Lezersvraag: Ik wil mijn twee Mechelse herders meenemen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 september 2019

Beste lezers,

Ik ga eind dit jaar voor lange tijd naar Thailand. Ik wil mijn 2 Mechelse herders meenemen, en die blijven dan daar ook, omdat we daar ook een huis hebben.

Kunt u mij zeggen wat ik voor die tijd moet regelen? En welke vliegmaatschappij het beste is? En moeten mijn honden nog in quarantaine?

Groet,

Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Ik wil mijn twee Mechelse herders meenemen naar Thailand”

 1. jan splinter zegt op

  KLM

 2. Boonma Somchan zegt op

  KLM cargo is gespecialiseerd in animal transport hebben een dieren hotel op Schiphol

 3. Harm zegt op

  Jan, jaren geleden hetzelfde gedaan met mijn 2 teckels dus of het nog hetzelfde is weet ik niet. Maar destijds begon het verhaal bij mijn dierenarts in Almere, die de honden een aantal injecties heeft gegeven ( 80 € pst) waarna het bloed onderzocht moest worden in een bepaald lab. Kosten toen per hond ruim 100 euro
  Na goedkeuring door dat lab met de uitslagen formulieren naar (toen) het het grote winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ( voor mij vanuit Almere dus of jij daar ook naar toe moet hang af van waar je woont)
  Daar zetelde toen de autoriteit die de uitvoer vergunningen moest regelen leges 50 € per hond( dus of dat nog zo is weet ik niet)
  Met de lab uitslag en het goedkeurings formulier autoriteit vergunning destijds een vliegticket genomen bij Air Berlin ( Nu faiiliet)
  In Thailand aangekomen uiterst vriendelijk gedaan tegen de officier van de veterinaire dienst wat me een paar snacks en een etentje heeft gekost
  Uiteindelijk na veel soebatten een besparing van 2 maanden carantaine / asiel voor mijn 2 honden heeft bespaard.
  De weg terug is nog veel ingewikkelder maar daar vroeg je niet om dus zal ik je die besparen

  mvgr Harm

  • Rob zegt op

   Harm
   Je zegt .
   Uiteindelijk na veel soebatten een besparing van 2 maanden carantaine / asiel voor mijn 2 honden heeft bespaard.
   Totale onzin wat je schrijft .
   Ben tientallen keren gevlogen met mijn mechelse herders dat is er gewoon niet.
   En ik snap ook niet dat deze vraag elke keer terug komt.
   Heb deze vraag ook vele malen beantwoord zoek maar terug dan weet je hoe het werkt.
   Mvg Rob

   • Jan zegt op

    Hallo Harm.

    Ben wel erg nieuwsgierig hoe jij de zaken geregeld hebt, met jou honden naar Thailand.
    Welke vliegmaatschappij ben je gevlogen?
    En heb je zelf kooien, of hebben ze deze bij de maatschappij?
    En hoe lang is dit geleden?
    Gr:
    Jan.

 4. Ton zegt op

  Lufthansa, via Duitsland vliegen. Qua papieren moet je een hondenpaspoort hebben, gechipt zijn, bloedtesten laten uitvoeren pakweg 2 weken voor vertrek en die moeten dan in Utrecht gecertificeerd worden door een rijksinstatantie. Als dat allemaal goed is en je hebt een hoop papieren verzameld, dan hoeven de mechelaars niet in quarantaine. Je betaald alleen voor het onderzoek op het vliegveld in thailand pakweg 1000 thb per hond. En invoerrechten. In mijn geval (ook mechelaars) 1200 thb per hond.

 5. Harm zegt op

  Rob, die totale onzin die ik volgens jou schrijf is mij wel overkomen. Ik praat / schrijf over een periode van ruim 10 jaar terug Ik weet niet of jij toen ook al bezig was met die “”tientallen malen “” naar Thailand met hond(en)
  Ik kan alleen verhalen wat mij toen is overkomen samen met mijn toenmalige Thaise vriendin
  Zij heeft destijds het woord gevoerd daar de betreffende officier of hoe je die persoon ook noemt geen woord over de grens sprak.
  We zijn uit eten geweest en hebben daarna nog wat gekeuveld onder het nuttigen van wat snacks. Toen we terug kwamen heeft hij de papieren in orde gebracht en konden we gaan ik heb GEEN ander betalingen gedaan voor b.v. invoer o.i.d. voor de honden. Dus waar jij die totale onzin vandaan haalt dat je 1000 Bath moet betalen weet ik ook niet.

