Lezersvraag: Hoe is het nu in Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2020

Beste lezers,

Wij gaan al 16 jaar naar Thailand en zouden dit jaar net zoals vorig jaar naar Hua Hin gaan, we zijn helemaal wild van deze plaats. Helaas door al het gedoe in de wereld is het niet door gegaan. Maar ons hart ligt er wel en zijn we eigenlijk erg nieuwsgierig hoe het daar nu gaat?
Is er nog wel een avond markt enz, wie kan ons wat bij praten?

Groet,

Rob & Jolanda


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Hoe is het nu in Hua Hin?”

 1. Hans Bos zegt op

  Het is in Hua Hin ‘business as usual’, zij het op een lager en ander pitje. De avondmarkt is open, maar je kunt er doordeweeks een kanon afschieten zonder iemand te raken. In de weekeinden overstromen Thaise toeristen uit Bangkok de hotels en winkelcentra, maar buitenlandse toeristen komen het land (nog) niet in. Bijna overal moet je je laten registreren en mondkapjes zijn verplicht. Op 1 juli gaan vermoedelijk de bars weer open, maar of dat bij gebrek aan buitenlanders enige zin heeft, waag ik te betwijfelen. Samenvattend: het is hier nog steeds best uit te houden.

  • Hammus zegt op

   Hoe kun je zeggen “business as usual” als je beschrijving ervan het tegendeel vermeldt. Je spreekt zelfs een twijfel uit of het zin heeft dat bars open gaan. Graag meer feitelijkheden waar we als toekomstige bezoekers rekening mee kunnen houden/resp. kunnen verwachten.

   • Hans Bos zegt op

    Allemachtig, alsof beer bars met de nodige bereidwillige dames de grondslag zijn voor ‘business as usual’. Feitelijkheden zijn dat de winkelcentra open zijn, evenals de meeste grote hotels, restaurants, stranden en ga zo maar door. Als je wil weten of je favoriete bar open is/gaat, moet je zelf maar bellen.
    Omdat ik geen fervent bezoeker van beer bars (meer) ben, heb ik daar ook geen kijk op. Het lijkt me wat overdreven om de gang van zaken in een stad af te meten aan de openstelling van bars.

 2. willem zegt op

  Hans,

  Ik neem aan dat je bedoelt dat het nu ‘weer’ goed uit te houden is. De afgrendeling van de provincie/stad is voorbij, geen avondklok meer, restaurants zijn weer open en er mag weer alcohol verkocht worden etc.

  De versoepeling van de eerder genomen redelijk drastische maatregelen maakt het neem ik aan weer redelijk normaal en daarmee goed uit te houden.

 3. Louis Tinner zegt op

  Ik zag een filmpje op youtube wat er allemaal voor altijd dicht is in soi Bintabaht, het bargedeelte van Hua Hin. Op dit moment is 50% voor altijd dicht en zij verwachten dat dit 75% wordt. Klopt dit? Ik zag wel op Youtube dat er echt veel barren voor altijd gesloten zijn.

  • Marc zegt op

   Louis, ik woon in Hua Hin en ik denk dat Bintabath (en Soi 80) al 3 maanden dicht zijn.
   Misschien mogen ze 1 juli terug openen, maar dan betwijfel ik of er veel dit zullen (kunnen) doen.
   Het gewone leven hervat hier vrij goed, er is weer vrij veel verkeer (vooral in het WE).
   De toeristen zijn hier wegens Domestic travel van Bangkok, en dat zijn geen goede klanten voor de bars, want ze komen met vrouw en kinderen.
   Dus, Hua Hin is nu al zeer goed te doen, maar het zal anders zijn dan vroeger, zoals overal in Thailand (en in de rest van de wereld) het enige probleem is nu voor u ; “hoe geraak ik daar binnen, op een normale manier ?
   Marc

  • Stan zegt op

   Ik denk dat het voor Soi 80 is afgelopen. Ik snap ook niet dat ze daar een paar jaar geleden begonnen zijn met barren, in een steeds rustiger wordend Hua Hin. Ik liep daar afgelopen december voor het eerst een keer doorheen, maar een handjevol andere farangs gezien.

