Lezersvraag: Hond meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 november 2020

Beste lezers,

Ik woon nu in NL en wil, zodra het weer kan, naar Thailand en mijn hond meenemen. In het verleden is het al eens behandeld en het leek mij wel heel goed te doen. Nu lees ik op de website LICG dat de hond na aankomst 30 dagen in quarantaine moet.

Heeft iemand recente ervaring met het vervoer van een hond naar Thailand?

Alvast bedankt en groet,

Paul

4 reacties op “Lezersvraag: Hond meenemen naar Thailand?”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Die 30 dagen staat al sinds jaar en dag in de officiele regels. In de praktijk mag je als Nederlander of Belg je hond gewoon meenemen, als je aan de overige papierwinkel voldoet. Mocht de official aan de grens twijfels hebben over de gezondheid van de hond, dan kan hij echter op grond van de regels de hond in quarantaine plaatsen. De kans daarop is minimaal, maar niet helemaal nul. Onze hond kon problemloos binnen en ik ken ook geen verhalen van mensen die hin hond alsnog in quarantaine moesten plaatsen.

 2. Cornelis zegt op

  Geen ervaring, maar hou in het achterhoofd dat wanneer je zelf bij aankomst in quarantaine moet, je je hond sowieso niet bij je mag houden.

 3. Yvonne zegt op

  Op het strand van Hua Hin komt al jaren een dame uit Finland met haar hond. Nooit een probleem heeft ze ons verteld. Ze gaat in Hua Hin in een appartementje.

 4. Sf zegt op

  Ik heb vorig jaar 2 Mechelse herders meegenomen, als je alle papieren in orde hebt hoeven ze niet in quarantaine.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website