Lezersvraag: Hondje meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 oktober 2019

Beste lezers,

Ik wil graag mijn hond meenemen vanuit Nederland naar Thailand. Hondje weegt 9 kg.

Heeft iemand hier ervaring mee? Kosten? Hoe gaat dit allemaal?

Alvast bedankt & groet,

Paul


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Hondje meenemen naar Thailand?”

 1. Dirk zegt op

  In eerste instantie neem ik aan dat je je in Thailand wil gaan vestigen. Een hondje meenemen naar Thailand voor een vakantie is waanzin, vanwege de kosten en je doet het beestje er geen plezier mee met twee lange vluchten, klimaatverschil en wellicht moeizame inklaring bij terugkomst.
  Zelf heb ik 10 jaar geleden mijn Engelse Stafford meegenomen naar Thailand. Vloog van Dusseldorf met een dochter van Lufthansa eerst naar Berlijn en toen naar Bangkok. In Nederland veel kosten moeten maken, zoals Rabiesch test , speciaal hok voor de vlucht, stempel hier en stempel daar en overal behoorlijk dokken.
  In Thailand ruim 3 uur bij de dierenemigratie gezeten, die man dacht dat mijn Steffordje een pitbul was en die worden niet ingelaten. Verder kwam ik een stempeltje te kort, maar bij Gods gratie mocht ik door.
  Douane hield haar handje op voor 2000 thb en eindelijk waren we inside , Ik heb haar hier nog een paar jaar gehad , negen geworden, maar ten onder gegaan aan insectenbeten, die ziekten overbrachten.
  Je kunt het dus doen, rekening houden met behoorlijke kosten , weet niet wat de vliegticket voor een hond kost vandaag de dag, veel en tijdrovende voorbereidingstijd om alles in orde te krijgen, terugkeer bijna niet mogelijk, in Thailand nog steeds rabies, dus je komt moeilijk Nederland weer in. Succes ermee..

 2. Frank zegt op

  lees deze site even. https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-buiten-europa/

 3. Hans Pronk zegt op

  Beste Paul, we hebben geen ervaring met een hond maar wel met een konijn. In Nederland moet je in ieder geval diverse instanties langs. En je moet het natuurlijk van tevoren regelen met de luchtvaartmaatschappij. Zo’n 10 jaar geleden kostte dat 90 euro (enkele reis) en daarvoor mocht het konijn de cabine in maar kreeg het natuurlijk geen stoel (alhoewel er min of meer toevallig wel een stoel naast ons vrij was). Jouw hond mag natuurlijk niet het passagiersgedeelte in en het zal beduidend meer kosten dan die 90 euro in ons geval.
  Denk ook aan een eventuele binnenlandse vlucht als vervolg. Dat moet natuurlijk ook geregeld worden.
  Ons konijn is hier heel oud geworden ondanks de warmte.

 4. Mark Rubel zegt op

  Wij hebben ons vlinderhondje 2 x per jaar meegenomen naar Thailand.(dus 4 vluchten per jaar.Het is absoluut geen waanzin, een hond ervaart een vlucht net als wij.Wat Dirk schrijft over de kosten in Nederland klopt. In Thailand lang bij de dierenimmigratie zitten, dat hadden wij ook iedere keer. Drie uur is hier “normaal”. Terugkeren naar Nederland is geen enkel probleem wanneer je hond een vaccinatie heeft tegen rabies. Dat kost in Nederland tussen de 30 en 50 euro, in Thailand 2 euro! De ticketkosten voor een hond zijn circa 250 euro voor een enkele reis.Bij de douane in Thailand hoef je niets te betalen, wanneer je met een Thaise vrouw reist, die goed bespraakt is. Anders zijn de kosten circa 400 bath. Succes! Ons hondje kwam elke keer in een prima conditie aan in Thailand, maar had dan wel behoefte aan een sanitaire stop
  !!!

 5. Kees zegt op

  Ik neem al 10 jaar een hond mee naar Thailand.
  Met de KLM betaal je 400 euro heen en terug.
  Je moet kontakt opnemen met de Voedsel en Waren autoriteit in Utrecht.
  Tel.nr.0882232100.
  Succes Kees

 6. Carl. zegt op

  Beste Paul/Mark,

  Als je het kunt je kunt permiteren en niet op ziet tegen enig gedoe,,,DOEN…………!!!

  Zou wel de KLM kiezen….beste dieren vervoerder ter wereld, 100 jaar ervaring!!!

  Succes,

  Carl.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website