Beste lezers,

Is een Thais motor rijbewijs met Thai verzekering geldig in Bali, als een Nederlander daar een scooter huurt?

Groet,

Peter


» Laat een reactie achter


12 reacties op “Lezersvraag: Is een Thais motor rijbewijs met Thai verzekering geldig in Bali?”

 1. Erik zegt op

  Kijk eens op deze site: https://www.backpackblog.nl/scooter-huren-bali

  Op Bali kun je een Indonesisch tijdelijk rijbewijs kopen en een lokale verzekering afsluiten. Of je met een Thais internationaal rijbewijs of een Nederlands internationaal rijbewijs terecht kunt zou ik maar goed navragen; wel moet je bij dat internationaal rbw een geldig nationaal rbw hebben voor een motorfiets met 50 cc of meer, een ‘motor’ dus in Nederlandse begrippen. Aan het NL bromfietsbewijs heb je dus niets.

  Of jouw Thaise polis dekt kun je op die polis nalezen. Hou er verder rekening mee dat je als buitenlander snel als schuldige zult worden aangewezen en dat alcohol in het verkeer een bezwarende factor is. Drugs zijn in dat land ook taboe net als in Thailand. En neem je eigen helm mee want wij poldermensen hebben vaak grotere hoofden dan Aziaten…..

  Veel plezier gewenst!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. JAN zegt op

  Een Thais rijbewijs is in principe geldigin de 10 ASIAN lidstaten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. teun zegt op

  Aangezien een verzekering is gekoppeld aan een bepaald voertuig (auto, motor etc) is deze niet geldig voor een door de eigenaar van dat voertuig in een ander land gehuurd voertuig.
  Dat geldt dus ook indien je een voertuig bezit geregistreerd in bijvoorbeeld Chumpon met verzekering en je huurt een voertuig in Chiangmai voor vakantie.

  Ten aanzien van rijbewijzen in buitenland: daarvoor gelden de regels in dat land. Dus vooraf controleren/nalezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. robert vereecke zegt op

  Ik heb vorig jaar in Bali 14 dagen een auto gehuurd en 1 week een brommer 150cc. Ik heb een thais rijbewijs voor een auto en ook een voor een brommer. Beiden werden aanvaard. Mits betaling van een supplement heb ik voor de auto en ook voor de brommer een lokale verzekering kunnen afsluiten. Mijn thaise verzekeraar dekt geen ongevallen in het buitenland. Ik kan je een adres geven van een duitser tussen Denpasar en Sanur die tweedehands auto’s en brommers verhuurt aan gunstige prijzen. Je moet wel een ervaren rijder zijn want rijden in Bali en ook in Java is echt iets avontuurlijk maar je went er snel aan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 5. Johan zegt op

  http://www.aseanthai.net/english/ewt_news.php?nid=321&filename=index

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website