Lezersvraag: IBAN rekening openen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 maart 2021

Beste lezers,

Ik las laatst een bericht over een bankrekening openen als je bent uitgeschreven uit Nederland. Nu probeer ik een rekening te openen bij N26, maar die stopt omdat ik een Thais nummer ingeeft.

Ben niet meer in het bezit van een Nederlands mobiel nummer. Hoe hebben andere mensen dit opgelost?

Wil een IBAN rekening openen om mijn pensioen gelden te ontvangen en hoge overboekingskosten te besparen.

Groet,

Sjaak

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: IBAN rekening openen”

 1. A. Herbermann zegt op

  Hallo Sjaak, 4 jaar geleden heb ik bij de Bangkok Bank een Euro-rekening geopend.
  Dit is de de Savings Foreign Currency Deposito Account. Het is een bruin boekje.
  Je kan vanuit Nederland gewoon geld overboeken in euro’s. Zo wordt bijvoorbeeld mijn maandelijks pensioen van het bedrijf waar ik heb gewerkt elke maand automatisch overgemaakt.
  De kosten voor deze transactie zijn +/- € 5.
  Het geeft je wat meer vrijheid, zelf bepalen wanneer je de euro’s omzet naar Baht.
  Ik hoop dat mijn ervaring je kan helpen.
  Groet Alex

  • Leo_C zegt op

   Hoi Alex,

   Ik heb even op Bangkok Bank gezocht, maar ik kan geen Savings Foreign Currency Deposit Account openen zonder eerst een “Business Account” te moeten hebben, dit is niet mogelijk, althans ik kan het niet met mijn “Personal Account” !
   En ook als je leest welke documenten je moet overleggen, is alles “company” gericht, dus niet voor de gewone burger !

   Jammer !

   Grt. Leo_C

  • Leo_C zegt op

   Sorry Alex, had niet ver genoeg door gezocht, heb inmiddels gevonden dat het wel mogelijk is, met een “Personal Banking Account” !

   Nogmaals sorry !

   Grt. Leo_C

 2. Kees janssen zegt op

  Indien je uitgeschreven bent uit nederland en toch een nederlands nummer nodig bent is het toch eenvoudig om een prepaid sim kaart aan te schaffen. Bijvoorbeeld van ortel. Hiermee kun je dus alles regelen. dit kun je eventueel via een kennis regelen die het koopt en activeert.
  Je hebt dan geen maandelijkse kosten.
  daarna opsturen naar Thailand sturen.

 3. Jannus zegt op

  Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Koop via vriend/kennis/familielid in Nederland een simcard. Tientallen aanbieders! Schaf zo nodig er een eenvoudig goedkoop mobiel toestel/smartphone bij aan. Eveneens tientallen aanbieders. Zet de app van N26 op dat toestel en telkens als je van de simcardaanbieder een seintje krijgt dat je jouw tegoed moet ophogen, doe je dat uiteraard.

 4. Gerard zegt op

  Heb het onlangs ook geprobeerd, maar de site staakt op het moment dat je een thais adres probeert in te tikken, of wel ik kreeg een melding dat N26 nog niet zover is om mensen in deze regio te bedienen (vrij vertaald). Ik heb toen even overwogen om het op het adres van mijn broer in NL te plaatsen, maar mij is niet duidelijk of er een controle in hun systeem is, via het adressen bestand van gemeentes (ben even kwijt wat de afkorting is (GBA?) ). Daar kom je dan niet in voor omdat je bent uitgeschreven, kortom wat geeft dat voor consequenties ???

  • Mark zegt op

   2 jaar geleden ook geprobeerd via een adres van een vriend, ze wilden een bewijs zien zoals huur contract of internet rekening of gasrekening op mijn naam. Toen hield het op

 5. Lenthai zegt op

  Paysera accepteert een thais telefoonnummer

 6. Arne Pohl zegt op

  Ik heb een rekening bij N26 en mijn Thaise nummer doorgegeven . Moest wel via de klantenservice en verder geen problemen ermee.

 7. HansNL zegt op

  Probeer het eens bij TransferWise.
  Een Belgisch bankrekeningnummer kun je via de app openen.

 8. Eddy zegt op

  Hallo Sjaak,

  Je kunt als inwoner van Thailand een rekening in thai baht en euro openen. De rekening in euro is een IBAN van een Belgische bank.

  Euro overschrijvingen binnen Europa is zoals je weet gratis, en omzettingen van euro naar thai baht via Transferwise is ook goedkoper dan wanneer je de eurorekening op een Thaise bank zou aanhouden.

  Nadelen van Transferwise: als Thaise ingezetene kun je nog geen debitpas krijgen, maar alles kun je via de app doen, zolang je een Thaise bankrekening hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website