Beste lezers,

Kunnen jullie mij raad geven? Ben invalide en zou toch graag naar Thailand gaan op vakantie. Met invalide bedoel ik een bovenbeen amputatie, dus ver wandelen kan ik niet. Intussen heb ik van een vriend die daar regelmatig komt, dat hij nog geen scootmobiel gezien heeft daar.

Is er voor mij wel een andere oplossing?

Groet

Karel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Ben invalide, kan ik op vakantie naar Thailand?”

 1. fred zegt op

  Er zijn in mijn ogen betere plekken voor minder validen. Echt veel rekening wordt er in Thailand niet gehouden met minder validen. Op veel plekken zijn geen voetpaden en als ze er al zijn is de toestand niet bijster.
  Hangt er natuurlijk beetje vanaf waar je heen wil of wat je plannen zijn. Patong Beach in Phuket heb je een mooie wandeldijk…..Pattaya zou ik je niet aanraden als je je veel wil verplaatsen.

 2. Luc zegt op

  Ik woon hier en zie er bijna alle dagen : Dus geen probleem . Veelal zie ik ze aan de kust zuid pattaya maar kan ook jomtien .Wel beter in plaatsen waar ze niet te rap rijden ook .Is te zien wat ge wilt doen ??? Langs de kust is geen autoverkeer op het wandelpad dat daar zeer breed is. Dus , en hotel ergens dicht bij de kust beste ook. Grtjs.

 3. Jasper zegt op

  Het hangt er natuurlijk van af of je alleen of met een reisgenoot op stap gaat. Als je met krukken nog enkele stappen kunt lopen, en een rolstoel bij je hebt zie ik niet in waarom je niet naar Thailand zou kunnen komen. Ikzelf ben minder valide (klapvoet en hernia), maar doe de meeste dingen op de scooter en met 2 krukken. Vaak hoef je ook niet ver te lopen, immers. Taxi’s zijn goedkoop, en de mensen vriendelijk. Wel is het land uiteraard veel minder dan Nederland ingericht op invaliden, maar dat hoeft de pret niet te drukken.

 4. Michel zegt op

  Volgens mij ligt het volledig aan hoe handig jij omgaat met jouw handicap.
  Een maat van me die beide benen mist gaat overal in z’n rolstoel heen. Ook naar Thailand, Laos en Cambodja.
  Verwacht niet dat ze overal aanpassingen voor je hebben, zoals in Nederland, maar met een beetje vindingrijkheid en handigheid kom je overal een heel eind.

 5. Adje de Brouwer zegt op

  Hoi Karel,
  Thailand bezoeken met een handicap hoeft geen probleem te zijn, ikzelf ga er dit jaar weer voor de zevende keer heen en neem telkens mijn eigen scootmobiel en mijn inklapbare rolstoel mee.
  Ik moet er wel bij zeggen dat ik altijd rechtstreeks vlieg vanaf Schiphol en ook altijd met de KLM, misschien iets duurder maar nooit een probleem, wel meteen bij het boeken afspreken, ook dat je begeleiding wenst op de luchthavens, en na een dag of vier heb je uitslag dat je alles mee mag nemen en nog gratis ook.
  Het is wel opletten in Thailand natuurlijk want het is daar links verkeer en in de steden zijn de stoepen vaak niet aangepast maar kun je met een scootmobiel wel goed op de wegen rijden.
  Ik wens je veel succes met het boeken en een prettig verblijf in Thailand!

  • Karel zegt op

   Hey Adje.
   wil je me ff mailen zou graag met je in gesprek komen, heb ook skype ID : alcyon36 email ladygee50@gmail.com

 6. Harm zegt op

  In pattaya zit een scootmobiel verhuur bedrijf
  Eigenaren zijn volgens mij Nederlanders
  Laten in elk geval regelmatig scootmobielen overkomen uit NL om ze daar te verhuren aan invalide vakantidgangers
  Heb ooit eens een prijs gezien en vond dat toen niet echt goedkoop
  Adres / telefoonnummer heb ik niet voor je maar ga je licht eens opsteken bij ANWB of bij een verkoper / verhuurder van dat spul in NL. Wellicht weten zij meer.

 7. ennogdit zegt op

  Je zal je denkwijze moeten aanpassen-voor sommigen is dat makkelijk zat, voor anderen onoverwinnelijk. Dat betekent vooral: veel meer hulp inroepen of afhuren-en arbeid is in verhouding spotgoedkoop in TH. Ook bvb een verpleegster voor de hele dag.

