Lezersvraag: Hoe kom ik van Cambodja naar Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 juni 2020

Beste lezers,

Verblijf nu al enkele maanden in Cambodja. Heb een retourticket voor Nederland op 12 juli a.s. vanuit Bangkok. Het ziet er naar uit dat de vlucht gaat plaatsvinden.

Het probleem is echter: hoe kom ik daar? Geen vluchten of bussen vanuit hier ivm Corona. Wie weet raad?

Groet,

Maurice

29 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik van Cambodja naar Bangkok?”

 1. Cornelis zegt op

  Momenteel is het probleem dat je gewoon Thailand niet in komt – daarom zijn er geen vluchten en bussen. Een taxi nemen naar de dichtstbijzijnde grensovergang brengt ook geen oplossing als de ‘poort’ dicht blijft. Tenzij er op korte termijn iets verandert aan de Thaise kant lukt de reis naar Bangkok voorlopig niet, vrees ik.

 2. Caspar zegt op

  – Volg de lokale Thaise autoriteiten via Office of International Cooperation,DDC MOPH
  – Indien u zich in het buitenland in een noodsituatie verkeert, verwijzen wij u graag door naar het 24/7 BZ ContactCenter dat 24 uur per dag bereikbaar is op ‪+31 247 247 247.

  Hoop dat U hier wat aan heeft maar in ieder geval kan U niet Thailand binnen voorlopig !!! of de situatie moet veranderen per 1 July en waarschijnlijk 2 weken in quarantine op eigen kosten.

 3. RoyalblogNL zegt op

  Is er een plaats in de regio (Kuala Lumpur, Singapore, Jakarta?) waarvandaan de KLM ook vliegt?
  En waar u vanuit Cambodja heen kunt vliegen, om niet het betreffende land in te reizen, maar om meteen over te stappen?
  Het KLM ticket wijzigen moet zonder kosten kunnen – maar alles hangt dan af van de mogelijkheid uit Cambodja weg te vliegen.
  Succes en sterkte!

 4. H.Oosterbroek zegt op

  Ga naar een grensplaats met een grote zgn Bordermaket bij sommige wandel je via de Market zo Thailand binnen b,v,Pom nam rom,provincie Chantaburi.Bij Khlong yai wandel je zo door in de avond 5000 bth.

  • Fon zegt op

   Slecht advies. Later krijg je problemen op het vliegveld, omdat je geen stempel van de Thaise Immigratie in je paspoort hebt.

  • Lung D zegt op

   Met alle respect voor de creatieve oplossing, enkel een vraag hierbij, koop je dan met een je visa uit en visa in stempels op de zelfde markt?

  • Cornelis zegt op

   Nu dus even niet……… Maar stel dat het wèl zou lukken, dan heb je een probleem met Immigration op Suvarnabhumi omdat je illegaal bent binnengekomen. Lijkt me niet zo’n goed advies, dus.

  • Kris Kras Thai zegt op

   En heb je dan een stempel in je paspoort ? Indien niet, dan heb je meer dan waarschijnlijk problemen als je in BKK het vliegtuig naar huis neemt!

 5. Paul zegt op

  Ik moet bekennen dat ik niet 100% op de hoogte ben, maar men kon toch via de boot naar Phuket en vandaar uit naar Bkk? Zonder quarantaine. Maar pin me er niet op vast

  • Sjoerd zegt op

   En waar is dan het entree-stempel dat aantoont dat je legaal Thailand bent binnengekomen?

  • Cornelis zegt op

   Je komt het land niet in, ook niet met quarantaine.

 6. Guy zegt op

  Je kan eens informeren waar je vanuit Phnom Phen heen kan vliegen.

  Vervolgens neem je contact met de maatschappij waarmee je een retourvlucht in bezit hebt naar NL en informeer of je via een andere luchthaven die retour kan maken, tegen welke voorwaarden.
  Kan je niet vliegen dan heb je recht op wellicht recht op refund.

  Andere mogelijke oplossing.
  Reis naar Hanoi (kan vanuit Cambodja ook makkelijk over land worden bereikt)en vlieg met Qatar naar A’dam dat kost op 12 juli momenteel rond de 700 euro.

