Beste lezers,

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik Thailand binnenkom? Ik lees verschillende verhalen. De een zegt nog 6 maanden als je Thailand verlaat, de ander zegt nog 6 maanden als je thailand binnenkomt. Dat scheelt nogal want ik ben van plan om 2 maanden te blijven.

Wie weet het?

Groet,

Arno

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik Thailand binnenkom?”

 1. Daniël M. zegt op

  Op de website http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten staat letterlijk:

  Paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden op dag van inreis/aankomst

 2. Daniël M. zegt op

  En dit staat op de website van de Thaise Ambassade in Brussel:

  Belgian citizens visiting Thailand for tourism can enter Thailand without a Visa and stay for 30 days, provided they are in the possession of a return airline ticket and of a passport that is still valid for at least 6 months.

 3. Joost Moree zegt op

  Zie alles over reisdocumenten Thailand:

  https://www.thailandtravel.nl/reisvoorbereiding–thailand-tips/reisdocumenten-en-visum

 4. Chang zegt op

  Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn.

  Ja inderdaad scheelt nogal wat 2 maanden op een paspoort wat 10 jaar geldig is.

 5. Ron zegt op

  Het is hier volgens het Thais consulaat te Berchem, 6 “maanden voor vertrek. Raadpleeg je ambassade of consulaat ook eens.

 6. Henny zegt op

  Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Als u een visum nodig heeft kunt u deze aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld.
  bron: https://www.thailandtravel.nl/reisvoorbereiding–thailand-tips/reisdocumenten-en-visum

  • Cornelis zegt op

   Website met onjuiste informatie. Het paspoort dient bij aankomst in Thailand nog 6 maanden geldig te zijn, en niet ‘na terugkomst uit Thailand’. Ook klopt het niet dat bij een verblijf van langer dan 30 dagen een visum nodig hebt, want de ‘visa exemption’ die je bij binnenkomst krijgt voor 39 dagen, kun je in Thailand met eenzelfde periode verlengen.

   • Leo Th. zegt op

    Klopt Cornelis, ook op ANWB site wordt vermeld dat het paspoort nog een geldigheidsduur van 6 maanden moet hebben bij aankomst in Thailand.

   • KhunKarel zegt op

    Ook bij mijn weten moet een paspoort 6 maanden geldig zijn bij aankomst en niet bij vertrek, maar we hebben het hier wel over Thailand dus je weet maar nooit.

    Maar geen visum nodig? Ja, en dan zegt Truus aan de balie van de airline, meneer u heeft geen visum, u mag maar 30 dagen zonder visum in Thailand verblijven, als je pech hebt kan je niet vertrekken, ze kunnen je het in iedergeval heel moeilijk gaan maken.

    Het is een probleem dat de balie medewerkers vaak geen enkel benul hebben hoe de visaregelingen werken, tot mijn grote ergenis wou men mij op Schiphol om 22.00 uur niet inchecken om dat ik geen retourticket had, welke helemaal niet nodig is met een non-immigrant visa.
    Mooi daar sta je dan, een groter gevoel van machteloosheid en frustratie is haast niet denkbaar en ik ken inmiddels meer mensen die dat is overkomen, en op compensatie hoef je niet te rekenenen als je later met bewijzen komt dat zij onjuist gehandeld hebben.

    Schiphol staat bij mij op de zwarte lijst, ook paspoortcontrole stelt de meest impertinente vragen, daar heb ik het helemaal mee gehad, ik heb wel een passende benaming voor deze lieden maar die kan ik beter maar niet laten horen op TB
    .
    Brussel of Dusseldorf geen enkel probleem, word je netjes behandeld.

    Dus ja, men hoeft eigenlijk geen visum als je langer dan 30 dagen wilt blijven maar het is niet zonder risico, en ik raad het niemand aan om die weg te bewandelen, of je moet van stress houden.

    De beste oplossing is om dan een enkeltje naar Cambodje erbij te kopen maar dus niet te gebruiken, dan kun je bewijzen dat je het land gaat verlaten, kost iets van 60 euro, dat had ik nou liever aan de orphanage gegeven.

    Groeten KhunKarel

  • Chang zegt op

   Je kunt maximaal 60 dagen in Thailand verblijven door je TM-6 document dat je invult voor aankomst douane te verlengen met een TM-7 document op een immigratie bureau met maximaal 30 dagen voor 1900 baht daardoor kan je maximaal 60 dagen in Thailand verblijven.
   Dat is misschien ook wel interessant voor jou Arno dan hoef je hier geen visa aan te vragen.

   • RonnyLatYa zegt op

    “..door je TM-6 document dat je invult voor aankomst douane te verlengen met een TM-7 document…”

    Je vraagt je toch af waar jullie het vandaan blijven halen.
    1. Het is niet douane maar immigratie
    2. Een TM6 is een Arrival/Departure card. Is geen enkel bewijs van verblijfsperiode en kan je niet verlengen. Het is eigenlijk onbeperkt geldig en de geldigheid stop pas bij het verlaten van Thailand.
    3. Met een TM7 verleng je de verblijfsperiode en die staat in je paspoort. De TM6 staat los van de verblijfsperiode.

    • Cornelis zegt op

     Ronny, ik benijd je niet met de volstrekte onzin die hier soms als waarheid wordt verkondigd. Ik zou de moed al eerder hebben opgegeven……..

 7. Peter zegt op

  Heel simpel bij terugkomst nog 6 maanden geldig voor de Nederlanders.
  Effe Googlen en het staat overal op de site.

 8. Hans Struijlaart zegt op

  Misschien handiger als je geen enkel risico neemt, want de berichten zijn tegenstrijdig. Laat je paspoort gewoon voor die tijd verlengen voor 10 jaar. Dan heb je ook dit soort discussies niet.

 9. John Chiang rai zegt op

  Ik zou ook op nummer zeker gaan en voor een ruime geldigheid van mijn paspoort zorgen.
  Normaal lees je overal dat het paspoort bij binnenkomst in Thailand nog 6 maanden geldigheid moet hebben.
  Als je echter langer in het land blijven wilt,kan deze 6 maanden geldigheid bij de aanvraag van een Visum ook Problemen geven.
  Zo wordt bijv.voor de aanvraag van een,, non Immigrant O Visum (Multi entry)”reeds een paspoort verlangt met een geldigheid van tenminste 180 dagen.
  Bij een paspoort van minder geldigheid wordt de laatstgenoemde aanvraag helemaal niet in behandeling genomen.
  Ik zou voor ik langer in het land blijven will,en hiervoor een Visum aanvraag,eerst contact opnemen met het Thaise consulaat. Zeker is zeker!!

  • John Chiang rai zegt op

   Sorry bij de aanvraag van een ,,Non Immigrant O multiple entry” wordt een geldigheid van het paspoort verlangt van 18 maanden.en niet zo ik het hierboven foutief geschreven heb 180dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website