Lezersvraag: Hoe kom ik van Phuket naar Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 juli 2021

Beste lezers,

Ik ben inmiddels 3 dagen bezig met mijn Phuket Sandbox traject en dus nog 11 dagen te gaan. Mijn bedoeling is om naar Chiangmai te gaan en daar mijn marriage visa te starten, maar nu zie ik dat de een naar de andere vlucht verdwijnt met de aankomst van lockdowns en voel dat ik straks vast kom te zitten in Phuket.

Ik vraag mezelf ook af wat voor bewijs ik mee krijg als ik de Phuket Sandbox traject heb voltooid zodat ik dit kan tonen aan de autoriteiten bij het vliegveld van Phuket en aankomst in Chiangmai?

Groet,

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik van Phuket naar Chiang Mai?”

 1. willem zegt op

  U zult niet kunnen vliegen en ook de bus en treindiensten zijn stopgezet. Er rest u niets anders dan met een auto te gaan. Maar dan wordt u waarschijnlijk regelmatig gecontroleerd of u een noodzakelijke reis maakt. Heeft u misschien een officieel adres in Chiang Mai? Op uw rijbewijs of zo waardoor u kunt aantonen naar huis te gaan? U kunt aantonen in de Sandbox uw tijd uitgediend te hebben en u bent gevaccineerd en dat scheelt ook. Aangekomen in CM hoeft u niet in quarantaine. Zorg dat je alle papieren hebt inclusief al je PCR uitslagen.

  Het schijnt nu zelfs zo te zijn dat u een bewijs nodig heeft van de lokale autoriteit die u toestemming verleent om de provincie te verlaten. Mogelijk is dat alleen als u in een donkerrode provincie verblijft cq passeert. Probeer die 13 donkerrode provincies in iedergeval te vermijden.

 2. RonnyLatYa zegt op

  “All interprovincial buses nationwide have been suspended as the chief of national bus service operator Transport Co Ltd (BorKorSor) has ordered a “temporary suspension” of all bus services for two weeks.
  The “temporary suspension” will be in effect until Aug 2. However, ThaiPost and parcel delivery services will continue as usual.
  BorKorSor President Sanlak Panyawatthanalikit explained that shutting down inter provincial bus services throughout the country was to help prevent the spread of COVID-19 following what he called a “tight lockdown” on the 13 ‘dark red’ COVID high-risk provinces, including Bangkok.”

  https://www.facebook.com/nbtworld/posts/10158153452327050?notif_id=1626693449584168&notif_t=page_followed_contents_awareness&ref=notif

 3. RichardJ zegt op

  “All interprovincial buses nationwide have been suspended as the chief of national bus service operator Transport Co Ltd (BorKorSor) has ordered a “temporary suspension” of all bus services for two weeks.

  Dit geldt dus voor die grote blauwe bussen. Maar ik vermoed dat de minibussen en vans nog wel rijden, over kortere afstanden en in een lagere frequentie.

 4. janbeute zegt op

  Koop een motorbike,alleen mits je een beetje een avontureer bent.
  Zo zou ik het doen.
  En ga niet langs de grote routes met al de controleposten.
  Zoek de binnen en landweggetjes op, en tevens geniet van de reis.
  En zo kom je er.

  Jan Beute.

  • Arjen zegt op

   Een goed advies, en een prachtige reis!

   Maar voeg er ook aan toe: En je een geldig motorrijbewijs hebt, en ervaring hebt.
   Er zijn al veel te veel “avontureers” omgekomen, of zeer zwaar gewond in een hospitaal beland.

   Arjen.

 5. J.R zegt op

  De enige mogelijkheid om van phuket naar Chang mai te reizen is met een taxi die daarvoor een certificaat moet hebben.zelf krijg je van het hotel een papier mee dat je de 14 dagen hebt volbracht plus de 3 testzorg dat je kopiën bij je hebt van je adres , huwelijksakte,thai id eega. Thai rijbewijs of je rose is kaart.
  Reken op de kosten voor de taxi 1000bath voor 100km.misschien kan je in je hotel bijboeken tot 2 aug.dan is er misschien weer verkeer.sterkte aan alle vertrekkende vanuit pkuket

 6. J.R zegt op

  De enige mogelijkheid om van phuket naar Chang mai te reizen is met een taxi die daarvoor een certificaat moet hebben.zelf krijg je van het hotel een papier mee dat je de 14 dagen hebt volbracht plus de 3 test zorg dat je kopiën bij je hebt van je adres , huwelijksakte,thai id eega. Thai rijbewijs of je rose id kaart.
  Reken op de kosten voor de taxi 1000bath voor 100km.misschien kan je in je hotel bijboeken tot 2 aug.dan is er misschien weer verkeer.sterkte aan alle vertrekkende vanuit pkuket

 7. J zegt op

  Zelf rijden is momenteel je beste optie. Of natuurlijk ‘n bus, busje, minivan met onbekenden (en mogelijk exposure van ‘t virus)
  Ook gewoon wachten is ‘n optie, CNX zou als ‘t goed is over 2 weken weer open gaan (maar TiT).

  Als ‘t met negatief zelftest verklaringen te regelen is, kom ik je graag ophalen. Ben wel toe aan ‘n verzetje na 16 mnd semi self quarantine 😉
  Benzine zie ik graag vergoed. M’n overnachting van CM naar (totaan) Phuket betaal ik vanzelfsprekend zelf.

  10 jaar TH rijbewijs en rijervaring, ruim 25 jaar NL. 1st premium TH autoverzekering (inclusief passagiers)

  Dit is geen grap…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website