Beste lezers,

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen met vragen die ik heb over een (tijdelijk) vertrek naar Thailand. Ik wil graag tegen eind april gaan tot minstens eind juni. Maar dat kan ook langer worden, als alles goed bevalt.

Nu lees ik heel erg veel tegenstrijdigheden online. Het kan wel, het kan niet. Het is lastig, het is eenvoudig. Hopelijk heeft er iemand ervaring en is in de afgelopen weken reeds afgereist naar Thailand.

Wat info op voorhand: Ik heb reeds 3 jaar een Thaise partner. Maar niet geregistreerd, dan wel getrouwd of een samenlevingscontract. Kort gezegd ben ik voor de Nederlandse en Thaise overheid gewoon ‘vrijgezel’ denk ik?

Ik weet dat ik in quarantaine zal moeten. Ik lees echter verhalen dat het Koninkrijk van Thailand de duur wil verkorten naar 10 dagen i.p.v. 16 met ingang van april. Voor gevaccineerde zal dit zelfs worden verkort naar 7 dagen. Ik ben echter nog niet gevaccineerd, want ik ben nog lang niet aan de beurt (ik ben 36 jaar oud)

Nu is mijn vraag: Welke acties moet ik nu ondernemen om naar Thailand te reizen eind april? Wie moet ik benaderen? Waar moet ik mijn quarantaine-hotel boeken? Moet dit in overleg met de Thaise Ambassade? Wat zijn de verdere voorwaarden, los van een PCR-test van max 72 uur oud en een verklaring om te vliegen? Kan ik gewoon het 30 dagen toeristenvisum aanhouden, of wordt er een ander visum aangeboden door het Thaise Koninkrijk?

Ik ben benieuwd of iemand een heldere uitleg heeft over de te nemen stappen. Of nog beter, iemand die de afgelopen periode naar Thailand is afgereist.

n.b. Ik zoek ook nog naar een huis/appartement om 2 maanden in te verblijven. Wie weet zijn er nog mensen die mij ook hiermee verder kunnen helpen.

Alvast dank voor jullie reacties,

Groet,

Sander

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Ik wil een een paar maand naar Thailand, wat moet ik doen?”

 1. Dennis zegt op

  De info op de site van de ambassade verwijst naar MFA (Thaise ministerie Buitenlandse Zaken). Dat stappenplan is duidelijk.

  Je hebt officieel geen Thaise partner, dus je valt in categorie 12 (Dutch passport holders). Je kunt voor 45 dagen (incl. quarantaine-tijd) naar Thailand. Ter plaatse kun je wel een verlenging krijgen (daarvoor betaal je wel leges). Op zich is het stappenplan duidelijk; aanvraag CoE deel 1, na bevestiging moet je een ASQ-hotel boeken, vlucht en die gegevens bij deel 2 invullen binnen 15 dagen na acceptatie van CoE deel 1

  Let op: er is een eis dat je moet aantonen over voldoende financiële middel beschikt. Dit moet je aantonen middels bankafschriften. Dit is op zich een oude eis (je moest desgewenst op Suvernabhumi kunnen laten zien dat je over 20000 baht beschikte, maar die eis heb ik nooit in de praktijk gebracht zien worden bij Nederlanders). Ik weet niet hoe de ambassade hier in de praktijk mee omgaat (ik val niet in categorie 12, dus mijn CoE is daar niet op gebaseerd).

  Stappenplan is hier te vinden: https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

 2. Sander zegt op

  Hi dennis, bedankt voor je reactie! Dat waardeer ik heel erg!

  Ik ga dit nog niet direct proberen te regelen, want ik wacht nog even tot april en misschien kan ik dan 10 dagen in quarantaine in plaats van 16.

  En is het 20.000 bath? Je bedoeld denk ik 200.000?

  • Dennis zegt op

   De ambassade geeft aan dat je zo’n 14 dagen voor vertrek je CoE moet regelen. Hou daar dus rekening mee!

