Beste lezers,

Wat ik me afvraag is het volgende: Zowel een aantal Nederlanders als Belgen zijn eigenaar van een condo of een huis in Thailand en misschien mogen die al maanden niet terugkeren naar hun eigendom indien ze er bijvoorbeeld niet gedomicilieerd zijn.

Kan een land of een regering dat zomaar blijven verbieden? De Thaise wetgeving is uiteraard heel verschillend van de Europese maar er bestaan toch internationale wetten of niet?

Wie heeft hier ervaring mee?

Groet,

Guido (BE)

9 reacties op “Lezersvraag: Internationale wetten waardoor Belgen en Nederland terug kunnen naar Thailand?”

 1. Cornelis zegt op

  Kort antwoord: er bestaat géén internationale wetgeving die je het recht geeft op toegang tot een land op basis van het bezit van onroerend goed in dat land.

 2. Francois Nang Lae zegt op

  Nee, er bestaan geen internationale wetten. Wel verdragen, maar die worden simpelweg opgezegd als ze niet meer bevallen. Ieder land mag zelf bepalen wie binnen mag en onder welke voorwaarden.

  • Josef zegt op

   Neen, dat is niet waar wat je daar beweert, Francois. Er bestaat wel degelijk internationale wetgeving , neergelegd in verdragen: https://libguides.library.uu.nl/c.php?g=202157&p=1331400
   Maar de vraag is of een land betreffend verdrag erkent en ratificeert. Daarna is de inhoud van dat verdrag geldig en dient ernaar te worden gehandeld. Of dat gebeurt is weer en ander verhaal.

   • Francois Nang Lae zegt op

    Dank je voor de correctie. Ik vatte het iets te simplistisch samen, hoewel het daar in de praktijk wel oop neer komt.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Zelfs in eigen land. Herinner je enkel maanden terug in België dat de beslissing werd genomen dat mensen niet naar hun tweede verblijf aan de kust mochten.

  • Guido zegt op

   Akkoord maar daar kwam de Belgische regering snel van terug als sommigen met een proces dreigden…

 4. Josef zegt op

  Beste Guido, je maakt een denkfout- er is geen verbod op terugkeer naar Thailand. Iedereen kan en mag terugkeren, alleen gisteren, vandaag en (over)morgen niet. De kans bestaat ook nog dat pas in 2021 de toegangsdeuren op een kier worden gezet . Hetgeen betekent dat de mogelijkheid in te reizen aan banden is gelegd. Naar mijn idee hebben zo goed als de meeste landen op onze aardkloot eenzelfde besluit genomen. België als een van de eersten, zelfs met een binnenlands variant, Dat die tijdelijkheid jou te lang duurt is niet van toepassing. Voor de een is het een gruwel, voor een ander irrelevant. Maar het is zoals het is. Niet meer, niet minder. Geduld is een schone zaak. In België niet onbekend.

  • fred zegt op

   Net zoals de kans bestaat dat gedurende heel veel jaren geen toerist Thailand nog binnenkomt. Gezien dit virus blijkbaar niet te verslagen valt vrezen vele experten dat we er voor vele jaren gaan moeten mee leven. Als het nog een paar maanden duurt is het kwaad sowieso geschied en komt het toerisme dit decennia zeker niet meer terug.
   Zeer trieste zaak voor mensen met een familie in landen buiten Europa ……Persoonlijk vind ik het minstens even erg dan een oorlog.

 5. Marc zegt op

  Guido,
  een bezitsrecht mag je niet verwarren met een verblijfsrecht !

  Marc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website