Lezersvraag: Hoe zit dat met brillen en contactlenzen in Thailand ?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 december 2019

Beste lezers,

In Nederland ga ik door het leven met contactlenzen, simpele maandlenzen -2.0 voor veraf. Om te lezen heb ik dan een leesbrilletje nodig van +2.0 om de boel leesbaar te krijgen. Beide items, simpel en goedkoop van Kruidvat of Hema.

Nu heb ik hier (TH-BKK) lenzen gezocht en kom niet verder dan Watson’s met van die fancy gekleurde lenzen met ster-achtige lijntjes in de lens. Drie keer de prijs van in NL. Nog daaraan toe, maar loop er nu bij als een Japans youtube-sterretje met van die grote gekleurde irissen. Toch raar voor een man van 62. Zijn er geen gewone, betaalbare, heldere, zonder opsmuk?

Dan op zoek naar een nieuw leesbrilletje, model Hema is defect geraakt. Hiermee kom je helemaal aan de beurt: enkel bij de glimmende optiek-winkels en vanaf THB 3000! Wel op maat gemaak , maar ik zoek gewoon een bril van THB 100 voor een paar keer wat te lezen. Kan ze in de Watson’s e.d. Big C en zo nergens vinden.

Mijn vrouw kan mij ook niet helpen, die is flink jonger en kent deze problemen niet..

Alvast dank voor de hulp.

Vriendelijke groet,

Hans

19 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit dat met brillen en contactlenzen in Thailand ?”

 1. chris zegt op

  Brilletje van 100 tot 150 Baht gewoon te koop op de Thaise markten waar iedereen dagelijks zijn grioenten en vlees/vis koopt. Ben nog geen markt tegengekomen waar NIET zo’n stalletje staat.Mijn vrouw koopt ze met enige regelmaat omdat de pootjes voortdurend afbreken.

 2. nicky zegt op

  Voor contactlenzen weet ik het niet, maar die moeten makkelijk te krijgen zijn, want mijn oudste zoon nam ze altijd mee voor de jongste. Leesbrilletjes kan je overal kopen. Bij de Big C en Lotus staan vaak kraampjes met goedkope leesbrilletjes , ga maar eens kijken bij Big C extra. . en op nachtmarkten kan je ze ook vaak vinden.

 3. ziehier zegt op

  Heb zelf enkel leesbril nodig, 2,25 of 2,5 en die koop/kocht ik op een klein stalletje aan 29 bt/stuk vlakbij de oude lottereekantoren. Hij heeft ook allerlei stukken tekst waarmee je kan uitproberen welke sterkte voor jou geschikt is. Ze gaan bij mij ca 1 jaar mee, dn breekt meestal wel een van de randen rondom. Ben echter toch overgestapt op in NL gekochte-geeft niet waar, die zitten wat prettiger en houden het langer uit. Op tiepies Thaise markten kun je wel dat soort verkopers vinden. Heb je een kop in EUR formaat, dan zullen Thaise monturen denkelijk toch ook wat te krap zitten, ik heb formaat asean. Van lenzen weet ik niet, die hoef ik niet.
  Bril=waen ta. Of ga eens langs bij de enorm vele witblauwe of groene brillen-ketens wat die te bieden hebben, dat heb ik zelf nooit gedaan.

 4. stevenl zegt op

  Ik snapo de vraag erlijk gezegd niet zo goed. Die standaard brillen vind je werkelijk overal hier, in veel 7/11’s, op de markt, en natuurlijk ook bij de grotere winkels als Big C, Teswco, etc.

 5. Ger-Korat zegt op

  Voor een leesbril ga je naar een een weekmarkt of speciale markt of naar een “20-baht” winkel of vergelijkbaar. In de grote steden zijn groothandelsmarkten ( saam phaeng markt genaamd )en daar zijn ze zeker en gewoon per stuk te koop voor 100 baht met veel keus.

 6. Bert zegt op

  Contactlenzen weet ik niet, die heb ik niet nodig.
  Zie ze wel vaak liggen bij de drogist zoals Watson of Bootz, maar let er nooit op.
  Leesbrillen zijn er volop te verkrijgen m.i. van 100-500 thb.
  Gebruik ik zelf ook, ook bij onze Big C staat een rek met die dingen, maar in ieder winkelcentrum of markt is wel een standje met goedkopere leesbrillen.
  Zou echter wel een iets duurdere nemen, die zitten meestal wat fijner.

