Beste lezers,

Ik heb al meer dat 10 jaar een vriendin in Thailand, samen hebben wij een zoontje van 3,5 jaar. Sedert februari heb ik ze al niet meer gezien. Wat zijn mijn mogelijkheden om naar hun te vliegen?

Ik hoor graag van jullie.

Groet,

Peter

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik mijn vriendin en zoontje in Thailand weer zien?”

 1. Stan zegt op

  Ik weet niet of u hier het nieuws een beetje gevolgd heeft, maar tot nu toe geen mogelijkheden. Of u moet lid worden van die Thailand Elite club. Kost u wel een bedrag van 5 cijfers (in euro’s!) maar dan mag u heel misschien al in september als dat plan van de regering tenminste doorgaat.

  • Ger-Korat zegt op

   Ik heb zelf hier op dit blog het nieuws gevolgd en weet daardoor dat voor iemand die niet getrouwd is en een kind in Thailand heeft kan men een aanvraag doen om naar Thailand te gaan. Zelf bevind ik mij in een zelfde situatie als Peter en weet nu dat ik kan terugkeren maar wacht o.a. nog even de officiele berichten af want misschien versoepelt men over een tijdje de regeling en mag je bijvoorbeeld in thuisquarantaine in plaats van verplicht 2 weken in een hotel.

   • Stan zegt op

    Bedankt voor de aanvulling Ger-Korat. Dan heb ik dat nieuwsbericht ergens gemist.
    Succes en hopelijk mag u snel naar uw gezin! En Peter ook natuurlijk!

 2. Erik zegt op

  Peter, je zegt niet waar jouw familie woont maar de mijne woont 4 km van de grens met Laos, 30 km van Vientiane af. Als Thailand lastig blijft voor Europeanen ga ik Laos onderzoeken en vraag ik de familie naar Laos te komen. Als grensbewoners zijn ze met een simpel formuliertje in Laos. Dan wordt het een kort bezoek maar dat is beter dan helemaal niks. En anders kan het best wel eens 2021 worden en kijk je ook tegen overvolle vliegtuigen aan want dan wil ineens iedereen……

  • Dree zegt op

   Is de grens van Laos open? als dat zo is dat de Thai gemakkelijk in Laos geraken weet ik niet als ze terug komen of ze dan niet ergens in een quarantaine hotel moeten verblijven voor 14 dagen, de schrik zit er in Thailand dat covid-19 gaat terug komen via het buitenland, ik denk niet dat de grenzen voor 2021 open zullen gaan.

   • Jan lao zegt op

    De grens met Laos zit in ieder geval in Savannakhet potdicht en Eros geen zicht op dat die snel open zal gaan

 3. RonnyLatYa zegt op

  Als ge officieel geregistreerd bent als vader van je Thaise zoontje en je kan dat bewijzen moet je de ambassade contacteren en dan zijn er mogelijkheden.
  Neem contact met de ambassade.

  • RonnyLatYa zegt op

   Lees ook dit

   1. Non-Thai Spouse, Parents or Children of a Thai Citizen >> please click here for details

   http://www.thaiembassy.org/hague/th/customize/118896-Measures-to-control-the-spread-of-COVID-19-in-Thai.html

   http://www.thaiembassy.org/hague/contents/images/text_editor/files/1_6.pdf

   • Sjoerdq zegt op

    Moderator: Zelf vragen gaan stellen als reactie op de lezersvraag van iemand anders is niet toegestaan.

 4. Dennis zegt op

  1 Mogelijkheid:
  Als vader van een Thaise onderdaan kunt u naar de Thaise ambassade in Nederland (of als u in België woont daar natuurlijk) gaan en een Certificate of Entry vragen. Daarvoor zijn een aantal documenten nodig, onder andere kopie paspoort van uw vriendin en een kopie van de (thaise) geboorteakte van uw zoon met daarop u als vader.