 6. Mark zegt op

  Hoi, het is vrij eenvoudig, gewoon zorgen voor de juiste vaccinaties, microchip en een door dierenarts ingevuld vaccinatie boek.
  Afhankelijk waar je Thailand binnen komt maar tussen 45 to 14 dagen vtv alles copieren en door mailen aan de DLD van desbetreffende luchthaven met een kleuren foto van de hond erbij, nl adres, thais adres en copie paspoort. Zij sturen jouw dan een import licence, voorkom je veel problemen bij aankomst.
  Dit kost niets en veel al kan je zonder betalen doorlopen, maar als je het slecht treft kan het 1000thb per hond kosten.
  Als je meer vragen hebt of hulp nodig hebt laat het me maar weten.
  Dit was mijn werk voor de afgelopen 7 jaar.

  Succes , Mark

  • Ton zegt op

   Importlicensie is onzin. Heb meerdere malen gebeld met hun (mijn vrouw is Thais dus dat helpt met het begrijpen), geen licensie nodig. Wél de juiste papieren meenemen. Je vergeet de bloedtesten en die te laten certificeren door NVWA.

  • Alain zegt op

   Ik heb mijn chihuahua 3x meegenomen met eva air. Klopt helemaal, mijn ervaring ook. Kan nog toevoegen dat het me 55€ p/k vanuit AMS naar BKK. Retour was goedkoper 27€ p/k.
   Je moet dus ook het gewicht van kooi mee reken. Kooi 3,2 kilo + 2,3 kilo hond.
   Zij gaan in een dieren ruimte apart van jou. Moest vlak voor in stap vliegtuig handtekening zetten en dan pas gaat de hond de vrachtruimte in.

   • Ton zegt op

    Hmm, voor mechelaars, wat toch wel grote honden zijn, is het een stuk duurder. In eerste instantie, en na uitvoerig overleg over de kosten, geboekt bij thai airways voor 2 personen. Daarna via Brussel kantoor van thai airways de hond aangemeld. De kooi en het gewicht bleken te groot en ik werd doorverwezen naar de vrachtafdeling. Toen bleek dat ipv de eerst opgegeven 240 euro kosten, het vervoer 2500 euro ging kosten. Jaja. Na veel emails, ook naar het hoofdkantoor in bkk, uiteindelijk zonder kosten mijn tickets gecrediteerd gekregen. Als alternatief gekozen voor Lufthansa. Geweldig gegaan daar. Kosten ook 240 euro. Op de luchthaven van Frankfurt goed ontvangen en ik mocht bij mijn kind blijven tot vlak voor het boarden. Bij aankomst in bkk stond de kooi met hond al bij de bagagebanden voordat onze koffers er waren.

 7. Ton zegt op

  Die instantie is de nvwa . hier hun info. https://www.nvwa.nl/onderwerpen/huisdieren-en-reizen/met-hond-of-kat-op-reis-buiten-de-eu
  Zeker doen, officieel laten certificeren door hun.
  Ik zie alleen opmerkingen van mensen met ervaring van lang geleden. Wij zijn 2 jaar geleden naar Thailand verhuisd met Mechelse herder. Zijn broer is nog in Nederland bij mijn zoon, en ik heb reeds geinformeerd of de eisen nog hetzelfde zijn. En dat zijn ze.
  Overigens zal een goede dierenarts je dezelfde info geven.

