Lezersvraag: Hoe krijg ik mijn Thaise pleegzoon op mijn naam?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 augustus 2020

Beste lezers,

Ik wil graag mijn zoon op mijn naam hebben. Zijn moeder kan/wil niet voor hem zorgen. Ze is de zus van mijn vrouw. Ze heeft 4 kinderen, allemaal van verschillende vaders, maar voor geen van die kinderen zelf gezorgd. Zwaar gokverslaafd ook.

Wij hebben hem als 6 maanden oud kind in ons gezin opgenomen. Hij is inmiddels 7 jaar oud. Een heerlijk ventje.

Volgens mijn vrouw is dit echter onmogelijk. Ik lees op Thailandblog weleens verhalen dat er mensen zijn die er wel in geslaagd zijn. Kunnen die mij wellicht vertellen wat ze ervoor gedaan hebben?

Groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe krijg ik mijn Thaise pleegzoon op mijn naam?”

 1. Prawo zegt op

  U bent vrees ik wat laat met uw vraag.

  Als dat kind wettelijk gezien geen vader heeft dan krijgt een kind onder de zeven jaar automatisch het Nederlanderschap als het door een Nederlander wordt erkend. Of die Nederlander gehuwd is of niet, maakt niet uit.

  Ook een kind van zeven jaar of ouder kan door erkenning Nederlander worden, maar dat moet u via een DNA test bewijzen dat u de natuurlijke vader bent. Dat zal in uw geval niet aan de orde zijn neem ik aan.

  Het kind kan ook door optie Nederlander worden. Die optie legt u dan af ten behoeve van het kind. Voorwaarde is dan dat u het kind al tenminste drie jaar heeft verzorgd en opgevoed. Dit lijkt mij voor u de meer aangewezen weg, zeker als u kunt aantonen dat het kind al sinds het een half jaar oud is in uw gezin is opgenomen.

  Een en ander kunt u nalezen bij bijv. de FAQ van de gemeente Amsterdam https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7B25BE82E9-1187-47B9-B52F-05E8EDE56980%7D#case_%7BBF6BD866-CAB1-458C-A20B-C40ECAFE8BAD%7D

 2. Henk zegt op

  Het kind heeft wettelijk wel degelijk een (Thaise ) vader. Deze is gescheiden van de moeder. Nog voor de geboorte is die relatie gestrand. Ook hij doet niks voor zijn zoon. Heeft geen geld, ook gokkend… Kortom, onze zoon, is uit een dramatische situatie weggehaald door ons. Met goedvinden van beide ouders. Ze zijn blij dat ze er geen zorg over hebben. Hij is inmiddels ingeschreven bij ons. Inmiddels zorgen wij al 6,5 jaar voor hem. Nu de volgende stap. Mijn vrouw heeft 2 zonen, 25 en 23 jaar. Om hem eerst op haar naam te krijgen, zegt ze dat haar beide zonen, plus de biologische moeder, gezamenlijk naar de provinciehoofdstad moeten gaan. Volgens mijn vrouw is dat nodig voor de Thaise wet. En als dat heeft plaatsgevonden, dan is de volgende stap, hem op mijn naam te krijgen, hier in Thailand. Een lange weg, wie heeft dit eerder meegemaakt?

  • Prawo zegt op

   Ik had (en heb nog steeds) te weinig gegevens om gedetailleerder te kunnen reageren.

   Is de mogelijkheid van adoptie (naar Thais recht) onderzocht?

 3. Johnny BG zegt op

  Onmogelijk is bijna niets maar het is wel een heel traject.
  Ik ken een geval in een vergelijkbare situatie en dat is gegaan zoals uw vrouw het zegt.
  De biologische moeder moet met de “nieuwe” moeder en twee getuigen naar het gemeentehuis waar uw vrouw is ingeschreven. Ook moest er destijds een verklaring door (?) opgesteld worden dat de nieuwe moeder geschikt is om de zorg voor het kind op te nemen. Deze details kunnen bij het betreffende gemeentehuis opgevraagd worden.
  Als alles correct is dan staat het kind op naam van de nieuwe moeder met ook de achternaam van de nieuwe moeder.
  Daarna moet het traject opgestart worden dat u zeggenschap over het kind krijgt en dat wordt een goedkeuring naar u door de nieuwe moeder. Deze details ken ik heel grof en ik dacht dat bij 8 jaar een stem van het kind ook meetelt in de beoordeling.
  Het gemeentehuis waar uw vrouw staat ingeschreven is de belangrijkste plek over de vereisten in te winnen en het klinkt lullig maar u bent het minst belangrijk in het traject terwijl er een belangrijke reden achter zal zitten.
  Succes in ieder geval.

 4. Gerard zegt op

  En via dna van de oudste zoon misschien een optie?
  Is er een geboortebewijs met de juiste (vertaalde) leeftijd van het kind, een jaar jonger zou mooi zijn, snappie?

 5. eugeen zegt op

  Je kunt je pleegzoon adopteren. Ik (Belg die in Thailand woont) heb de twee dochters van mijn partner ook geadopteerd. Adoptie is gratis in Thailand, maar er komt wel wat bij kijken (papierwerk, interview, bezoek aan huis, bezoek bij de commissie…) De dochter die minderjarig was, heeft Belg. nationaliteir gekregen. De andere dochter die op het ogenblik van adoptie meerderjarig was, niet.)

  • Prawo zegt op

   Dan gaat het om stiefouderadoptie. Dat is wat eenvoudiger dan een gewone adoptie.

 6. TheoB zegt op

  Henk,

  Als je in het zoekvenstertje linksboven op deze pagina de zoektermen ‘adoptie’ en ‘adopteren’ invult kun je kijken of in vorige postings hierover voor jou relevante antwoorden staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website