Beste lezers,

Goedemorgen, ik ben Zara en ben 17 jaar. In november word ik 18, mijn plan is/was om daarna te gaan backpacken door Thailand. Het is helaas afwachten hoe de maatregelen omtrent Corona zich tegen die tijd ontwikkelen. Of het überhaupt mogelijk is en een goed idee is om te gaan…?

Mocht Thailand niet toegankelijk zijn, zijn er soortgelijke (alternatieve) reisbestemmingen, waar mensen goede ervaringen mee hebben? Zodat ik een soort ‘plan b’ heb, voor het geval Thailand geen reizigers binnen laat. Ik heb namelijk een tussenjaar genomen om te gaan reizen, dus als Corona het toelaat wil ik daar ook zeker gebruik van maken!

Groetjes,

Zara

No votes yet.
Please wait...

33 reacties op “Lezersvraag: Ik wil backpacken, is er een alternatief voor Thailand?”

 1. Sjaak S zegt op

  Als je leest dat je eerst twee dure weken in quarantaine moet, kun je Thailand vergeten. Dat kan ik je schrijven. Hoe het met andere landen in Zuidoost Azië uitziet, weet ik niet…misschien Indonesië?

  • Cornelis zegt op

   Voorlopig kom je niet eens aan quarantaine toe – dan moet je eerst het land in mogen en daar lijkt de komende maanden nog geen sprake van te zijn.

 2. keespattaya zegt op

  Hoi Zara ,
  Ik ben bang dat het voor heel Zuidoost Azië lastig gaat worden. Zelf ben ik geen backpacker , maar ik ben er tijdens mijn reis door Laos wel veel tegengekomen. Voornamelijk in de plaats Vang Vien en ook wel in Luang Prabang. Goed te combineren met Thailand. Dit waren met name backpackers uit Frankrijk.

 3. Rob zegt op

  Reizen zal in november wereldwijd nog onderhevig zijn aan allerlei beperkingen. Je zal het, zoals iedereen, zeker een jaar moeten uitstellen.

  • rori zegt op

   sluit me hierbij aan. Om van buiten nu Thailand, Laos, Cambodja, Vitenam, Indonesie, Philippijnen, Vietnam etc binnen te komen zonder beperkingen lijkt mij onmolgelijk.
   Meeste landen kennen een quarantaine verplichting of zijn zelfs helemaal gesloten voor buitenlanders.

   Informeer per land eens via de ambassade. Kan al via internet

 4. John Chiang rai zegt op

  Als je nog zo jong bent heb je normaal gesproken een zee van tijd om je backpack plannen helemaal te verschuiven.
  Zeker voor de as. November heb je nergens in Azië of zelfs andere delen van de wereld een garantie dat het werkelijk een succes gaat worden.
  Waarom zoveel haast en ongeduld,als je over een paar jaar een veel grotere kans hebt om het werkelijk te genieten?

  • Lessram zegt op

   Misschien omdat men er binnen de studie al rekening mee heeft gehouden om er een jaar tussenuit te gaan. Dus niet ingeschreven voor een nieuwe studie. Een leeg jaar…..Tuurlijk kun je die weer thuis gaan zitten, maar dan is het echt een duur weggegooit jaar.

 5. Yuri zegt op

  Hi Zara. Dat wordt denk ik heel lastig, zoals het er nu voorstaat tenminste. Voorlopig is het alleen bepaalde mensen/groepen toegestaan om Thailand binnen te komen. Bekijk de informatie van de Thaise ambassade in NL goed, zie http://www.thaiembassy.org/hague/th/customize/118896-Measures-to-control-the-spread-of-COVID-19-in-Thai.html

  Voor andere landen zul je ook even de informatie van de ambassades van die landen moeten checken. Dan weet je in ieder geval hoe het er nu voorstaat. Hoe de situatie in november is weet niemand, dat zul je zelf moeten inschatten. Mijn persoonlijke inschatting is dat de inreisbeperkingen van ZO Aziatische landen voor landen in Europa nog wel even van kracht zullen blijven met de toenemende aantallen coronainfecties in Europa.

