Beste lezers,

Mijn reis naar Nederland was gepland van 7 maart t/m 27 maart. Maar toen kwam de maatregel, dat buitenlanders niet meer Thailand in mochten en zit ik nog in Nederland.

Nu verloopt mijn Thaise rijbewijs op 4 mei 2020 en ik denk dat ik dan nog niet terug ben in Thailand.

Mijn vraag is, kom ik daarmee in de problemen of kan dat ook later dit jaar?

Groet,

Leo

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Ik kan niet terug naar Thailand en mijn Thais rijbewijs verloopt”

 1. Cornelis zegt op

  Het mijne verloopt ook binnenkort, maar de afgevende kantoren hier in TH zijn gesloten. Mij is verteld dat ik tot maximaal een jaar na de laatste dag van geldigheid verlenging kan aanvragen.

  • Kees zegt op

   Dat klopt maar je zal dan wel weer een video moeten “bekijken”. Zo is het mij in ieder geval vergaan. Bovendien moet je minimaal een vusum hebben en niet een minder dan 30 dagen visum. Bovendien verlangt men dan ook een verklaring van een Thaise arts mbt de gezondheid.

   • Cornelis zegt op

    Die video moet je hier – CR – sowieso bij elke verlenging bekijken, op welk tijdstip je die ook aanvraagt. Een gezondheidsverklaring wordt bij een verlenging niet gevraagd. Althans: hier niet maar dat kan 100 km verderop best weer anders zijn………

 2. Sjon zegt op

  Geen zorgen Leo.

  Ik en mijn vrouw waren ook ‘te laat’ met verlengen, 2 respectievelijk 6 weken. Niemand die er ook maar iets over zei. Geen enkel probleem dus.

 3. Willem frank zegt op

  Hallo beste, klopt wat meneer zegt 1 jaar na het verlopen heeft u de tijd tot verlenging.
  Groet, W. Frank

 4. Henry zegt op

  Het oude rijbewijs blijft minimaal 1 jaar geldig

 5. Henk Hauer zegt op

  Normaal gesproken ( zonder virus) Men kan zijn rijbewijs vernieuwen 3 maanden voor de eind datum. Maar normaal niet na de eind datum. Vroeger kon men het tot max een jaar laten verlopen, Door veel misbruik heeft men dit veranderd.
  Nu het kantoor gesloten is, is het het beste bij terug komst checken wanner het weer open gaat en dan zo snel mogelijk vernieuwen
  succes

  • Renévan zegt op

   Waar kan ik vinden dat een rijbewijs niet meer verlengd kan worden nadat het langer dan 3 maanden verlopen is. Mijn vrouw heeft op diverse Thaise websites gekeken en volgens haar is het nog steeds een jaar.

  • wim zegt op

   Beste Henk

   Dat klopt niet; tot voor kort kon je zelfs je rijbewijs alleen verlengen nadat de geldigheid van je rijbewijs was verlopen. Nu kan dat wel daarvoor en daarna tot een jaar nadat je rijbewijs is verlopen . Heb je dan nog niet gedaan dan moet je een nieuwe theorie test doen.

 6. Peter Sapparot zegt op

  Verlengen kan tot na geldigheidsdatum en dan tot en met je verjaardag. Dus in uiterste geval zou dit 1 jaar zijn als de afgifte op je verjaardag was. Dit dus in Chiang Mai.

 7. Renévan zegt op

  Normaal gesproken kan men een rijbewijs verlengen dat niet langer dan een jaar verlopen is, men mag uiteraard niet rijden met dit verlopen rijbewijs. Momenteel worden er geen rijexamens afgenomen. Daar er momenteel ook geen rijbewijzen verlengd worden krijgt men nu automatisch een verlenging. Zo gauw dit weer mogelijk is moet dat alsnog gebeuren.
  Als ik het goed begrijp moet wel nu als uw rijbewijs verloopt een online training gedaan worden. Op http://www.dlt-elearning.com ziet u hoe u zich daarvoor aanmeld. Maar voor de zekerheid kan u het beter navragen bij een LTO.

 8. Co zegt op

  Doktersverklaring voor 50 baht dat was bij mij mijn bloeddruk meten en heb geen dokter gezien. Rijbewijs verlengen deed ik na mijn verjaardag want dan is het 6 jaar geldig. Stoeltje zitten en dan kijken of je niet kleurenblind bent door de kleur te zeggen wat het stoplicht aangeeft daarna de rem test en hoppa weer verlengd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website