  Even over mijn mechelaar, heeft het hier ondanks de warmte uitstekend naar zijn zin. Hij had in Nederland al last van Osteo Artrose, krijgt daarvoor Carprofen (ook in Thailand) en springt soms rond als een jonge hond. De warmte doet hem heel goed. Nu 11 jaar dus is wel eerder moe en wil dan slapen, het liefst in de airco (in onze slaapkamer).
  Wij hebben nu een huis gekocht in Chiang Mai met veel tuin (5600m2) maar hadden in het begin een huurhuis. De keuze is daarin niet groot (met toestemming voor huisdieren dus). ZIjn de verhuurders niet dol op vanwege beschadigingen en geur uiteraard. Maar dat is ons na een week in een hotel (waar huisdieren wel waren toegestaan) dus wel gelukt.

  Veel succes en plezier in Thailand. Lex en wij hebben een prachtige tijd hier.

 8. Henk zegt op

  Op deze site ook veel informatie.
  https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-buiten-europa/#thailand

 9. Will zegt op

  Beste. Speciale kooi op zijn minst. Moet goedgekeurde zijn. + verschillende documenten en meestal quarantaine. Hangt af van land tot land en van vliegtuigmaatschappij. Dient goed voorbereid te zijn. China airlines heeft speciale kabine in laadruimte. Maar niet tussen de koffers of andere ladingen zoals vele maatschappijen. Bespreek dit ook met u dierenarts. Meestal iets geven voor rustig zijn.
  Niet simpel. Duur voor jou. Angstig voor je woef s. Succes. W

 10. jean le paige zegt op

  dan : ben je met mij wel aan ‘ juiste adres voor info : Belg die al 18 jaar in Thailand verblijft en jaarljks drie maand naar Europa op verlof gaat : 8 maal over en weer met een Berner Sennen hond en nu 9 x met een Tervueren herder . Ik heb alzo enorme ondervinding en kostbare raad te geven ; als dierenliehebber mag je ons gerust eens bellen hetzij na 25 Oktober in Thailand op nummer 00 ( 8 ) 96 888 175 hetzij voordien in Europa op ons gsm 00 32 484 788 242 hetzij mail _jean.le.paige@maapah.com
  een greepje uit onze raadgevingen is bv :
  * hoedt u voor cargo vluchten waar je niet exact weet waar en met welke mij die vliegen
  * kies een non stop vlucht want de kans is groot dat bij een overslag in het midden oosten d hond urenlang in een voor de brandende hitte onbeschermde plaats wachtend gehouden wordt ;
  * ( hou er rekening mee dat in mosiim landen de regels gelden die de aartsengel Gabriel aan de profeet dcteerde ” huizen waar een hond is of waar een beeld staat, worden nimmer door een engel bezocht “)
  * zorg dat je boven en temeer de vaccinaties in hete pet passport vermeld je ook een certificaat hebt in de Engelse taal van een Pasteur instituut of geagreerde universitaire kliniek mbt de analyse van een bloedstaal genomen drie maand nà de anti-rabiesi-injectie, bevestigend dat de vaccinatie voldoende antibodies veroorzaakt heeft
  * zorg voor ” officialisering ” van je gezondheids attest ( dat niet ouder mag zijn dan drie dagen ! ) door een ” government vetrinary ” = dat is in Belgie het instituut voor de controle op de voedselketen v Italie lei in Antwerpen
  * zorg dat diit geondsheidattest confom is aan de laatste onderrictigen en in en Engelse taal
  * plaats op w transport kooi een opschrift ” search & rescue dog ” : dat dwingt respect af ;
  * vul de drinkdruppelaar niet met water, och met ijsblokjes ;
  * vermijdt aankomt in Suvararnabhumi op een zondag dan ben je op vijf minuutjes door de vterinary inspection : er is geen quarantaine als je papieren in orde zijn !
  * klm en Thai international zij O.K. maar sederd 30 April ll Eva air niet meer voor transportkooien met hond als het totaal gewcht oer de 50 kg is
  Jean & Kamayee

 11. Jan zegt op

  Beste Rob.

  Kun je mij nog eens uitleggen, hoe jij de zaken geregeld hebt?
  Welke vliegmaatschappij, en heb jezelf een kooi, of heeft de vliegmaatschappij deze ook?
  Welke inentingen moeten ze gehad hebben, en moeten ze in Thailand in quarantaine?
  Gr:
  Jan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website