Lezersvraag: Ik ben geadopteerd en zoek mijn Thaise biologische ouders

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 februari 2020

Beste lezers,

Weet iemand misschien of je in een Thais ziekenhuis en met name uit Bangkok rond 1986 verplicht was om je te legitimeren bij de bevalling, of dat je gewoon een naam kon opgeven? Ik vraag dit omdat u voelt het misschien al aankomen ik ben geadopteerd, en ben opzoek naar me biologische ouders en broer of zus, ik weet dat dit onderwerp voor de Thai misschien een taboe is, maar het antwoord zou mij enorm helpen in de zoektocht.

Om mijn vraag meer toe te lichten; ik heb adoptie-papieren waar de namen in staan van me biologische ouders, ik wil er dus zeker van zijn dat die namen echt van hun zijn. In die papieren staat ook dat ik tweede kind ben vandaar dat ik denk dat ik ook een biologische broer of zus heb. Mijn biologische ouders waren bij mijn geboorte 30 en 32 jaar en zijn nu dus 60 en 62 jaar, gezien die leeftijd wil ik niet te lang wachten met hun zoeken.

Alvast bedankt!

Groet,

Kimball

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Ik ben geadopteerd en zoek mijn Thaise biologische ouders”

 1. Renato zegt op

  lijkt me iets voor het programma ” Opsporing Verzocht “van de NOP. Daaraan al eens gedacht ?

  • tooske zegt op

   Renato toch,
   Opsporing verzocht van de NPO is een programma om misdadigers op te sporen.
   Je bedoelt waarschijnlijk het programma Spoorloos die zoeken verwanten in den vreemde, maar ik vrees dat er een wachtlijst is en er een selectieronde aan vooraf gaat.
   Maar Kimball, niet geschoten is altijd mis, dus wat let je.

   • Renato zegt op

    foutje …. ik bedoelde spoorloos.. sorry !

  • Joop zegt op

   Misschien bedoel je “spoorloos”….groetjes Joop

  • Steve zegt op

   Renato bedoelt het programma “Spoorloos” op NPO1.

   Voor Kimball: Wellicht kun je contact opnemen met de burgelijke stand (gemeentehuis) van Bangkok, want goede kans dat jouw geboorte geregistreerd is (je lijkt namelijk te vermoeden dat je in BKK geboren bent).

   Of misschien kunnen deze mensen je helpen:

   https://thailandpi.com/thailand-people-finder.html

   https://thailandpi.com/adoption-tracing-thailand-biological-mother-father.html

  • hansman zegt op

   De TV variant is “Spoorloos” van KRO/NCRV–> https://www.kro-ncrv.nl/programmas/spoorloos/aanmelden
   Succes bij jouw zoektocht!

 2. Janderk zegt op

  Lieve of beste Kimbal,

  Vroeger was het in Thailand vergeleken met Nederland een mistroostig gebeuren met de burgerlijke stand.
  Maar dat moet je niet weerhouden om een zoektocht te beginnen. Denk is aan bijvoorbeeld Spoorloos. Dat is natuurlijk een TV programma en als zij aan de slag gaan moet je vaak met je hele hebben en houwen op de TV. Vanaf de jaren 80 is er een behoorlijke slag gemaakt met de burgerlijke stand in Thailand. Tegenwoordig is het bijna niet meer mogelijk om een geboortebewijs te krijgen van de burgerlijke stand zonder een bewijs van bevalling van een dokter of ziekenhuis. Jou geboorte zit in een grensgebied. Maar niet geschoten is altijd mis.
  Ik woon zelf al vanaf 2005 in Thailand. Ik ben getrouwd met een lieve Thaise vrouw. Wij hebben zelf een kind opgevoed welke niet ons biologische dochter was. Toen ik nog in Nederland woonde heb ik zelf een geadopteerde zoon gehad uit Indonesië (welke helaas is overleden) Mijn vrouw zal beslist willen helpen en
  ik wil wel een poging gaan wagen. Maar zonder verdere gegevens kan ik natuurlijk niets.
  Ik geef je mijn email-adres op als je gaat reageren. Dan kan je me meer vertellen en kan je me mogelijke je geboortebewijs en andere zaken opsturen. Dat alles onder verdere geheimhouding. En ik wil er niets voor hebben.

  Groet uit Thailand
  Janderk

 3. Ellis zegt op

  Renato, …. Opsporing verzocht is voor criminelen. Je bedoelt zeker het programma SPOORLOOS !!!!!!

 4. Ronald zegt op

  Ik denk dat je bedoeld dat het iets is voor spoorloos en niet opsporing verzocht

 5. Conimex zegt op

  In ieder geval je moeder, zij heeft zich moeten kunnen identificeren, je weet haar naam, helaas is het heel gemakkelijk om je naam te veranderen in Thailand, ik neem aan dat je geboorte certificaat bij jou in je bezit is, hier staat de naam van je moeder en je eventuele vader op.

 6. rori zegt op

  Als je weet vanuit welke organisatie en of ziekenhuis bent geadopteerd zou ik daar beginnen.
  Via als dat bekend is de lokatie van het ziekenhuis is het vaak eenvoudiger om binnen dat gebied te zoeken. vergeet niet dat wat velen als Bangkok zien is te vergelijken met de bijvoorbeeld een leef-woon gebied als Rotterdam, Veel wijken en stadsdelen zijn samengevoegd tot 1 groot conglomeraat.
  Het strekt zich uit van noord (Rangsit) naar zuid (Bang Kru) over een 60 km en van oost (Lat Krabang) naar west (Thawi Watthana) over ongeveer hetzelfde.

  Dus als je een meer specifiekere locatie hebt helpt dat zeker.
  Als je een naam van een deelgemeente hebt op het locale disctrict (gemeentehuis) of Amphur. Vaak weten veel mensen daar wel wat er speelt en kun je via een deelgemeente raad of de Thesabon Tambon veel informatie boven tafel krijgen.
  Veel “oude” geruchten blijven lokaal vaak lang leven.

  Ik woon zelf in een “kleine” plattelands gemeente met een oppervlakte als ongeveer 2 keer de gemeente Eindhoven. Ik kan je vertellen dat geruchten uit Acht-noord binnen 2 uur in Gijzenrooi zuid bekend zijn.
  Oh en ze hebben hier allemaal hele grote families. Zo is de vorige week een dochter van de nicht van een aangetrouwde tante van schoonmoeders zijde door een ongeval komen te overlijden. Welnu mijn zwagers uit Bangkok waren zelfs over gekomen.

  Geeft alleen aan dat alles vak binnen de familie wel bekend is. Dus als de NAAM klopt en je hebt meet houvast over de deelgemeente en of het ziekenhuis hoeft het in Thailand NIET moeilik te zijn..
  Veel Succes.

 7. Boonma Somchan zegt op

  Mister Surin Suvadinkun te benaderen via een Facebook profile ,er zijn verschillende groepen actief daar bv. Thai adoptees international .

 8. Familienaam zegt op

  De fam.naam is uniek in TH-dus er zijn geen 10tallen families met Jansen of de Vries. Dat helpt al een stuk.
  De kans is echter levensgroot dat deze fam. slechts werkte in BKK en hun eigen woonst ver weg in Isan of ergens anders is en dat ze na een periode van bahtjes verdienen erheen terugggegaan zijn.
  Zomaar in Th gaan rondvragen is de slechtste manier. begin met contacteren van adoptieverenigingen en info verzamelen, vaak zijn dat van die fb groepen. Relatief gezien zijn er maar weinig kinderen uit Th geadopteerd, Koreanen en Chinezen veel, veel meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website