 8. piet zegt op

  Scootmobiel is er zeker en ook te huur, oke Thailand niet meest ideale land maar mensen erg behulpzaam
  ik zou zeggen gaan!

  • Erik sr. zegt op

   In Chiang Rai gewoon bij BIG C te koop.

 9. Harrie zegt op

  Heb daar een goede kennis die verhuurt alles van krukken tot scootmobiel
  als je intresse hebt kan ik je zijn nr geven

 10. Fransamsterdam zegt op

  Voor 3000 Baht huur je in Pattaya een maand lang een vouwrolstoel en voor 6000 Baht een scootmobiel.
  .
  https://www.mobilitypattaya.com
  .
  Desnoods neem je ze alletwee.
  Als je niet in staat bent een paar treden te nemen en een paar stappen te lopen, worden veel etablissementen toch wel lastig toegankelijk, maar uit je opmerking dat je niet ver kan wandelen begrijp ik dat dat nog wel moet lukken.
  Ja, je zult echt wel eens ergens niet door komen en terug moeten. Als je je daaraan ergert houdt het gauw op.
  Je kunt desgewenst overal een vriendelijke behulpzame dame inhuren om je te begeleiden in je rolstoel. Achter zo’n scootmobiel aan rennen doen ze denk ik niet.
  Het is wel gevaarlijker dan in Nederland, maar dat is lopen daar ook, en het leven is nu eenmaal niet zonder risico’s. Uiteindelijk moet je dat zelf afwegen.
  Misschien is met z’n drieën op een motorbiketaxi ook een optie, jij in het midden. Als je zelf nog wel wat kan lopen is dat natuurlijk ideaal.
  Qua accomodatie kun je de meeste ‘guest houses’ bij voorbaat wel afschrijven, die hebben meestal geen lift en op de begane grond geen kamers.
  Op Tripadvisor kun je filtere

  • piet zegt op

   voor 3000 baht koop je hier een rolstoel!

 11. rudolf zegt op

  wat je nodig hebt daar is een Yamaha Tricity driewieler

 12. Fransamsterdam zegt op

  … filteren op rolstoeltoegankelijkheid van de hotels.
  Nogmaals, als je met een paar krukken of zo vanaf de straat een paar treden naar het over het algemeen iets hoger gelegen ‘begane grond’ niveau van de horecagelegenheden kunt nemen en een paar meter naar een barkruk of stoel kunt overbruggen, hoef je niks te missen.

 13. Bob bekaert zegt op

  Wij zien elk jaar in Cha am in hotel Methavalai heel veel mensen met een mobiliteitsprobleem.
  Rolstoelen zijn een normaal verschijnsel in dit hotel, dat daar ook op inspeelt met naast de trappen een schuine baan voor rolstoelen.
  Zeeeeeeer behulpzame staf, die onmiddelijk op je afkomt als ze maar denken dat je hulp kunt gebruiken.
  Cha am heeft verder weinig vertier in de zin van een bruisend uitgaansleven maar is een vriendelijk en
  gezellig badplaatsje. Succes.
  P.s. december en januari zijn qua temperatuur aangenaam.

 14. Teun zegt op

  Natuurlijk en gelukkig zijn sommige hotels vriendelijk voor rolstoelgangers, maar daarbuiten is het naar mijn mening treurig gesteld, trottoirs zijn vaak voor voetgangers al onbegaanbaar, Thailand is zeker niet gemakkelijk voor minder validen.

 15. herman69 zegt op

  Ik veronderstel waarom niet, maar u moet idd niet veel rekenen op infrastructuur naar de invalide
  mens toe.in Thailand.

  Ja er zijn wel soms voetpaden, maar als u deze moet gebruiken daar stel ik mij toch wat vragen bij.
  Ja een rolstoel, eerder gevaarlijk, en zeker zien waar u hem gebruikt,

  Ik ga u niet ontmoedigen, zeker doen, en een paar goede stabiele krukken meebrengen, dat zal
  nog het beste zijn volgens mij, laat die rolstoet maar achterwegen.

  Maak er het beste van man, en ik bewonder u moed.

 16. Karel zegt op

  Hey jongens bedankt voor de leuke info! ik kan beest nog wel een paar 100 m wandelen maar beetje rondhuppelen dat gaat niet meer. Daarom een scootmobiel om te gaan wandelen is een mooie opmossing , rolstoel lukt niet of ik heb hulp nodig vanwege operatie aan schouder, mpaar voor de rest werkt alles nog haha lol


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website