Lezersvraag: Huisbezoek van immigratie ambtenaren

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 maart 2021

Beste lezers,

Ik heb een lezersvraag omtrent het huisbezoek van immigratie ambtenaren. Wie heeft ervaring met het huisbezoek dat immigratie ambtenaren komen doen?

Wij hebben vernomen dat het beamten zijn uit Bangkok niet uit eigen regio, klopt dit? Mijn vrouw is niet blij als er vreemdelingen in huis komen rondsnuffelen. Maken ze een telefonische afspraak of komen ze zo maar op een dag binnenlopen?

Wat is eigenlijk het idee achter dit huisbezoek? Wie heeft er ervaring mee positief negatief?

Groet,

Steven

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Huisbezoek van immigratie ambtenaren”

 1. jerry zegt op

  je hoeft ze niet binnen te laten ,ze komen alleen kijken of jij er woont
  als ze binnen willen moet ze een huiszoekings bevel hebben
  maak een foto van hun voor bewijs

 2. RonnyLatYa zegt op

  Dat zijn normaal immigratieofficieren van je lokaal immigratiekantoor, d.w.z. het kantoor waar je verlenging hebt aangevraagd. Maar dat hoeft niet altijd. Men kan zulke bezoeken ook laten uitvoeren door collega’s van de politie of een ander immigratiekantoor als je te ver zou wonen of het te druk is.
  Maar het nu ook weer niet zo dat ze speciaal daarvoor uit Bangkok komen om even bij jou langs te komen.

  In Kanchanaburi krijg ik meestal nog de dag van mijn aanvraag, of de dag nadien een telefoon met de vraag of ze langs kunnen langskomen. Meestal de dag nadien dan.

  Som is het 1 IO alleen, soms met 2 of 3, hangt af wat ze nog allemaal af te handelen hebben voor of na het bezoek aan jou.

  Komen echt niet rondsnuffelen in huis. Die ervaring heb ik niet. Steeds een gesprekje met je vrouw en/of een jouw bekend persoon. Vervolgens trekken ze wat foto’s met samen met jou en je vrouw.

  Mijn ondervinding is dat dit steeds in een gemoedelijke sfeer verloopt en duurt meestal een 15 minuten

  In het kort komt het er eigenlijk op neer dat ze willen weten dat je geen overlast veroorzaakt daar waar je woont en je wel degelijk daar samen met je vrouw woont m.a.w. dat je relatie “de jure et de facto” is zoals het voorzien is in de voorschriften

  Ervaringen zijn steeds positief.

  • Teun zegt op

   Ronny,
   Omdat ik dat in Chiangmai in al die 12 jaar nog niet heb meegemaakt, vroeg ik me af of ze jaarlijks bij jou (en anderen) langskomen vanwege huwelijk-visum . Dus om vast te stellen, dat de aanvrager en zijn vrouw daadwerkelijk samen op het opgegeven adres verblijven.
   Ikzelf heb een jaarvisum voor alleenstaande.

   • RonnyLatTya zegt op

    Meestal is gebruikelijk bij “Thai Marriage”. Daarom ook die “under consideration” stempel.

    Bij “Retired” is het minder gebruikelijk maar het kan.
    Is dus vrij normaal dat ze dat bij jou niet doen.

  • PEER zegt op

   Na m’n ASQ-hotel in Bangkok kwam ik 21 januari in Ubon Ratchathani.
   Meteen, ‘s-anderendaags, kwam er ‘n medewerkster van het streekgebonden hospitaal mijn aanwezigheid checken. Ook ‘n praatje over Covid19, m’n temperatuur werd gemeten, paar foto’s gemaakt en de dame vertrok weer.
   Ik voelde me zéér welkom in Ubon Ratchathani !!

 3. Hans zegt op

  Ik sluit mij volledig bij de woorden van Ronny aan.
  Komen niet binnen, houden een praatje met de door jou opgetrommelde getuige (kopid id en huisboek verplicht) en maken voor het huis een paar fotos.

