Lezersvraag: Hoe zit het met de vaccinatiebereidheid in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 april 2021

Beste lezers,

Ik zou graag iets willen vragen aan alle Thailand kenners. Mijn partner en ik willen van de zomer of in het najaar voor het eerst naar Thailand reizen. Ligt ook puur aan de covid situatie daar en in de wereld.

Mede omdat mijn partner diabetes heeft wilt hij alleen business class of first class reizen. Dus die keuze is al gemaakt. Maar hoe zit het momenteel met de vaccinaties in Thailand? Is de bereidwilligheid om zich te laten vaccineren groot of juist niet?

Wij hebben vrienden in Thailand ‘Thai en niet Thai’. Wij hopen dat zij zich wel laten vaccineren. De Nederlandse vriend is anti-regering vooral NL en vindt covid maar onzin. Dus neem aan dat de herontmoeting met hem vanaf een afstand zal moeten?

De Thaise vriend laat zich niet echt uit erover. Kan ik hem gewoon vragen of hij zich laat vaccineren of kom ik dan aan zijn eer?

Bedankt voor uw bijdrage.

Groet,

Patricia

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 4 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met de vaccinatiebereidheid in Thailand?”

 1. Willem zegt op

  Het Thaise ministerie van buitenlandse zaken heeft aangekondigd dat alle buitenlanders die in Thailand wonen gevaccineerd kunnen worden.

  https://thethaiger.com/coronavirus/all-foreigners-eligible-for-covid-19-vaccine-under-thailands-vaccination-plan

  Dit artikel lezende komen er nog wel wat vragen opzetten.

  Wordt vervolgd

 2. Hans zegt op

  ik zou er niet op rekenen dat je eind mei veel gevaccineerden in Thailand gaat ontmoeten.

  voorlopig alleen front line personeel zoals bvb in de verpleging.

  wanneer de “gewone man” aan de beurt is zal moeten worden afgewacht, maar zeker niet eind mei.

  vragen staat vrij, ook aan thai. het verkiezen niet te antwoorden is dan weer afhankelijk van de vriend en de band ermee.

 3. Chris zegt op

  Beste Patricia.

  De vaccinatie bereidheid weet ik niet. Wat ik wel weet van familie in Phuket dat al het personeel in de 5 sterren resorts nu worden opgeroepen voor vaccinatie (de vaccins waren nu even op). Het zou zomaar kunnen dat men daar dan alleen nog mag/kan werken als je gevaccineerd bent. Dus het ligt er denk ik aan waar u naartoe gaat. Beetje hetzelfde als in Nederland, geen grote mensenmassa’s opzoeken en i.v.m de diabetes van uw man contact vermijden met vaccin weigeraars.

  • KhunTak zegt op

   Beste Chris, mag ik jou erop wijzen dat dit niets met vaccine weigeraars van doen heeft.
   Daar wil ik graag nog aan toevoegen dat het al is aangetoond dat sommigen die al “wel” hun dubbele vaccinshot hebben gehad opeens opnieuw covid 19 hebben opgelopen.
   Dus jouw stelling gaat helaas niet op

 4. Hans zegt op

  Patricia heeft het niet over eind mei maar over komende zomer of in de herfst. Op haar vraag heeft Thailandblog vandaag al in een 2-tal artikelen exact antwoord.De productie van AstraZeneca in Thailand start naar verwachting in juni; en omdat Prayuth zich voor een te grote taak ziet staan zijn er in Thailand met een aantal bedrijven samenwerkingsverbanden afgesloten. Dan wat die ene vriend betreft die covid-verzekering maar onzin vindt: in NL gelden afstandsregels, in Thailand ook. Gezond- of boerenverstand gebruiken doet al heel veel. De laatste kwestie over het aan de Thaise vriend vragen waarom hij zich niet laat vaccineren vind ik vreemd. Die vraag wordt de NL-vriend toch ook niet gesteld?