   • Leon zegt op

    In de 15 jaar dat ik ik Hua Hin kom zag je het steeds verder afglijden. Vorig jaar nog daar geweest, maar soi binta bath is dood. Ook de straten eromheen was triest om te zien. Alleen bargirls die schreeuwen om aandacht. Hoop voor hun dat er wat leven in de brouwerij komt.

    • Stan zegt op

     Leon, ik kom er ook al 15 jaar, en inderdaad… Ik kan mij nog goed de drukte herinneren in en om Bintabaht, de disco’s onder het Hilton en City Beach, de restaurantjes langs Wat Hua Hin… Ook veel meer jongere toeristen toen.

     • Leon zegt op

      Ja inderdaad city Beach hotel, als de discotheek open ging was het niet meer mogelijk om in slaap te komen. En natuurlijk het Hilton leuke plaats om te vertoeven. Dit jaar sla ik over, volgend jaar ben ik er weer. Het is als thuiskomen. Ik kwam de eerste jaren vaak in het centrum. Nadat ik mijn liefde leren kennen verbleven we aan de andere kant van het spoor, uiteindelijk veel leuker goedkoper en goed eten.

  • Jacob zegt op

   https://www.youtube.com/watch?v=iHpahI-HLqU&t=110s

   Dit is het filmpje wat Louis bedoeld

 4. Jan Slingerland zegt op

  Ja, ook wij komen al heel veel jaren in Hua Hin. Hua Hin is de stad voor de “wat ” oudere toerist. Er is volop te zien en dicht bij het strand waar je kilometers kunt wandelen tot aan Kho Takiap. We lopen zo af en toe de avondmarkt op om een bakkie koffie te drinken. Omdat we eigen fietsen hebben, hebben we in de loop der jaren al heel veel fietstochtjes gemaakt en Hua Hin wordt steeds fietsvriendelijker. We kunnen ons goed vermaken in die 3 maanden dat wij in Hua Hin verblijven. Steeds weer ontdekken we nieuwe eettentjes en doordat we er al jaren komen hebben we heel veel Nederlandse vrienden ontmoet met wie we gaan eten, drinken of gewoon een praatje maken.
  Wij verblijven het meest in soi 88 en/of soi 94. Veel eettentjes en gezellige barretjes.
  We kijken dagelijks op Thailand Blog om te zien of reizen naar Thailand weer is toegestaan maar helaas tot op heden nog niet. Zodra er weer gevlogen kan worden bestel ik gelijk twee tickets, maar we hebben er een hard hoofd in of we dit jaar onze vakantie in Thailand ( Hua Hin ) zullen vieren.
  Groet van Selma en Jan

 5. Laksi zegt op

  Armoede,

  Heel veel armoede, veel hotels gesloten, dus personeel zonder compensatie op straat gezet. Hebben geen geld om de scooter af te betalen enz. Er zijn gaarkeukens opgezet buiten het publieke gebied, met echt rijen mensen. Dus niet zoals Hans Bos zegt; “business as usual” De Thai loopt niet graag met armoede te koop en zal dit altijd verbergen. Maar het is enorm. Kinderen worden van particuliere scholen gehaald en op konings scholen gezet. Gewoon gebrek aan geld. Maar ook veel Hotels zijn gesloten, maar moeten wel huur betalen, vaak een regeling getroffen van 50% maar geen inkomsten en toch 50% betalen pff, pff. hoe lang nog???
  De eigenaar die zijn inkomen ziet halveren enz. enz.

 6. Anton van de Ven zegt op

  Ik woon in Hua Hin maar ben ook al even niet geweest
  . Alles komt weer gewoon op gang De Malls zijn open en geleidelijk aan start alles weer op zeker ook nou !

 7. rob & jolanda zegt op

  Volgens mijn moet het toch raar voelen als je er nu loopt? Ik kan me er niks bij voorstellen alles spontaniteit is toch gewoon weg. Of uit eten gaan terwijl je weet dat andere het moeilijk hebben.

  Wij zijn er ook bang voor Selma en Jan dat we dit jaar niet meer kunnen voor ons is het überhaupt geen optie zolang er geen vaccine is.
  Buiten dat we nog steeds op ons geld van de tickets van April zitten te wachten van Greenwoond travel 🙁


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website