thai sites te begrijpen. Mijn plan is om volgend jaar een viarun te maken naar Bali en daar een 125cc honda te huren. Ik heb een Nederlands en Thai motor rijbewijs. Toen ik nog geen Thai rijbewijs had moest ik bij de ANWB een internationaal rijbewijs aanvragen. Maar nu met mijn Thai motor rijbewijs hoeft dat dus niet meer?

   • Cornelis zegt op

    Het is ASEAN: Association of South-East Asian Nations. Lidstaten zijn Brunei, Cambodja, Indonesië, Filippijnen, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Thailand en Vietnam.
    Secretariaat gevestigd in Jakarta.
    https://asean.org/

    • Cornelis zegt op

     In 1985 hebben de – toen nog 6 – lidstaten al een overeenkomst gesloten m.b.t. wederzijdse erkenning van rijbewijzen.
     https://asean.org/?static_post=agreement-on-the-recognition-of-domestic-driving-licences-issued-by-asean-countries-kuala-lumpur-9-july-1985

   • JAN zegt op

    https://asean.org/?static_post=agreement-on-the-recognition-of-domestic-driving-licences-issued-by-asean-countries-kuala-lumpur-9-july-1985

  • Erik zegt op

   Ik vind een overeenkomst met 5 ASEAN landen van de 9 toen want O-Timor is pas recent lid. Vietnam, Cambodja, Laos en Myanmar staan hier (nog) niet bij. Die hebben mogelijk later ook ondertekend?

   https://asean.org/?static_post=agreement-on-the-recognition-of-domestic-driving-licences-issued-by-asean-countries-kuala-lumpur-9-july-1985

   • Cornelis zegt op

    Oost-Timor is géén lid van ASEAN.

    • Erik zegt op

     Cornelis, je hebt gelijk. Timor Leste is nog kandidaat.

 3. teun zegt op

  Aangezien een verzekering is gekoppeld aan een bepaald voertuig (auto, motor etc) is deze niet geldig voor een door de eigenaar van dat voertuig in een ander land gehuurd voertuig.
  Dat geldt dus ook indien je een voertuig bezit geregistreerd in bijvoorbeeld Chumpon met verzekering en je huurt een voertuig in Chiangmai voor vakantie.

  Ten aanzien van rijbewijzen in buitenland: daarvoor gelden de regels in dat land. Dus vooraf controleren/nalezen.

 4. robert vereecke zegt op

  Ik heb vorig jaar in Bali 14 dagen een auto gehuurd en 1 week een brommer 150cc. Ik heb een thais rijbewijs voor een auto en ook een voor een brommer. Beiden werden aanvaard. Mits betaling van een supplement heb ik voor de auto en ook voor de brommer een lokale verzekering kunnen afsluiten. Mijn thaise verzekeraar dekt geen ongevallen in het buitenland. Ik kan je een adres geven van een duitser tussen Denpasar en Sanur die tweedehands auto’s en brommers verhuurt aan gunstige prijzen. Je moet wel een ervaren rijder zijn want rijden in Bali en ook in Java is echt iets avontuurlijk maar je went er snel aan.

 5. Johan zegt op

  http://www.aseanthai.net/english/ewt_news.php?nid=321&filename=index


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website