Lezersvraag: Hoe vaak de boel laten inspuiten tegen termieten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 december 2020

Beste lezers,

Hoe vaak per jaar moet pestcontrol opdraven om te spuiten tegen termieten en ander gespuis? Wij hebben net een nieuwe keuken en die wil ik niet laten opvreten door ongenode gasten.

Groet,

Benny

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe vaak de boel laten inspuiten tegen termieten?”

 1. wim zegt op

  Hier wordt het maandelijks gedaan. Het lijkt me voldoende want ik zie niets opgegeten worden.

 2. Casey zegt op

  Bij mij komen ze iedere 3 maanden spuiten, ik woon hier al twintig jaar , heb oa een teakhouten dak en ik heb nog nooit ergens last van gehad……..

 3. tooske zegt op

  Benny,
  wat en hoe vaak ze spuiten weet ik niet maar een ding is zeker, het is vergif en zeker niet gezond.
  Slecht voor alle leven en slecht voor het milieu.
  En niet alle mieren zijn termieten, ik heb ze hier nog nooit gezien en voor het ander kruipsel zijn er minder desastreuze oplossingen, zoals azijn of gewoon water.

  • Caspar zegt op

   Gebruik geen (huis)middeltjes zoals chloor, schoonmaakazijn of zout om een plaag te bestrijden. Hoewel ze vaak getipt worden, zijn de middelen niet getest als bestrijdingsmiddel. Bij verkeerd gebruik kunnen ze de natuur beschadigen en gevaarlijk zijn voor de gezondheid Tooske !!! Spuit dan op waterbasis en niet met puur Gif.

 4. Maryse zegt op

  Ik zou het maar op het oordeel van het ‘pestcontrol’ bedrijf vertrouwen. Zij kunnen het het best inschatten wat uw huis nodig heeft. En als u bang bent opgelicht te worden met de prijs, dan vraagt u twee of drie offertes aan bij ander bedrijven. Lijkt mij simpel.

 5. Jan S zegt op

  In ons condominium complex ook één keer per maand.

 6. dick zegt op

  Benny,
  ik heb anderhalf jaar geleden een nieuwe keuken laten plaatsen in ons huis in Chiang Mai, de oude, ook westerse keuken was na 20 jaar wel aan vervanging toe en 2 kastjes waren opgevreten ondanks regelmatig spuiten. De nieuwe heeft het 18 maanden uitgehouden en is nu voor 70 proc. vernield ondanks elke maand spuiten en toezegging van verkoper van Baan+Beyond/Thaiwatsadu dat de kastjes termieten bestand zouden zijn.
  Wat blijkt, alleen de fronten en planken zijn van rubberwood wat ze niet lusten maar de rest is van spaanplaat die zelfs IKEA niet durft te gebruiken en dat lusten ze erg graag, je kunt ze horen knagen. Goede MDF hebben ze nog nooit van gehoord. Dus wat is wijsheid, spuiten is dubieus, ongezond en helpt nauwelijks tenzij je een garantie certificaat van de keukenleverancier kunt lospeuteren dat de keuken echt termieten-vast is(die schijnen er wel te zijn) maar het probleem is dat de verkopers bij Global, Homepro en Baan+Beyond op commissie werken dus alles beloven, dat geldt voor alles wat daar te koop is. Nu probeert de fabrikant Kitzcho het op de pestcontrolman te gooien die natuurlijk niet opkan tegen de macht en hulp door politie van de grote jongens. Ik ben wel THB 400.000 lichter en zal op plastic moeten overgaan. Misschien beter om Grabfood te laten bezorgen en de keuken om te bouwen tot werkplaats.
  Leuker kunnen we het niet maken.

  Groet, Dick

 7. CARPENTIER zegt op

  Heb ook een keuken van Kitzcho helemaal rubber hout.Geen enkel probleem al 14jaar .Heeft ook geen 400.000 THB gekost.U hebt dan wel een heel grote keuken.

  • Dick zegt op

   Beste Carpentier,
   kennelijk is Kitzcho gaan besparen want de zihwanden zijn nu echt van goedkoopste spaanplaat en achterplaat van geperst karton met een laagje plastic.
   Bedankt voor de info die ik goed kan gebruiken bij mijn gevecht met Kitzcho en consorten.
   En ja het is een forse keuken naar eigen ontwerp(50 jaar geleden had ik een van de 1e keukenzaken toen alleen Bruynzeel nog op de markt was)
   Groet,
   Dick

 8. Caspar zegt op

  Ik heb al 14 jaar een alu keuken daar bijten ze zich de tanden aan stuk 55555

  • Peter Gheysens zegt op

   Ik heb alle meubels op maat laten maken in oude teak. Is best betaalbaar, mooi en vooral termiet vrij.

 9. kor11 zegt op

  In Pattaya zit een bedrijf “Pest Control Pattaya” oid. Dat bedrijf is van een Nederlander “Frank” genaamd.
  Ik heb van hem begrepen dat wanneer je termieten wilt bestrijden, je er niet bent met alleen spuiten. De nesten dienen vernietigd te worden. Dat doen de termieten zelf door, wanneer zij huiswaarts keren, poeder mee te nemen. Spuiten is voor onderhoud en preventie. Een deel van de huizen heeft een pijpjes-systeem in de fundering. Eens per jaar of meer jaren (dat weet ik niet) dient via dit systeem een paarhonderd liter water met Pesticide gespoten te worden. Dat is ook voor preventie. Is er tijdens de bouw bezuinigd en is het systeem achterwege gelaten dan dient er na een bestreden plaag, geboord te worden in de vloeren of rondom het huis te worden geïnjecteerd. Frank zei mij dat alle Thai weten dat je geen grappen uit moet halen met die termieten. Wanneer je ze hebt ben je meestal te laat en is de schade flink hoger dan een behandeling. Ik heb de Thai gevolgd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website