Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring hoe aan te tonen in Thailand dat ge bent gevaccineerd in België? Zoals u leest zijn we nog geen stap verder.

Momenteel zijn er geen afspraken rond de noodzaak om een vaccinatiebewijs te hebben om bepaalde activiteiten uit te voeren, zoals reizen.
Je kan via mijngezondheid.be steeds je vaccinatiegegevens nakijken. Ook die van de Covid-19 vaccinatie. Je kan dit document afprinten, maar dit heeft niet de officiële waarde van een vaccinatiebewijs. Er wordt momenteel binnen Europa bekeken hoe zo’n vaccinatie-attest voor Covid-19 er moet uitzien en hoe je dit kan krijgen. Van zodra dit duidelijk is, wordt dit gecommuniceerd. Mogelijk is een afdruk van mijngezondheid.be voorlopig voldoende voor jouw werkgever, maar niet voor een verplaatsing naar het buitenland.

Groet,

Rudi

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe aan te tonen in Thailand dat ge bent gevaccineerd in België?”

 1. Geert zegt op

  Dag Rudi,

  Ik zou navraag doen bij de Thaise ambassade in Brussel. Zij kunnen je vertellen hoe dit aan te pakken.

  Succes.

  Gegroet,

 2. Henk zegt op

  Over dit onderwerp valt niet zo veel te zeggen. wat je kunt doen is jouw vaccinatie-bewijzen in het Engels en/of Thai laten vertalen en/of legaliseren. Thailandblog maakte er gisteren nog in een 2-tal artikelen melding van de ontwikkeling van een covid-certificaat resp over het kunnen reizen naar het buitenland. Het is wachten geblazen tot landen voldoende hun inwoners hebben gevaccineerd en afkondigen dat de toestand tot “normale” proporties kan worden teruggebracht. Proporties die zij eerst volledig afbreken. Als in Europa de meeste landen hun vaccinatie-programma’s afgewerkt hebben is het maar de vraag of Thailand zo ver is.

 3. haki zegt op

  Al paar keer heb ik hier op het blok gewezen op het bestaan van het internationale gele vaccinatieboekje dat in mijn land van herkomst, Nederland, eenvoudig te bestellen is https://www.sdu.nl/shop/het-vaccinatieboekje-internationaal-bewijs-van-inenting-of-profylaxe.html
  In Duitsland wordt dit boekje ook gebruikt en het lijkt me zeer waarschijnlijk dat dat in Belgie ook het geval is, ofschoon ik het niet op internet kon vinden. Wellicht weet uw huisarts raad?

  • herman buts zegt op

   Is inderdaad ook in Belgie in gebruik, en ga zowieso vragen om mijn vaccinatie hierin te vermelden ( krijg mijn eerste spuit volgende week) tot er meer duidelijkheid is over wat Europa gaat doen met een vaccinatiepaspoort

 4. bert zegt op

  Nederland heeft het gele boekje van het Ministerie van Volksgezondheid, waarin alle vaccinaties kunnen worden vermeld. Ook de vaccinaties tegen Corona kunnen hierin worden opgenomen. Het boekje meenemen na de priklocatie. Dit boekje geldt als officieel document in het kader van de Internationale gezondheidsregeling.

  Kent België geen dergelijk document?
  Vraag nu bij het Belgische Ministerie voor Volksgezondheid.

  • Norbertus zegt op

   Ik heb dit reeds gedaan bij de eerste prik en het werd netjes ingevuld in het vaccinatieboekje. Type vaccin etc.

   • Jolande zegt op

    Ik had netjes m’n vaccinatie boekje bij me bij de huisarts maar het werd niet gedaan. Heel vreemd en vervelend als hier ook geen beleid in is.

 5. joskeshake zegt op

  Zoek eens op naar ” cozo ” daar kan je U aanmelden met ID kaartlezer of Itsme en daar vind je heel je medische geschiedenis op terug, alsook je vaccinaties en die zijn afprintbaar, alsook beweert men thuisverpleegster dat je na de 2 de vaccinatie een bewijs mee krijgt ,dit kan ik alsnog niet bevestigen, 2de krijg ik op 5 Mei.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website