Lezersvraag: Informatie over ziekteverzekeringen voor Thai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 april 2021

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar informatie over ziekteverzekeringen in Thailand. Ik verklaar me nader: informatie die ik wil bestuderen is hoeveel het kost voor een Thaise burger om een goede ziekteverzekering te hebben, zowel voor 1 persoon als voor familie.

Welke beroepen of instanties geven automatisch een ziekteverzekering eens je voor hen werkt (ik weet leger en politie sowieso maar hoe zit het met het onderwijs)?

Ikzelf verblijf niet in Thailand en heb daar geen goed zicht op. Misschien kan ik met de info iemand helpen?

Dank bij voorbaat voor de info.

Vriendelijke groet,

KC

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.50/5. From 2 votes.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Informatie over ziekteverzekeringen voor Thai”

 1. Cornelis zegt op

  Mijn partner werkt bij Thailand’s grootste levens- en zorgverzekeraar, maar om een vraag als deze op een zinnige wijze te beantwoorden heeft ze wel wat meer informatie nodig. Er is zo’n breed scala aan tarieven, combinaties en (on-)mogelijkheden dat een algemeen antwoord nauwelijks te geven is.

 2. haki zegt op

  Beste,

  Naar mijn mening ben je ook voor ziektekosten verzekerd als je in het onderwijs werkt. Paar jaar terug had ik, als Nederlander, zelfs aanbod om verzekerd te worden als ik baan als leraar zou aannemen.

 3. Bob, jomtien zegt op

  Mijn partner, 31 jaar, Aetna, hospitalities, major medical, personal accident, 1 jaar 17,316 Baht. Zoek op naam in internet.

  • philippe zegt op

   Dag Bob,
   De Aetna verzekering die uw partner heeft heeft deze ook limieten per item, dus kamer limiet per dag enz.., hoe hoog is de totale dekking?
   Mijn vrouw had ook Aetna maar door de limieten zijn we overgestapt naar ACS.

 4. john koh chang zegt op

  neem contact op met AAinsurance. Zitten in Hua hin, pattaya, phuket en Bangkok. Zijn nederlanders in elke vestiging. Die kunnen je uitstekend informeren over thaise ziektekostenverzekeringen. Denk dat ze dat niet of minder kunnen over je andere vraag: bij welke werkgevers heb je automatisch ziektekostenverzkering.

 5. philippe zegt op

  Hallo,
  Mijn Thaise vrouw heeft jaren Aetna (voormalig Bupa) verzekering gehad, dit koste voor een lijftijd van 36 jaar 2300Baht per maand, ik had via AA insurance brokers ACS verzekering en die koste mij bijna 1000dollar per jaar dus beide verzekeringen koste evenveel voor dezelfde leeftijd.
  Ik kan u een vergelijk geven tussen de 2.
  Aetna dekt slechts 1.000.000 Baht met limieten op alles, vb. kamaer max 8.000 Baht per dag enz.. zo kan het dus zijn dat u met een Aetna verzekerig nog een pak geld moet bijleggen als u vb op een ICU unit terecht kmt van een gerenomeerd ziekenhuis wat zonder extra al snel om en bij de 60.000 Baht per dak kost,dus reken maar uit.
  Voor hetzelfde geld heb ik en nu dus mijn Thaise echtgenote een ACS verzekering(franse maatschapiij die on der Alianz group werkt)
  ACS bied een dekking van 500.000 dollar zonder enige limiet per item, dus kamer,operatie,dokter enz.. zijn ongelimiteerd dus tot de 500.000 dollar op is, wat dus ideaal is zodat je nooit integenstelling tot verzekeringen met item limieten moet bijleggen.
  Wij hebben nu dus beide ACS.
  Ik merk dat de meeste of alle Thaise verzekeraars van een prijsklasse rond de 2500 baht per maand limieten opleggen per item dus een limiet op alles, dagprijs kamer, operatie, dokterfee enz.. daarom hebben wij voor een niet thaise verzekeraar gekozen.
  Ik denk dat AA insurance de breedste waaier aan optie bied, April, ACS,David shield,Pacific cros zijn allen vergelijkbaar.
  Dus goed vergelijken is zeer belangrijk.
  Wat de vraag over welke beroepen toegang bieden tot goede healthcare heb ik maar beperkt info van, ik weet wel dat de meeste ook budgetair niet veel voorstellen en u dan steeds naar de goverment hospitaals moet gaan, dat is de reden dat wij dus prive verzekerd zijn, de goverment hospitaals zijn niet duur dus zonder verzekering betaalbaar maar ik zou er toch niet graag liggen laat staan met iets serieus naartoe gaan.
  succes ermee

  • Paul zegt op

   ACS: een dekking van 500,000 dollar met een premie van 1000 dollar per jaar.
   Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn daar alle andere niet-Thaise verzekeringen met veel lagere limieten werken en allerlei uitsluitingen.
   Ik heb al contact opgenomen met AA Insurance Brokers, maar nog geen antwoord.

   • Philippe zegt op

    Dag Paul,
    Het gaat over een verzekering voor de leeftijd van 38 jaar, dus deze gaat ook hoger per ouder worden.
    Op de site van Acs kan u ook zelf uw premie berekenen en zelfs nog goedkoper. Max leeftijd om in te stappen is 60 jaar.

 6. Petef zegt op

  Beste KC, ik woon 22 jaar in Thailand en ben via AA verzekerd. Door mijn leeftijd kwam ik iedere 5 jaar in een hogere premie klasse. Een goed gesprek met een Ned. medewerker van AA die me aanrade , waarom neem je niet een eigen risico er zijn verschillende opties ….waardoor mijn jaar premie flink naar benede ging. Hartelijk dank AA mijheer Wim in Pattaya
  Peter

 7. Jacob zegt op

  Iedere werkgever is verplicht zijn werknemers onder te brengen in de Social Security, ze kunnen eenvoudig niet op de loonlijst staan en niet verzekerd zijn.
  Deze verzekering vergoed 100% van de onkosten bij voornamelijk staats hospitalen en een paar prive ziekenhuizen, zoek de laatste op in je regio en je zit goed… sommige staats zijn ook goed wanneer verbonden aan universiteiten

  Dus vuistregel, als ze werkt en een loonstrook krijgt, belasting e.d. afdraagt dan is ze verzekerd..

  Daarnaast heeft iedere Thai recht op de 30 baht kaart, kan je ook mee naar je locale staats ziekenhuis als vermeldt op de kaart en gebonden aan de tabienbaan en een behandeling kost je 30 baht per visite of verblijf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website