 6. Matthijs zegt op

  Beste Zara,

  Normaal gezien zou Bali op 11 september openen, volgens de gouverneur. Ze hebben daar in drie fases gewerkt en dit zou de laatste fase zijn. Er is wel weinig duidelijk ivm deze datum. Op Skyscanner kan u zien welke resibestemmingen beschikbaar zijn voor elk land

  • gust zegt op

   Wat onze ervaringen betreft: ga niet voort op wat SKYSCANNER aanbiedt. We hebben het zelf ervaren in NZ. Afgaand op hun site zou je gedacht hebben dat er nog genoeg gevlogen wordt. Niets is minder waar…

  • Cornelis zegt op

   Ik zou niet op Skyscanner afgaan om te zien welke bestemmingen beschikbaar zijn, Zo vindt je daar volop vluchten naar Bangkok, terwijl we allemaal weten dat je Thailand niet in komt.

 7. polle zegt op

  Zara,
  momenteel zijn niet-essentiële reizen buiten Europa verboden. Aangezien de Covid-19 situatie nog steeds verslechterd lijken de regels tegen November zeker niet te versoepelen, ik vrees eerder verstrengen. Ik denk dat je in Europa een alternatief zult moeten zoeken.

  • Onjuist, er geldt geen verbod op niet-essentiele reizen. Het is slechts een advies.

   • polle zegt op

    Peter,
    op het FOD buitenlandse zaken van België staat deze tekst:

    Het blijft verboden te reizen naar landen die hieronder niet vermeld staan, tenzij het een essentiële verplaatsing betreft.

    De landen welke vermeld staan in de lijst zijn enkel Europese landen en het Verenigd Koninkrijk

    • Dat zal dan de Belgische wet zijn. Voor Nederland geldt dat niet.

     • polle zegt op

      Klopt Peter.
      Ik weet niet of Zara in Nederland of België woont, vandaar mijn info dat het over Belgische wetgeving gaat.

 8. rene23 zegt op

  Ik weet niet hoe de Corona situatie is, maar probeer Australië, ideaal land om te backpacken.

  • Cornelis zegt op

   Australië kom je ook niet in, de komende maanden.

  • Tim zegt op

   Australie is gesloten voor toeristen. Minimaal tot eind 2020

  • Christina zegt op

   Voor Australië en New Zealand moet je ook in quarantaine voorheen betaalde Australië de kosten nu moet je het zelf betalen is ook voor New Zealand en Canada.
   Gewenste informatie is op internet te vinden wel even zoeken.
   Zou je tussen jaar maar even opschuiven.

  • rori zegt op

   Eh dit van internet geplukt.
   4 dagen oud. lijkt me dus duidelijk.
   Travel into Australia
   Australia’s borders are closed. Only Australian citizens, residents and immediate family members can travel to Australia. … Since 27 March 2020, no foreign-flagged cruise ships may enter Australian waters (with limited exceptions).4

 9. Frouwina zegt op

  Hi Zara,
  Kijk op de website van de IATA.
  Daar kun je ieder land aanklikken en zie je alle geldende restricties.
  Op dit moment zijn alle landen gesloten voor toeristen.
  Groet
  Frouwina

  • Cornelis zegt op

   Niet alle landen zijn gesloten voor toeristen; dat is veel te algemeen gesteld.
   Met de verwijzing naar IATA doel je waarschijnlijk op deze site:
   https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

 10. Guy zegt op

  Afwachten natuurlijk wat Corona te bieden heeft aan reismogelijkheden in November.
  Als Thailand nog onmogelijk is kan je Cambodja op je planning zetten -Vietnam/Cambodja/Laos met vlucht vanuit Europa over Ho-Chi-Minh (Vietnam) of Bangkok met transit Phnom Phen(Cambodja) zou tot de mogelijkheden behoren –ook daarbij uiteraard de evolutie in verband met voorwaarden volgen betreffende reisbeperkingen/toelatingen om vlot en vrij te reizen.

  Hoop doet leven…. met een beetje geluk slaag je wel erin je dromen waarheid te laten worden.

  • Lung addie zegt op

   Cambodja…. blijkbaar niet de voorwaarden om, als niet Cambodjaan, het land in te mogen gelezen…. Dit zal momenteel niets voor een backpacker zijn denk ik.

