Lezersvraag: Hoe kan ik sneller wat naar Thailand sturen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 mei 2021

Beste lezers,

Wij sturen vaak een doosje met spulletjes, a 3 kg naar Thailand met Post.nl, maar het duurt altijd 4 weken voordat het aankomt.
Is er niet een snellere manier?

Alvast bedankt.

Groet,

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik sneller wat naar Thailand sturen?”

 1. Erik zegt op

  Paul, altijd vier weken met PostNL? Ik stuur al twintig jaar pakjes heen en weer en twee weken is het maximum behalve met feestdagen in NL of in TH en nu met corona.

  Je wilt het sneller? Geef het mee met een reiziger die een paar kilo ruimte heeft, dan is het er met een enkele dag en daarna binnen twee dagen per EMS in Thailand. Je kunt ook met de bekende ‘sneldiensten’ verzenden maar de kosten liggen dan aanzienlijk hoger én hun pakjes gaan standaard naar de douane voor heffing van importfee en BTW. Gewone PTT-pakjes schieten er vaak doorheen en komen dan zonder heffing bij de ontvanger.

 2. ruud zegt op

  Mijn pakketje dat 28-04 bij de post is ingeleverd ligt ook nog steeds in het uitvakje van de post.

  (Shipment sent to country of destination op 10-05) – Dat betekent dat het in het uitvakje ligt, niet dat het onderweg is naar Thailand.

  Als het pakje eenmaal bij de post is opgehaald gaat het snel, dan komt het binnen 3-4 dagen aan.
  DHL duurt overigens nog langer.

  • Erik zegt op

   Ruud, post van PostNL heeft vertraging en dat scheelt van land tot land. Zie het hoofdstuk ‘actuele vertragingen door Covid’ en daar staat Thailand bij. De sneldiensten hebben eigen vliegtuigen, de post van PostNL gaat met passagiersvluchten mee.

   https://www.postnl.nl/klantenservice/actuele-vertragingen/buitenland/

 3. Bo Meekers zegt op

  Beste Paul ,

  met DHL op amper drie(3) a vier(4) dagen, veilig en verzekerd tegen verlies. Kostprijs is mms. wel iets hoger maar daar kan je U in bevragen. DHL heeft kantoren over de ganse wereld en vliegt ook over de ganse wereld.
  Grtj. Bo

 4. Ronny zegt op

  Ik verstuur regelmatig van Thailand naar Belgie, en ook andersom als ik in Belgie ben. Met de Belgische Bpost duurt het dikwijls 3 à 4 weken. Daar ben ik dan enkele jaren mee gestopt, en nu doe ik het met DHL in beide richtingen. Nog nooit langer onderweg dan maximum 2 dagen. het is duurder, maar het komt op tijd.

 5. Alex zegt op

  Ik heb ook slechte ervaringen met Post.NL, duurt 3-4 weken minstens. De laatse keer moest ik ook nog invoerrechten en douanekosten betalen.
  Laat nu alleen vanuit NL met DHL versturen, prijsverschil is maar heel weing en binnen een week in huis!

 6. Inge zegt op

  Hoi,

  De laatste keer dat ik iets naar Bangkok stuurde (7 weken geleden nu) was het
  pakje (1kg) 6 weken onderweg geweest. Volgens mijn zoon heeft het met Covid 19 te maken,
  Ik stuur het tegenwoordig altijd met track-and-trace.

  Groetjes, Inge

 7. Han zegt op

  Ik heb zaterdag jl een pakketje drop van vrienden uit nederland gekregen van 3 kilo. Waarde 3 euro, verzonden met priority voor 23 euro op 12 maart. Dus 2 maanden onderweg geweest.

 8. Marjan zegt op

  Ik verzend altijd met track en trace en aangetekend, duurt 3 tot 4 weken. Kosten DHL zijn 2 keer zo hoog als Post Nl, dus dan maar wat langer erover doen

 9. Peter zegt op

  Ga een kijken bij UPC niet echt goedkoop maar wel snel ,zeker naar de steden toe.

 10. henk hendrik zegt op

  ik stuur ook regelmatig een doos met post nl .
  met trac and trace het gaat binnen 5 dagen naar Thailand.maar vervolgens blijft het gemidelt 3 weken voordat het bezorgd word.
  heb van een insider gehoord(mijn vriendin werkt bij de douane) dat de pakketten in een soort quarantaine geplaatst worden en er na gemidelt 2 weken uit gaan en dan pas met Thai post verwerkt worden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website