 5. Christiaan zegt op

  Hoe het beleid in Thailand ten aanzien van vaccinatie is, is mij onduidelijk. Er komen nogal tegenstrijdige berichten langs in de pers.

  In onze gemeente Cha-Am kwamen mensen vorige maand inventariseren, wie er het vaccin wilde hebben. Ik wilde wel, maar dat wilde men niet noteren. Dus die belofte van de regering om allen ook buitenlanders woonachtig in Thailand te vaccineren, komt men dus niet na.
  In particuliere ziekenhuizen hoor ik ook al praten over geheel ontbreken van medewerking van de regering om vaccins te mogen bestellen en vaccinaties te mogen uitvoeren.

 6. patricia zegt op

  bedankt voor de reacties. ik wil even reageren op wat reacties; met de ‘bereidheid tot vaccinatie’ bedoel ik niet wat er door de regering of media naar buiten wordt gebracht van ‘bereidheid’? maar de ‘echte mensen’ om u heen. ik neem aan dat velen van u een Thaise partner heeft? familie daar. merkt u zelf enige bereidheid tot vaccinatie of juist tegenovergestelde.

  en om te reageren op de reactie van Hans: ” De laatste kwestie over het aan de Thaise vriend vragen waarom hij zich niet laat vaccineren vind ik vreemd. Die vraag wordt de NL-vriend toch ook niet gesteld?”.

  vreemde reactie want hoe weet u dat wij de NL vriend ook niet hebben gevraagd zich te vaccineren?

  omdat mijn partner tot de hoog risico personen behoord willen wij zo min mogelijk contacten met mensen die zich niet hebben laten vaccineren. vrienden of geen vrienden.

  daarom ook de vraag ‘hoe zit het met de bereidheid tot vaccinatie in Thailand’. ik lees in andere berichten dat er weinig covid besmettingen zouden zijn of zieken?? of wordt dit door de regering / media verdraaid? werkelijke cijfers zijn denk ik in zo’n land als Thailand moeilijk te geven. op internet lees ik namelijk zeer tegenovergestelde informatie hierover ook.
  Thaise regering zegt dat er weinig covid besmettingen zijn en heel erg ‘safe’ is. in hoeverre moeten wij dit geloven?

  hoogstwaarschijnlijk zullen we deze zomer nog niet gaan reizen dan denk ik. het risico om besmet te gaan worden is te groot denken wij.

  sowiezo eerst ons 2 vaccinaties afwachten in B.

 7. Sjaak zegt op

  Patricia,
  je wilt dit jaar misschien naar Thailand komen en vraagt over de bereidheid van de vaccinaties.
  Mijn vraag is nu, waarom wacht je niet nog een jaar om naar Thailand te komen, dan is meer bekend over Covid-19. Ik woon al een aantal jaren in Thailand, dus ben hier komen voordat het virus is uitgebroken.
  Nu merk ik dat sommige mensen bang zijn voor buitenlanders. (dit is geen discriminatie)
  En de Thaise wetten zullen regelmatig veranderen, dus je weet niet tot je op vakantie gaat en misschien moet je eerst 2 weken in quarantaine. Dit is geen leuke start voor je vakantie.
  Over een jaar is meer bekend bij de Thaise bevolking

  Sjaak

  • Patricia zegt op

   Sjaak bedankt voor uw bijdrage. In principe geef ik u helemaal gelijk. Mijn partner wilt graag na de zomer gaan om verschillende redenen. Hij is illegaal geadopteerd geweest (adoptie terug gedraaid) en wilt graag zijn biologische familie gaan (be)zoeken. Hij gaat terug werken in de privaat beveiliging militaire en over 6mnd gaat hij hoogstwaarschijnlijk terug naar Irak Congo etc. Maar de afwegingen zijn we aan het bepraten.
   We zitten niet aan een vakantie data vast zeg maar dus hebben we allebei tijd genoeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website