Beste lezers,

Bangkok post 24 juni 2020 zegt: 50,000 select foreigners to start arriving next week. Verderop in het artikel staat: The first group of foreigners to be allowed to enter Thailand will comprise business representatives, skilled workers, experts, people with Thai families, teachers, students and patients who agree to quarantine, according to the government.

Ergens in het artikel staat dat deze mensen zich hebben geregistreerd. Is iemand bekend wanneer en hoe een dergelijke registratie gedaan kan worden?

Heb een kwaal die ik in Thailand zou willen laten “repareren”. Ben nu in Nederland maar dacht misschien gebruik te kunnen maken van inreizen in Thailand door gebruik te maken van deze regeling. Veertien dagen in quarantaine en tegelijk behandeling in ziekenhuis lijken mij best te doen.

Graag meer informatie hierover.

Groet,

John

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik mij registeren voor medisch toerisme in Thailand?”

 1. Geert zegt op

  Beste,

  Hiervoor moet je contact opnemen met de Thaise ambassade van je thuisland.

  Gegroet,

  • john zegt op

   Geert, dacht ik ook. Heb ik recent gedaan. Kreeg zojuist, dus nadat ik deze vraag hier stelde bericht dat de nederlandse ambassade geen informatie kan geven omdat ze nog op instructies wachten.,
   Dit bericht kreeg ik enkele minuten geleden. Mocht ik wat vernemen dan bericht ik hier weer. Maar misschien dat andere bloggers al meer informatie hebben.

   • Hammus zegt op

    John, je moet de Thaise ambassade te Den Haag contacteren, (doe dat via facebook) niet de Nederlandse ambassade. Ik neem aan dat je die te Bangkok hebt bevraagd. Iedereen, ook Thaise onderdanen, die menen vanuit Nederland naar Thailand te (moeten) reizen, kunnen slechts een ticket bemachtigen als de Thaise ambassade zich ermee heeft bemoeid en medewerking verleend. Verleden week nog meldde ik dat een kennis van ons toestemming heeft en een ticket verkregen om haar zoon van 11 op te halen te Nongkaai. Op dit moment is ze in een of ander hotel in Bangkok in quarantaine. Eind augustus komt ze terug, haar zoon wordt daarna te Rotterdam op school verwacht. Haar Nederlandse man heeft geen toestemming gekregen van de Thai Ambassade om haar te vergezellen. Kortom: meld je met jouw kwaal bij de Thai Ambassade Den Haag.

 2. Julliana zegt op

  ik zit met de zelfde vraag want Ik heb een operatie in thailand Midden Juli, maar ook hoe ik een Medische Reisverzekering of een verzekering kan regelen? als iemand hier op het antwoord weet hoor ik het graag

  • john zegt op

   je eigen verzekering kan je een verklaring hiervoor geven. Als je die nog niet hebt kun je die gewoon bij een verzekeringstussenpersoon afsluiten. Heb zelf AA insurance, in Hia Hin en Pattaya en MEEN in Phuket. Zijn nederlandssprekend. Wel zo handig!

  • l.lagemaat zegt op

   De vraag is onduidelijk.

   Als er een afspraak gemaakt is met het ziekenhuis in Thailand voor een operatie wegens een bestaande kwaal kunt u indien mogelijk de afspraak naar een later tijdstip laten verplaatsen, tenzij medisch noodzakelijk.
   Een medische reisverzekering wordt waarschijnlijk bedoeld een reisverzekering.
   Een ziektekostenverzekering hoeft niet geregeld te worden, want die moet u al hebben.

   Controleer het afsprakenformulier van het Thaise ziekenhuis en neem evt.contact op.
   Informeer naar de nieuwe regelingen wat betreft vliegen op Thailand en toelatingsbeleid
   Controleer de reisdocumenten!
   Succes gewenst!

 3. Erik zegt op

  John, naast de gebruikelijke en de nieuwe papierwinkel zoals verzekeringsdekking en coronaverklaring zal men een bewijsstuk willen zien dat je daadwerkelijk voor behandeling komt. Een brief van het gekozen Thaise ziekenhuis is dan wel het minste dat je moet kunnen laten zien. Je zult contact moeten leggen en jouw medisch dossier ter beoordeling (laten) sturen, denk ik.

  Een e-mail aan de Thais ambassade in jouw woonland kan zinvol zijn om te vragen naar de voorwaarden. Er is kans dat je niet eens het vliegtuig in komt als jouw dossier niet volledig is.

  Neem voorts in overweging dat Thaise ziekenhuizen je nadrukkelijk zullen vragen hoe de zaak betaald gaat worden. Contact met jouw (zorg)verzekering lijkt me ook zinvol want er zijn polissen die een maximum hanteren voor behandelingen in een buitenland als Thailand en/of die alleen spoedzaken willen dekken en geen bestaande kwalen.

  • l.lagemaat zegt op

   Het zou om medische behandelingen gaan, die reeds genoteerd stonden.
   Geen nieuwe behandelingen.

 4. Mike zegt op

  Gisteren per email contact opgenomen met de Thaise ambassade in Den Haag met de vraag of, en zo ja, hoe zakelijke reizen naar Thailand mogelijk zijn in de nabije toekomst.
  Ik kreeg per omgaande antwoord dat de ambassade nog geen instructies van de Thaise overheid heeft ontvangen t.a.v. business trips en medisch toerisme.
  Ze weten dus voorlopig niets daar.

 5. Piet zegt op

  Moderator: Off-topic.

 6. Wiebren Kuipers zegt op

  Allemaal plannen, gedachtes en verhalen die op wensen gebaseerd zijn. Je zult zien dat ineens alles weer open is en wel voor iedereen. Al die gefaseerde toelatingen zal gewoon lastig worden. Ook al zegt Thailand: Jullie mogen weer komen dan moet het vertrekkende land ook toestemming geven en het land eerst van oranje afhalen. Ook al is het allemaal mogelijk. De verwachte retourprijzen amsterdam/Brussel-Bangkok liggen nu 1100 en 1700 euro gaan bedragen. Kijk de aanbiedingen nu maar na.

  Voor zakenreizen is altijd al een visum nodig als je het formeel wil doen. Formeel: Uitnodigingsbrief Thaise onderneming met doel van bezoek. Nu komen daar verzekeringspapieren bij en die kan je opvragen bij je zorgverzekeraar (heb je niet binnen enkele dagen) Zou je vast kunnen aanvragen en daarbij het bestemmingsland aangeven.
  Voor als het alsnog open gaat. Heeft wel een beperkte geldigheidsduur. De uitnodigingsbrief moet van een bedrijf zijn met internationale betrekkingen. Anders moet het bedrijf in de brief aangeven waarom er internationaal contact nodig is. Geen brief dus van een lokaal restaurant/bar of shop. Zelf moet je ook een recentelijk KVK inschrijving kunnen overleggen (in het Engels) waaruit blijkt dat je internationaal werkt. Idem vliegticket. Dit kan met een zg optie e-ticket. Kan ook anders, maar daar ga ik hier niet op in. Met dit alles en paspoort naar de ambassade voor je zakenvisum. Maar je zult eerst moeten wachten op nadere richtlijnen voor dit alles.

  Medisch toerisme. Plastische cosmetische chirurgie, gebit renovatie (kronen etc) Algehele CT/MRI scans met mogelijke behandeling zijn de belangrijkste redenen. Wel op Eigen kosten. Nederlandse Zorgverzekeraar geeft geen toestemming voor deze en andere zaken. Vooraf dien je een behandelingscontract met bevestiging van het ziekenhuis te hebben. Dat kan dus niet op de bonnefooi.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website