  Contact opnemen met de Ambassade is nooit een slecht idee in die situatie

 7. Sander zegt op

  De vlucht van KLM – BKK naar Amsterdam komt vanaf Manila. Bangkok is een tussenstop vooralsnog. Dus misschien proberen in Manila te geraken, uiteraard in samenspraak met KLM.

 8. Sjoerd zegt op

  KLM vliegt nog steeds van Kuala Lumpur naar Amsterdam en eveneens Singapore-Amsterdam.

  Dus probeer daar te komen. Ik zie bijv vluchten van Cambodia naar SGP

 9. aad van vliet zegt op

  Ik denk een ticket kopen en in Bangkok in transit blijven want dan ga je Thailand niet officieel binnen. Als de KLM een vlucht van Cambodja naar Suvarnabhumi heeft zou ik die eerst proberen want boeken bij dezelfde mij geeft je meer mogelijkheden. Of je bestaande tickt uitbreiden, even overleggen met KLM.

  Succes.

  • Cornelis zegt op

   Dat lukt je niet, je kunt op Suvarnabhumi onder de huidige regels niet in transit blijven tenzij je aan boord van een een tussenstop makend vliegtuig bevindt. En de KLM vliegt niet op Cambodja, laat staan van Pnomh Pen naar Bangkok……….

 10. ton zegt op

  Volgens mij is er slechts 1 legale weg om naar NL te komen. Zoals eerdere reacties al zeiden je moet op BKK een stempel hebben dat je in Thailand was. Die heb je niet dus is dat een slecht idee. Wat je volgens mij moet doen is hetvolgende: Je gaat naar PP en vandaaruit gaan er legaal vliegtuigen naar China dan heb je een uitreisstempel. In de dichtsbijzijnde Chinese vlieghaven boek je een reis naar Amsterdam via China Eastern die behoort tot de zelfde alliantie als KLM. Je kunt op voorhand aan de KLM vragen je ticket om te boeken van China naar Amsterdam. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Zoja Goeie reis

  • Cornelis zegt op

   China heeft een inreisverbod voor vrijwel alle buitenlanders, zelfs als die al een geldig visum hebben.

 11. Guy zegt op

  Maurice,

  Je kan met asia air ook van Phnom Phen naar Kuala Lumpur op 11 juli aan 121 $.
  Wel eerst eens informeren of KLM die regeling wil aannemen en wel onder welke evento bijkomende voorwaarden,lees kosten.

  • Cornelis zegt op

   Check dan wel eerst even of je binnengelaten wordt – daar zijn nogal wat beperkingen in:
   https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-maleisie

 12. Sjoerd zegt op

  Oeps, dat geldt ook voor Singapore: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-singapore

  Zelfs transit gaat niet

 13. H.Oosterbroek zegt op

  Met stempel op de datum die je wilt,cambodjanen in chantaburi gaan elke week naar huis en komen ook weer terug ;deze betalen geen 5000 speciale farang prijs!!!

 14. jan zegt op

  Gewoon mer de bus via Poi pet of beneden in Cambodja met de boot naar Trat.

  • Cornelis zegt op

   Nog steeds niet begrepen dat je Thailand niet in komt?

  • Lung D zegt op

   Wel, kan me me precies vertellen welke boot? Woon lange tijd in Trat en ken de “beneden in Cambodja met de boot naar Trat” niet.

 15. Caspar zegt op

  De beste mogelijk is van Phon Phen vliegen naar BKK https://www.skyscanner.net/routes/pnh/bkkt/phnom-penh-to-bangkok.html

  Succes gewenst Caspar

  • Cornelis zegt op

   Caspar, je komt Thailand niet in……..

 16. Tim Poelsma zegt op

  Kun je niet een auto huren van Hertz of Avis?

  • Lung D zegt op

   Tim,
   De grenzen zijn voor beide landen nog gesloten!!!! Enkel goederentransport wordt doorgelaten van Thailand naar Cambodia en vice versa. Wat wil je met een huurwagen daar gaan doen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website