 4. Hans zegt op

  wij hadden een hele goede ervaring met hun bezoek. Vriendelijk gesprek met mijn vrouw (men sprak alleen Thais). Er moest even een buurvrouw worden opgetrommeld die over mij getuigde. En er werd een foto gemaakt van mijn vrouw en mij pal voor het hek, waar het huisnummer op te zien was. Ik vond dat de poes ook op die foto moest. Geen probleem. Na twintig minuten was alles klaar en de ambtenaren weg. Er waren geen problemen. Mijn vrouw vertelde later dat die ambtenaren deze controle uitvoeren omdat er in onze buurt nogal wat illegale buitenlandse arbeidsmigranten waren.

 5. Dick41 zegt op

  Bij mij in Chiang Mai kwamen ze met 2 man, spraken geen woord over de grens. Wel correct en vroegen of ze binnen mochten komen. Namen alles in de woonkamer goed in zich op en vroegen naar mijn officierspet van de koopvaardij. Toen ik dat uitlegde waren nog vriendelijker. Wel hadden ze van tevoren in een onderonsje met mijn vrouw gevraagd om een bijdrage.
  Het blijkt volgens anderen als je daaraan niet voldoet de goedkeuring op zich kan laten wachten, of nadere informatie aangeleverd moet worden. Lang leve Thailand.

 6. bert mappa zegt op

  Oh ja en standaard vragen ze 500 bath voor benzine in hun BMW van de baas . De kosten van benzine zoudfen ze zelf moeten dragen.

  Van mij krijgen ze 0 bath.

  • RonnyLatYa zegt op

   Nog nooit een vraag over een of andere bijdrage gehad. Vond het al raar dat zulke reactie zo lang uitbleef.
   Bovendien heeft immigratie hun eigen wagens met logo op de zijkant en rijden ze niet in die van de “baas”.

 7. janbeute zegt op

  Ik denk alleen voor op basis van huwelijk visa extension verlenging.
  In al die 15 jaar dat ik hier woon op retirement overigens, heb ik nog nooit ene ambtenaar van de IMMI bij mij thuis gezien.
  Zelfs nog niet eens van de lokale gendarmerie.
  Ze mogen komen koffie staat klaar, heb niks te verbergen.
  Vraag mij alleen wel eens af waarom ze bij de IMMI in een peper dure BMW moeten rijden met die gezichts herkennings camera boven op het dak.
  Zie deze auto is trouwens ook nog een Hybrid uitvoering, wel eens staan naast het gebouw als ik kom voor mijn 90 dagen report.
  Zoiets kun je toch ook wel op een Toyota Yaris of Mazda 3 bouwen is een stuk goedkoper lijkt me.
  Of hebben ze bij de Immi geld genoeg.
  Moet dan ook lachen om de opmerking van de 500 bath voor benzine als ze ook gedeeltelijk op elektrisch kunnen rijden.

  Jan Beute.

 8. Lung addie zegt op

  Ik heb reeds 8j een jaarverlenging op basis van Retirement. Zoals we reeds allemaal weten is het in Thailand, betreffende immigratie gebruiken, overal same same but different…. Hier, in Chumphon, krijg je, sedert 3 jaar bij verlenging een ‘under consideration stamp’ van 1 maand. Is normaal gezien enkel gebruikelijk bij verlenging op basis van huwelijk.
  Gedurende die 8j heb ik 1 thuisbezoek van immigratie gekregen, ook 3j geleden. Waarschijnlijk hadden ze niets anders te doen en kwamen ze dus hier maar even langs. Was niet aangekondigd, geen gesprek met buren, geen vragen…. fotootje van het huis en ze waren weer weg.
  Zo zien we maar dat er geen echt rechte lijn te trekken is in de manier van werken van immi.
  Moet wel zeggen: alles verloopt hier heel vlot met de immigratie, geen enkel probleem.

 9. Willem k. zegt op

  Ronny je bent een topper met al je duidelijke antwoorden en adviezen.Ga zo door
  Veel succes en een warme groet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website