Lezersvraag: Hoe kan ik fondswerving opzetten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 april 2020

Beste lezers,

Het coronavirus haalt veel overhoop in Thailand. Heel, heel veel mensen zonder werk en dus geen inkomen. Momenteel help ik een beetje bij North Gate Jazz in Chiang Mai bij het uitdelen van gratis maaltijden. Er blijkt een sterke behoeft aan gezien dat meer dan 300 mensen daar gebruik van maken.

Een jongeman uit Hongkong, getrouwd met een Thaise, heeft dit opgezet met hulp van wat mensen.o.a. van cofeeshop Into the Wood en North Gate Jazz. Ze kopen maaltijden tegen gereduceerde prijzen bij verschillende lokale restaurants. Zo snijdt het mes aan 2 kanten. Gratis maaltijden en de restaurants hebben wat inkomen waardoor ze hun personeel in dienst kunnen houden.

Ik zou ook wel zoiets op willen zetten. Maar ik heb totaal geen ervaring met opzetten van fondswerving. De man uit Hongkong krijgt geld van vrienden die hem vertrouwen. Ik heb echter niet zulke rijke vrienden😆

Zijn er mensen hier in Chiang Mai die er wel ervaring mee hebben en het zien zitten om zoiets op te zetten? Of andere ideeēn hebben. Ik hoor het graag.

Groet,

BertH

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik fondswerving opzetten?”

 1. Joseph van Echternach zegt op

  Beste BertH, Ik herinner u graag eraan dat u in Thailand geen werkzaamheden mag uitvoeren die ook door een Thai uitgevoerd kunnen worden want ik neem aan dat u geen werkvergunning heeft. Dus laat die fondswerving over aan de rijke Thai (en dat zijn er veel meer dan u denkt). En geloof me, het spreekwoord “nood breekt wetten “gaat in Thailand niet op.

 2. Jasper zegt op

  Miscschien is het en idee om in je direkte omgeving te kijken wie er echt hulp nodig heeft, en dan uit eigen zak daar wat leniging brengen.
  Fondswerving kan men beter overlaten aan mensen die daar verstand van hebben.
  Zo helpen wij vanuit Nederland 2 straatarme families in Trat met kleine kinderen die hun werk verloren zijn van de ene op de andere dag (hotel) en dreigen op straat gezet te worden.

  Paypal werkt supersnel en brengt zeer blije gezichten op Line.

 3. PEER zegt op

  Beste Bert,
  Ik neem aan dat je niet meer zo piep-jong bent en dat je je leeftijdsgenoten/vrienden, in Chiangmai én Nederland misschien kunt motiveren om geld naar jou te sturen!
  € 2208,= is vrij van belasting voor jou voor 2020, en dat mag je in veelvoud ontvangen van je weldoeners.
  Neem ook kontakt op met tempelgenootschappen, die zijn er zat in Chiangmai. Maar ik verwacht dat de armoede buiten Chiangmai groter is. En ga daar je financiele hulp aanbieden. Dan heb je nl géén werkvergunning nodig en je doet goed werk!!
  Succes met je fondsen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website