 7. David H. zegt op

  Wat betreft de contactlenzen , moet toch simpel mogelijk zijn deze die je nodig hebt door een kennis of familielid te laten opsturen vanuit Nederland, in voldoende voorraad , naargelang dag of maandlenzen zachte of harde ,die dingen wegen niks , en je kan vanuit Thailand online in NL. kiezen ,kopen, betalen, en laten leveren bij je NL contacten , moeten ze alleen nog maar opsturen naar je.

  PS: leesbrilletjes op alle markten wel een paar kraampjes te vinden evenals in Tescolotus of Big C voor luttele bahtjes

 8. Freddy zegt op

  Contactlenzen zijn gewoon te koop bij de Top Charoen brillenwinkels,

 9. José zegt op

  Leesbrillen idd. overal hier ook bij de 7/11.
  Contactlenzen bij de opticiens, brillenzaken, zitten ook overal.

 10. Henk zegt op

  Het is niet hatelijk bedoeld maar ik krijg toch het idee dat je alle lenzen en je leesbrilletje in Nederland hebt gelaten .Of is het zo dat je de hotelkamer niet af bent geweest ,Sorry voor deze uitspraak maar in heel Thailand en met name Bangkok wen Pattaya wemelt het van de Top Charoen zaken ,daar koop je wel een dure leesbril dus bovenstaande reacties kan je beter opvolgen voor een leesbrilletje .Mocht je een Top Charoen winkel gevonden hebben die hebben zoveel soorten en maten contactlenzen op voorraad dat ze ze zijn gaan vekopen .Succes !!

 11. Ellis zegt op

  Brillen absoluut geen probleem. Kun je ook op laten meten bij optician. Contactlenzen. Ik heb in Nederland harde contactlenzen gedragen van 1969 tot hier in Thailand 2009. – 6 + 3.5 dus best heftig. Eenmaal in Thailand wonende regelmatig ontstekingen i.v.m. luchtvervuiling, stof en warmte. Helaas na 3 behoorlijke ontstekingen in mijn ogen, mijn contactlenzen op moeten geven en draag nu een bril met focus. Best jammer, maar het zij zo.

  • Han zegt op

   Ik heb -8 en draag al 40 jaar lenzen. In het begin barde, later zachte die zitten veel comfortabeler. Bovendien komt daar niet zo makkelijk stof tussen. Ik woon op het platteland, veel stof maar doe nrt als in nederland makkelijk een maand met een lens.

   • ellis zegt op

    Klopt wat je verteld van zachte lenzen, maar helaas zijn mijn ogen (te bobbelig) hier niet voor geschikt en kan deze niet dragen.

 12. Alex zegt op

  Contact lenzen, zowel gekleurd als blanco, zijn te koop in iedere opticien shop in Thailand. Charoen Optical is een van de grote optiek ketens, waar ik meermalen contact lenzen heb gekocht, naar volle tevredenheid.
  In de grote winkelcentra zoals Central, zitten er meerdere opticiens, bijna op een rijtje.

 13. Franske zegt op

  Hey Hans,

  Contactlenzen vind je bij MBK, de grote shopping mall in Pathum Wan. Er zijn verscheidene shops op het gelijkvloers daar…

 14. Hein zegt op

  Top Charoen voor lenzen

 15. Jos zegt op

  Contactlenzen om een volledige maand te dragen (de zogenaamde maandlenzen) worden in Thailand niet verkocht. Probleem schijnt de luchtvervuiling te zijn. Daglenzen zijn WEL overal te verkrijgen zoals hierboven aangegeven. Maar dus wel vrij duur (heel duur zelf 🙂
  Ik bestel mijn maandlenzen gewoon online, deed ik in Belgie ook reeds meer dan 15 jaar wegens veeel goedkoper. Wel zorgen voor 1 maal per jaar eens naar de oogarts te gaan.
  Laat het maar weten als je meer info wenst.
  Succes.

  • Han zegt op

   Ik draag in thailand gewoon maandlenzen , geen enkel probleem. Maar deze heb ik nog uit nederland meegenomen, Binnenkort moet ik ze in thailand kopen. Worden ze ook naar thailand verstuurd als je online koopt en waar bestel je ze dan?

 16. charlie zegt op

  Kleine tip v.w.b.de brillen die hier te koop zijn op de markt of waar dan ook, 1 nadeel is dat de glazen dezelfde sterkte hebben. Als je ogen verschillende sterkte hebben koop er dan 2. 1 voor het linkeroog en 1 voor het rechteroog.Zorg wel dat de brillen hetzelfde zijn en dat er schroefjes in zitten die je kunt losdraaien.
  Thuis de schroefjes losdraaien en het glas voor b.v het linker oog er uithalen en in de bril voor het rechter
  oog op de goede plaats zetten. Je hebt dan een goede bril voor beide ogen.
  Werkt voor mij prima.
  Groet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website