   Ik denk dat het moment van aankomst de duur van de ASQ bepaalt. Je kunt dus wat dat betreft rustig boeken voor aankomst op 2 april (= 10 dagen ASQ). Je zou stom zijn om op 31 maart aan te komen (want 15 nachten ASQ en per saldo word je dan later “vrijgelaten” dan bij aankomst op 2 april.

   Die 20000 baht is een bedrag wat je in het verleden aantoonbaar moest hebben om je verblijf in Thailand te kunnen betalen, maar in de praktijk werd er zelden of nooit naar gevraagd. De ambassade spreekt nu over dat je voldoende middelen moet kunnen aantonen. Er wordt geen bedrag genoemd, maar 200.000 baht voor een verblijf van max. 45 dagen lijkt me heel veel. Ik ga uit dat ze wel degelijk 20000 baht bedoelen, maar nogmaals ik kom niet als toerist naar Thailand, maar als echtgenoot en vader van Thaise onderdanen en dan geldt die regel weer niet

 3. Willem zegt op

  Iedereen kan naar Thailand komen. De Thaise anbasssde heeft een hele duidelijke stappenplan online.

 4. RoyalblogNL zegt op

  Niet essentiële reizen vanuit Nederland worden voor 15 mei ontraden.
  Check dus ook de NL (reis)verzekering als je desondanks op pad wil gaan.
  En houd er bij alles rekening mee dat wat vandaag van toepassing is, morgen weer anders kan zijn.
  De verwachte of gehoopte versoepeling kan ook opeens een aanscherping worden wanneer de cijfers de verkeerde kant opgaan.

  • Sander zegt op

   Beste Royal Blog,

   Ik hoop niet dat er een en ander persoonlijk wordt opgepakt, maar wat de Nederlandse regering “adviseert” doe ik helemaal niets meer mee. Die spreken zichzelf iedere week tegen en na een jaar ben ik er nu helemaal klaar mee. Heb mij altijd aan regels en adviezen gehouden, maar sinds gisteren (avondklok 22:00uur) heb ik besloten ermee op te houden en alles te doen wat mogelijk is om z.s.m. naar Thailand af te reizen tegen ieder regeringsadvies in. Welke adviezen daaraan zitten en wie of wat ik hiermee tekort zou kunnen doen neem ik voor lief. Ik ben er klaar mee.

   De verzekering is geen enkel punt. Er worden via Oom al aparte verzekeringen aangeboden waar ik gebruik van kan maken. Kosten liggen rond de 200,00 euro.

   Ik heb inmiddels de website gevonden voor het aanvragen naar een CoE en ales wijst zichzelf. Ik krijg goedkeuring binnen 3 dagen en daarna moet ik binnen 15 dagen het ASQ verblijf doorgeven + betaalbewijs en vliegticket. De ASQ ligt op ongeveer 45.000-50.000 bath voor 16 dagen dus ik ga er vanuit dat het rond de 30.000 uitkomt voor een 10 tal dagen (vanaf april)

   800 euro ASQ
   200 euro verzekering
   150 euro PCR + fit to fly
   700 euro vliegticket retour

   al met al zit je zo rond de 2k euro en dan kom je een heel eind. Ik vind het prima. Zolang ik hier maar zo snel mogelijk kan vertrekken 😉

 5. Christiaan zegt op

  In het overigens goed advies van Dennis mis ik de speciale verzekeringsdekking in dollars voor outpatient en inpatient. Of vergis ik mij??

 6. Frans zegt op

  Hallo Sander, wij hebben in Jomtien een volledig ingericht 2 jaar oud 2 slaapkamer appartement te huur. Het ligt op loopafstand van het strand. Zie deze youtube link: https://youtu.be/7MJ1tPUgBjo
  Zoals je ziet is er een mooi zwembad, fitness en sauna ruimte aanwezig. Als je verdere info wilt kun je mailen naar: fransvanderlinde@hotmail.com
  Groeten, Frans

 7. Bob,+Jomtien zegt op

  n.b. Ik zoek ook nog naar een huis/appartement om 2 maanden in te verblijven. Wie weet zijn er nog mensen die mij ook hiermee verder kunnen helpen

  Het is verstandig te vermelden waar u woonruimte zoekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website