Lezersvraag: Huren motorbike en verzekering

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
3 februari 2020

Beste lezers,

Als je een motorbike huurt in Thailand ben je dan automatisch verzekerd voor schade aan derden indien je een ongeval veroorzaakt en in fout bent (burgerlijke aansprakelijkheid)?

Groet,

Stonne (BE)

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Huren motorbike en verzekering”

 1. stevenl zegt op

  Nee. Nog sterker, zo’n verzekering is heel moeilijk te krijgen, en veelal ook uitgesloten op een reisverzekering.

  • David H. zegt op

   Enkel verzekerd mits je een Thai rijbewijs hebt, internationaal rijbewijs telt daar niet voor (maar je kan daarmee wel een Thais bekomen ),volstaat wel om gedurende max 3 maand te mogen rijden , maar je bent onverzekerd , dubbelzinnig Thailand eens te meer .

   • stevenl zegt op

    Nee, het gaat om het in bezit hebben van een geldig rijbewijs, Thais of niet is niet van belang. En in alle gevallen geldt dat de mogelijkheden zeer, zeer beperkt zijn, buiten de verplichte en erg beperkte PoRorBor verzekering.

 2. Henk zegt op

  Let er vooral op dat de meeste scooters en motorbikes in Thailand meer dan 50 cc zijn. Je moet dus een motorrijbewijs hebben!
  De verhuurders letter daar over het algemeen niet op, maar bij schade ben je dan mooi de pineut.

 3. Gerard zegt op

  Verhuur bedrijven zetten ook heel duidelijk in hun contracten dat je hoe dan ook aansprakeljk bent voor alle ongevallen… vaak met een bedrag erbij.

  Dit is omdat asl verzekerings maatschappijen erachter komen dat deze brommer verhuurd was onder hun verzekering dat deze niet uitbetalen. In de verzekering clausules staat ook duidelijk dat deze verzekering niet dekt als het voertuig verhuurd wordt.

  Nee dus, altijd cash betalen.

 4. eugeen zegt op

  Zorg er wel voor dat je een rijbewijs A hebt (motorfiets). Als huurder heb je geen verzekering.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website