Lezersvraag: Hond kopen van het Thaise Bangkaew ras

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 oktober 2020

Beste lezers,

Ik zou graag een hond kopen van het Thaise Bangkaew ras. Helaas zijn er maar weinig van. Men zeg vooral in het Noorden van Thailand. Zijn er lezers die mij aan contacten kunnen helpen?

Alvast dank.

Groet,

Klaas

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Hond kopen van het Thaise Bangkaew ras”

 1. Arjen Schroevers zegt op

  Dag Klaas,

  Ik neem aan dat je in Thailand zoekt?
  Bang-kaews zijn geweldige honden, maar zeker niet de makkelijkste.

  Weet wel waar je aan begint. Een Google search, of even op Facebook zoeken geeft je tientallen hints van fokkers. Het zijn er zoveel dat het ondoenlijk is om hier contacten te geven.

  Van oorsprong is het inderdaad een Noord-Thais ras, and maar ze zijn echt in heel Thailand te vinden. Ze worden ook heel vaak afgedankt. In veel dogshelters vind je ze ook.

  En mocht je in Nederland zoeken, (dat is uit je vraag niet echt duidelijk) zelfs in Nederland vind je eenvoudig fokkers van dit bijzondere ras.

  Succes!

  Arjen.

  • Antony zegt op

   Ben het met Arjen eens en inderdaad geweldige honden en zeer goede waakhonden.
   Een kennis heeft er 1 en zodra ze je kennen zijn ze superlief ook met kinderen.
   Beetje moeilijk karakter met met geduld en de juiste aanpak is het gewenste gedrag aan te leren.
   Zelf hou ik het bij mijn Mechelaars.
   Ik kan je helaas niet helpen met fokkers hier in Thailand voor het door jou gevraagde ras.
   Succes ermee
   Groet,
   Antony

 2. Rianne zegt op

  Mijn oudste zoon te Changmai heeft zo’n hond. Een pracht beest met een enorm stevig karakter. Bangkaews zijn geen schoothondjes, ze zijn er ook niet om mee te wandelen of te knuffelen. Het zijn waakhonden. Zij beschermen baas en erf. Mijn zoon heeft zo’n hond omdat hij jaarlijks vele malen buiten Thailand aan het werk is. Hond is er voor zijn (Thaise) vrouw en kinderen. Mijn schoondochter weet van wanten hoe met de hond op te trekken. Dat wil zeggen niet te veel mee bemoeien.

 3. Luc zegt op

  Guy Roosens Pattaya heeft 9 puppies te koop 0826827324 .

 4. Johnny BG zegt op

  Zelf zou ik een hond uit een asiel halen maar hierbij wat adressen voor Bangkaew pups https://www.kamolchaibangkaew.com/puppy_album.php

 5. timker zegt op

  Wij hebben zelf een bangkaew en vrienden van ons hebben er zelfs 2, die komen alle 3 van dezelfde fokker. Die fokker woont in de (ruime) omgeving van Udon Thani, in de noord oostevan Thailand. Wij hebben onze hond, net als de 2 van de vrienden, Westers opgevoed en dan is hij voor eigenaar en de familie erg beschermend, maar ook lief. De hond is alleen maar los in onze ommuurde tuin en er wordt een beetje mee aan de lijn gewandeld. Thaise mensen zijn vaak bang voor een bangkaew maar de vrieden van de eigenaar hebben daar geen last van !!!

  • Johnny BG zegt op

   De laatste zin vind ik begrijpelijk als eigenaar van een ridgeback asbakkenhond maar het blijft een uitdaging met nieuw bezoek. Liever een karakter dan het afkappen daarvan. Wat dat betreft is een hond vaak een afspiegeling van de verzorger 😉

 6. Jan VC zegt op

  Wij hebben twee Bangkaew Dogs.
  Stevig karakter maar bijzonder voor hun huisgenoten!
  Ik zou ze NOOIT een volwassen exemplaar in huis nemen maar een pup! Je kan ze mits een consequente opvoeding erg naar je hand zetten!
  Bij ons lopen ze vrij rond in een grote ommuurde tuin. Perfecte wakers en behoeders voor ongewenste indringers, waarmee ik slangen en alles wat kruipt en vliegt, bedoel.
  Thaise mensen zijn er bang voor.
  Onze bezoekers zijn veilig. Ze hebben als puppy sociaal gedrag aangeleerd. Eenmaal ze je kennen, komen ze ook genieten van de aanwezigheid van de bezoekers.
  Voor ons zijn het schatten. Voor indringers de pest!
  Ik zou absoluut terug voor Bangkaew honden kiezen!
  Bij ons leven ze buiten, hebben een droge slaapplaats en eten uitsluitend droge voeding. Met 20 kg droge voeding komen we ruim een maand toe!
  Wij zijn gek van onze twee sloebers!

 7. HAGRO zegt op

  Het belangrijkste bij de keuze van een hond zijn de eigenschappen.
  Past de hond bij jou en vooral bij je roedel?
  Dat is veel belangrijker dan het uiterlijk.
  Een erf hond wordt geen jachthond.
  Een eigenzinnige hond wordt geen slaafse hond!

 8. klaas zegt op

  Bedankt voor alle informatie. Ik denk dat we de uitdaging aangaan. Van Timker zou ik nog graag het telefoon nummer of adres van de fokker in Udon krijgen. Bij ons niet te ver vandaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website