 11. Pascal Nijenhuis zegt op

  Beste Zara,

  Ik heb zelf meerdere maanden gepacked door
  Azië. Waaronder uiteraard Thailand.

  Het is een uitdagende manier van reizen
  en (metname) de jeugd spreekt prima
  Engels. Vervoer is overal prima te regelen
  en goedkoop te noemen.

  Uiteraard zul je moeten overwegen
  welke mogelijkheden er vrij komen i.v.m.
  COVID. Maar het is echt wel een
  wereldwijde epidemie, dus dat probleem
  zul je ook in Zuid-Amerika tegenkomen.

  Succes en alvast veel plezier!

  • Lessram zegt op

   “…en (metname) de jeugd spreekt prima Engels”

   Dat was vast niet in Thailand. Wij zijn in Jan-Febr door Thailand/Loas/Cambodja getrokken. En het viel ons op hoe veel mensen engels spraken in Laos en Cambodja. Laos, een land wat niet eens zo lang geleden nog gesliten en communistisch was. Daar tegenover de Thai(s)…. hun engels is werkelijk verbasend minder buiten de toeristische gebieden, zoals de Isan (Mukdakan, Buriram e.d.).

   • johny zegt op

    Op het Thaise platteland zijn er bitter weinig mensen die Engels spreken. Wie iets anders vertelt is nog nooit van de platgebaande wegen afgedwaald. Zonder een flink mondje Thais te spreken zal het daar echt niet goed vlotten. Mijn vrouw is Thai en spreekt heel goed Nederlands, ikzelf kan me vrij goed behelpen in Thai en we wonen daar in de winter op het platteland in Isaan. In de toeristische plaatsen lukt het Thaiglisch wel beter.

 12. Inge zegt op

  Hoi,

  Thailand verschuift alles voortdurend met 1 maand; mijn verwachting is dat je
  pas weer “normaal”kan vliegen in januari 2021. Waarschijnlijk nog steeds met maatregelen van quarantaine in een hotel in Bangkok, van 2 weken. Er schijnen daartoe 34 hotels te zijn aangewezen; zie elders in deze Thailand blog. Landen als Cambodja, Laos, Maleisie, Myanmar, Vietnam, zitten voorlopig potdicht.
  Ik vind het triest voor je, want Thailand is zo’n mooi land en ook prettig qua klimaat in de periode dat jij wilt vertrekken. Kan je langzaam wennen aan de warmte.
  Misschien proberen baantje te krijgen voor 6 maanden, en dan eens weer kijken.
  Succes, Inge

 13. Mo zegt op

  Costa Rica is misschien wel een mooie optie voor je. Ben het zelf ook aan het overwegen nu Thailand uitgesloten is.

 14. Stan zegt op

  Hoi Zara,
  Ik zie het de rest van het jaar niet meer gebeuren dat er gebackpacked kan worden naar landen buiten Europa. Misschien kun je proberen werk te zoeken voor de komende 6 maanden, wat eurootjes sparen, en hopelijk is het in de lente weer mogelijk om ergens naar toe te reizen. Je begint weer met studeren eind augustus neem ik aan?

 15. ton zegt op

  Als ik jou was zou ik dat backpacken maar even voorlopig uit je hoofd zetten. Het is allerminst een goeie tijd om onbezorgd rond te reizen. Een beetje verre reizen is zowiezo al net iets moeilijker dan thuisblijven, en het laatste wat je zou moeten willen is om in een onbekende omgeving in corona problemen te komen. Verzin wat anders voor dat jaar en ga op reis als alles betreffende corona wat gesettled is en er bv een vaccin beschikbaar is. Dit is niet het advies van een bangerik. Ik reis al een jaar of 20. Overwegend backpacken in zuid Amerika en Azie, totaal in 64 landen en ik doe het nu even ook wat rustigaan.

 16. robert zegt op

  Azie zit potdicht voorlopig. Net als veel andere landen. Alleen europa is een optie voor de eerst komende maanden. Misschien is island hoppen in griekenland iets voor je. Of anders je geld bewaren tot volgend jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website