Lezersvraag: Hoe kom ik aan het gele huishoudboekje?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 januari 2020

Beste lezers,

Ik ben eigenaar van een condo in Pattaya. Mijn vraag is, waar en wat moet ik doen om het gele huisboekje en de Thaise ID kaart te bekomen?
Ben dus in het bezit van chanot en een zwarte tamjanban boekje ongeveer 7 jaar.

Groet,

Reginald

7 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan het gele huishoudboekje?”

 1. Ronny zegt op

  Beste Reginald,

  Het gele huisboekje , de naam zegt het al huis eigenaren .
  Maar jij hebt een condo op je eigen naam staan , dus heb je Chanot ( title deed ) en het blauwe boekje wat bij het condo hoort.
  Als je zelf in het condo woont , dan kan jij je in het blauwe boekje laten zetten, dat scheelt later als je de condo weer wil verkopen in de te betalen Belasting.
  Een Thaise ID is makelijk te krijgen, u gaat naar het ziekenhuis en laat daar al u hersens eruit halen door de dokter , en daarna kan u een Thaise ID aanvragen.

  Mvg

  Ronny

  • henny zegt op

   @Ranny: deel twee van uw antwoord begrijp ik niet. Kunt u dit nader toelichten?

 2. Guy P. zegt op

  Ga naar de amphur op de afdeling waar ze dergelijke administratie vervullen en vraag in detail wat je allemaal nodig hebt. Ik heb er al veel over gelezen en de rode draad is dat de eisen en de benodigde documenten zowat overal verschillen. 2e vaststelling is dat het buiten de toeristische centra en grootsteden iets makkelijker blijkt te zijn. Hier in een provinciestadje in de Isaan had ik mijn gele tbaan en mijn roze id op 2 weken.

 3. timker zegt op

  Mijn eerste vraag is of in het zwarte/donker blauwe huiisboek (tabien baan) jouw naam staat? Want het gele huisboek is volgens mij alleen voor farangs die niet in dat huisboek (kunnen) staan….
  Wat de eisen zijn om aan een geel huisboek te komen verschilt per gemeente (Amphur) en kan je beste navragen bij het Government of People in jouw woongemeente. Een roze Thai none ID card kan worden aangevraagd wanneer men in een huisboek staat.

  • Dree zegt op

   Als farang en eigenaar van een condo kan in niet in het blauwe huisboek staan mijn Thaise vrouw wel daarvoor heb ik het gele boekje en met het gele boekje kan je ook een Thaise ID card krijgen.

 4. Lenthai zegt op

  Niet eenvoudig om dat in Pattaya aan te vragen. Heb het geprobeerd, maar is mij niet gelukt.
  Je hebt nodig:
  -kopie paspoort gelegaliseerd door de nederlandse ambassade
  -kope geboortebewijs in het engels idem
  -eigendomsbewijs condo
  -bewijs immigratie dat je hier woont
  -2 getuigen met hun ID en een bewijs, dat ze hier een huis hebben
  Met name dat geboortebewijs kan niet, omdat de nederlandse ambassade bij navraag dat niet doet.

  • Thallay zegt op

   een geboortebewijs kun je afhalen in de gemeente waar je geboren bent. Zelf afhalen of iemand bijv. broer of zus machtigen. Mij is het zo gelukt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website