  U moet er rekening mee houden, dat u na aankomst in Thailand verplicht 14 dagen in quarantaine moet, op eigen kosten wel te verstaan in een door de Thaise overheid aangewezen hotel. U moet zich hiervoor vooraf registreren (want beperkte hoeveelheid beschikbare kamers uiteraard).

  U dient er (voorzichtig) ook rekening mee te houden dat u na terugkomst in Nederland of België misschien ook in quarantaine moet. Nog niet verplicht, maar de situatie kan snel veranderen. U dient als u nog werkend bent wel af te vragen hoe uw werkgever daarmee omgaat m.b.t. verlofdagen.

  Staat u niet als vader op de geboorteakte, dan is er geen mogelijkheid.

 5. samee zegt op

  Eerder deze week was in het nieuws dat de route andersom weer open is.
  Uw vrouw en kind kunnen dus naar Nederland komen.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/buitenlandse-toeristen-naar-nederland/tijdelijke-regeling-langeafstandsgeliefden

  • Rob V. zegt op

   De Nederlandse (Schengen) grens is voor Thaise onderdanen reeds open sinds begin juli. Een Thai met een (geldig) Schengenvisum kan dus weer voor kort verblijf naar Nederland komen.

   • Jan S zegt op

    Als je dan met haar trouwt kan je makkelijker naar Thailand.

    • Bernold zegt op

     Hoi,

     Dat gaat helaas niet op, Jan..
     Ik ben zelf in maart met mijn Thaise vrouw getrouwd, maar voor mij gelden dezelfde regels mbt entry en quarantaine.

 6. maikel zegt op

  Als je de familie hierheen laat komen, moet je wel eraan denken hoe ze terug gaan komen.
  Dit zal ook een uitdaging worden.

  En als je 14 dagen in een hotel moet zitten in Thailand na terugkomst weet ik niet of dat zo fijn is voor je kindje van 3,5.

  Zelf heb ik ook 6 jaar mijn vrouw in Thailand, zou 24 juli vertrekken, gaat natuurlijk niet door, en heb het verzet naar december, met de hoop dat dit wel door zal gaan.

  Als deze reis weer niet doorgaat ga ik een MVV procedure starten zodat mijn familie hierheen kan komen maar dan niet perse terug moet na 90 dagen.

  Dit was altijd al de bedoeling, maar pas over een aantal jaren, maar nu wil ik het gaan versnellen.

  Als ze dan heet MVV heeft kan ze gewoon hier blijven en beginnen met een toekomst samen op te bouwen.

  Deze covid waanzin heeft me wel wakker geschud dat wanneer een overheid bepaald dat er geen buitenlanders meer in een land binnen komen dit dus ook echt gebeurt. Ik vind dit erg triest en onmenselijk.
  en tevens is dit ook gevaarlijk. Kijk maar naar de gestrande mensen die eigenlijk hun hele hebben en houden in Thailand hebben en alleen op bezoek waren in NL. die zitten nu zelfs maanden bij familie of zelfs hun ex te kijken. Kunnen nergens aankomen en zien hun eigen vrouw en kinderen niet eens.

  Als ik dadelijk met pensioen ga weet ik wel zeker dat ik in NL ook mijn huis hou en ingeschreven blijf.

  Gr Maikel

 7. ADJE zegt op

  Contact opnemen met de Thaise ambassade om te vragen wat de mogelijkheden zijn.
  Ik ben wettig getrouwd in Nederland en wil graag met mijn Thaise vrouw naar Thailand i.v.m. de slechte gezondheid van haar moeder. Gebeld naar de ambassade. 2 uur in de wacht gestaan en toen werd de verbinding verbroken. e-mails worden niet beantwoord.
  Zeg mij maar hoe ik aan goede informatie kom.Hier op de blog alleen maar tegenstrijdige antwoorden en stuurlui die aan wal staan en denken het te weten.
  Groetjes Adje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website