Beste lezers,

Weet iemand hoe je aan een bewijs van een covid vaccinatie kan komen in Nederland (2x ingeënt). Want die moet je overleggen als je aankomt op het vliegveld in Bangkok, wanneer je in aanmerking wil komen voor verblijf van 7 dagen quarantaine in een ASQ hotel.

Groet,

Wim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom in aan een bewijs van vaccinatie voor Thailand?”

 1. harry zegt op

  Beste Wim,
  Misschien ben je al in bezit van gele vaccinatieboekje, mocht je al vaker in de tropen geweest zijn.
  Zo niet, gewoon even googlen :https://www.sdu.nl/over-sdu/producten-diensten/formulieren/mijnvaccinatieboekje?gclid=EAIaIQobChMIsprIzYX47wIV_hoGAB0RNgfUEAAYASAAEgK88_D_BwE

  De covid vaccinatie word hier op verzoek in bij geschreven,
  succes

  harry

  • Wil zegt op

   Dank je wel voor de link.

 2. Henk zegt op

  Nederland en de EU kennen (nog) geen coronapaspoort. Er bestaat wel een geel vaccinatieboekje. Als je die niet hebt dan is dat boekje te bestellen op https://www.sdu.nl/shop/het-vaccinatieboekje-internationaal-bewijs-van-inenting-of-profylaxe.html
  Neem dat boekje mee als je gevaccineerd gaat worden (2x). De GGD plakt dan de bij het vaccin behorende sticker etc in het boekje. Ben je al gevaccineerd? Dan is het wachten op wat gaat geburen. Bewaar in ieder geval de 2 meegegeven vaccinatiebevestigingen die je na de prik hebt gekregen.
  Of je bij aankomst in Bangkok moet bewijzen dat je gevaccineerd bent lijkt me sterk want zo goed als geen enkel land verstrekt dit soort bewijzen.

 3. R. zegt op

  Ik vind dit een heel goede vraag en ben ook wel benieuwd hoe men (Thailand) gaat controleren welke toerist die aankomt wel (of niet) is gevaccineerd. Zover ik kan zien is het gele boekje verkrijgbaar als internationale uitvoering, maar wordt dit boekje dan ook in Thailand erkent? En wat moet er precies zijn genoteerd? Stempel GGD erin met stickers van welke vaccinaties men heeft gehad (stempel + stickers of enkel stickers voldoende)? En heeft het ook nog invloed met welke vaccinatie er geprikt werd (pfeizer, moderna, etc.)?

  • Rocky zegt op

   Ook ik ben 2x gevaccineerd met sticker en data in me gele boekje dat zoals voorheen met al mijn andere vaccinaties voor Azië gewoon geaccepteerd is vorige week in Bkk airport. Succes

   • Erik2 zegt op

    Beste Rocky, misschien een stomme vraag maar wat is er dan vorige week bij jou geaccepteerd op Bkk? Voor zover ik weet dien je een Coe te hebben om TH binnen te komen, welk voordeel heeft dit gele boekje jou opgeleverd? Deel deze info a.u.b. zodat we hier allemaal wat aan hebben.

  • chris zegt op

   Ben een paar weken geleden door een lieftallige Thaie verpleegster geprikt tegen Influenza.
   Ze heeft het netjes in mijn gele boekje genoteerd. Voor wat het waard is.

  • haki zegt op

   Het gele internationale vaccinatieboekje is, de naam zegt het al, internationaal en bestaat reeds tientalllen jaren. Dus hoort het wereldwijd erkend te zijn. De vaccins welke Thailand accepteert, is onlangs hier op het blog gepubliceerd en naar mij herinnering Pfizer, Moderna, Janssen, Astra Zenica en nog één of twee.

 4. joskeshake zegt op

  Dat bewijs heb ik in Antwerpen spoor oost na vaccinatie ook gevraagd en niemand kon me daar helpen.

 5. John Chiang Rai zegt op

  Ik zou het gele vaccinatieboekje,wat overigens in meer landen in de EU in omloop is,gewoon opnieuw/alsnog aanvragen,en de instantie of dokter die gevaccineerd heeft,vragen of hij deze 2 vaccinatie’s vermelden kan.
  Bij de vraag hoe Thailand dit later controleren gaat,kan ik mij bij het aanvragen van een eventueel visum voorstellen,dat het Thaiconsulaat in het land waar de visum aanvraag gaat plaatsvinden,gewoon ook om dit gele boekje vragen kan.
  Iemand die denkt dat ze deze controle, of iemand gevaccineerd is of niet,allemaal na de landing in Bangkok gaan doen,maken hier reeds een denkfout.
  Mensen zonder benodigd visum,kunnen gewoon voor de incheck voor een vlucht naar Thailand,of een ander land die dit verlangd, reeds gevraagd worden voor een bewijs van vaccinatie.
  Geen bewijs betekent,hoewel sommigen dit onterecht vergelijken met een Europese/Nederlandse vaccinatie plicht,dat je gewoon niet kunt inchecken voor een land die dit verlangd.
  Je kunt dan met alle vrijwilligheid,wat nog steeds voor het vaccineren geldt,gewoon thuis blijven of o.a een weekje op de veluwe verbrengen.

 6. Wiebren Kuipers zegt op

  Als je wordt geprikt in een van de vele GGD locaties ontvang je bij de eerste prik een inentingsbewijs.
  Bij de tweede prik krijgt je een nieuwe waarop de twee prikken staan aangegeven en met welk vaccin in de vorm van een E-nummer. Het eerste bewijs vervalt dan.
  Het bewijs is op paspoort formaat zodat je hem daar kan invoegen.

  • joskeshake zegt op

   Ik heb alleen dat papiertje waarop staat dat je het vac centrum mag verlaten op xx hr, 15 min na injecrie.

 7. Marc zegt op

  Is er ook zo een boekje in België ?

 8. Willem zegt op

  Bij aankomst in Bangkok wordt bij de medische desk aan de hand van je bewijzen bepaald of je 7 of 10 dagen in quarantaine moet. Op een standaard formulier wordt dat aangekruisd.

 9. Berrie zegt op

  Een (internationaal) bewijs van vaccinatie of een corona-paspoort die internationaal erkend wordt, zal vanaf 2022 absoluut onnodig blijken want dan zijn zo goed als alle inwoners van boven de evenaar ingeënt, plus Australië en Nw-Zeeland. In 2023 zullen overige Afrikaanse landen van vaccins voorzien. Waarom dan nog naar een corona-vaccinbewijs vragen? Ik was in het bezit van zo’n geel boekje toen ik vanwege mijn werk hepatitus-B injecties toegediend kreeg. Vraagt ook niemand naar, evenmin naar polio of mazelen.

  • R. zegt op

   Oh, dan hoef ik me volgens deze redenatie niet te laten vaccineren (Is niet verplicht) en kan ik toch gewoon Thailand binnen 2022?

 10. Loe zegt op

  Had voor mij en mijn broer het gele boekje besteld. Zondag kreeg mijn broer zijn eerste injectie en vroeg bij de ggd om het in het gele boekje te vermelden. Dit werd geweigerd, het was toch geen officieel bewijs zeiden ze. Terwijl er niets te doen was op dat ogenblik. Dus luiheid ten top van de GGD werknemers.

 11. Rich zegt op

  Mijn vrouw en ik zijn recent met 2 X Pfizer gevaccineerd. We hebben daarna – dus ná de prik – ieder ter plaatse een NL overheids certificaat ontvangen, waarop beide vaccinaties staan vermeld. Deze certificaten worden aan een ieder die net daarvoor is geprikt, uitgereikt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website